Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreşte tek tip kıyafet zorunluluğu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Kıyafet seçimiyle çocuk özgürleşecekse bunu okul dışında giyeceği kıyafetleri seçerken de yapabilir. Tüketim çılgınlığı zirveye çıkmış durumda. Çocuklar da bunun bir parçası, birbirlerinden özendikleri şeyleri aldırmaya çalışıyorlar. Sürekli başka başka şeyler. Yeninin kıymeti yok çünkü eski kıyafetleri yok, eskiyecek kadar giyemiyorlar sürekli yenilerini aldırdıkları için. Ben eşofman takımı giyilmesini mantıklı buluyorum ancak fiyat şişirilmiş. Bir adet okulun söylediği takımdan alıp , aynı renkte birkaç tane yedek alabilirsiniz. Kirlendiği zaman, yıkanıp yetişmediği zaman da kimse çıkıp niye bunu giydin demez bence aynı renk olduktan sonra arada bir idare eder herkes
 
Okulun kuralıbu. Siz buna karşı çıkarsanız bu çocuğunuza farklı şekilde hissetirilebilir.
 
Adidas takim mi alıyorlar 250ye yuh ya
Ne para kaldiriyorlardir kisi basi 250den,naylon bir esofman bahanesiyle
 
Ben tek tip kıyafete karşı değilim ancak, ederi 50-60 TL olan dümdüz, markasız bir eşofman takımına 250tl isteniyorsa, orada okul yönetiminin, (artık kimin akrabasıdır bilemem) birilerine kıyak yapmaya çalıştığı düşünülür. Kolej falan da değilmş, bildiğin devlet okulu. Şaka gibi.
 
Kurban olayım şu psikolojisi şöyle olur gelişimi böyle olur diye tüy kadar konuları gelişime psikolojiye bağlamayınız. Net bir belirteci olmadığı için sıkışan psikoloji diyor, ebeveyn olaya nasıl bir anlam yükler ve aktarırsa öyle anlamlandırır çocuk.

Ancak 3-4 yaşındaki çocuklara forma tipi bir sistem yerine daha kolay ulaşılması bakımından renk belirlemek daha eğlenceli olabilir hatta haftanın her gününe bir renk gibi bile olabilir, böylece oyunlaştırılır durum ama ilkokul için forma çok önemli, özellikle hiç olmazsa üst kısım okul tişörtü olmalı çünkü öğrencinin tanınmasını kolaylaştırıyor. Hatta lisede çok önemli çünkü gençler işin ucunu kaçırıyor, kapkaçcı süreklemiş gibi yarısı yok pantolonlar, dilde kaşta piercingler, ağır makjalar ya da absürd saç modelleri, ortam adabı denen şey rafa kaldırıldı resmen. Sebep olarak da kişilik gelişimi, psikoloji denip çıkıldı işin içinden, ciklete çevirdiler psikolojiyi.
 
Son düzenleme:
ben ne yazık ki fazla korumacı, çocuğa hiç tek başına birşey yapma izni vermeyen çok örnek gördüm. türkiyede her anne böyle demiyorum elbette, sadece anlattığım örneğe benzer çok şey de var.
okula başlayınca çocuk mesela, okulda birşey olursa, arkadaşlarıyla oynarken biri iter de düşerse diye işi bırakıp kapıda bekleyen, çocuğu gözetleyen birkaç anne gördüm.
yurtdışında bu tip örnekler daha az. biz de daha çok.
 
Çok güzel bir çözüm olmuş bu.. Şimdi kardeşim 6ncı sınıfta ve tek tip zorunluluğu var, mavi amblemli tişört giyiyorlar, dediğiniz gibi annem aynı renk tişörtler aldı, amblemli olan
Son cümleye katılıyorum ama bu sadece kıyafeti okul dağıtırsa geçerli yoksa 250tllik eşofman takımını da alamayan alamaz yani mantık yok bence bu sebebin arkasına sığınıyor kurumlar
Evet ona sığınıyorlar zaten
 
Merhaba,

Bence okulun uygulaması biraz eksik kalmış. 250 TL verilip tek bir takım kullanılmaz, dediğiniz gibi bu çocukların giysisi her gün değişmeli. Tek giysi ile günü bitirmeleri sağlıklı değil, velilerin de her gün giysiyi yıkayıp ertesi gün giydirmesi mümkün değil.

Ancak bu takıma ek olarak rengin belli olduğu birkaç takım da belirlenirse (herkes kendisi temin eder istediği yerden) veliler için bence uygulama çok güzel olur, böyle bir şey tavsiye edebilirsiniz. Birkaç renk belirlenip o renklere uygun takımlar da giyebilsin çocuklar. Böylece anne baba olarak her gün yıka kurut derdine bir alternatif olur.

Öte yandan bir öğretmen olarak o yaş grubunda velilerin çok doğru seçimler yaptıklarına inanmıyorum çoğu zaman. Karlı, yağmurlu, soğuk günlerde çocukları incecik ama gösterişli giysilerle okula gönderen öyle çok veli gördüm ki. Tokasıdır, batman pelerinidir, tütü eteğidir derken öğrencilerin ilgileri tamamen gösterişe kayıyor.

O yüzden birkaç alternatif sunulduğu takdirde okulun uygulaması hoşuma gider açıkçası.
 
çocukların özentisinden bahsedilmiş de biz bile büyük insan olmamıza rağmen bazen bazı şeyleri özeniriz illa kıyafet değil yiyecek vs.. ama kendimize hakim olamyı bilerek yetiştirildi isek gereksizi almayız, abartıya kaçmadan günlük hayatımıza devam ederiz ya d aişi kıskançlığa vurdurmayız.
çocukta ne görürse ne alırsa onu dışarı yansıtır.
kızım dan örnek vereyim dediğim gibi ne versem giyer, bazı kıyafetlerini ekstra sever ama çok ısrarcı olmaz onu giyim, onu alın , şununda şuyu var bende istiyorum mevzularında hatta bazen benim var ihtiyacım yok almayın der. bu yetiştirme ile alakalı..
birde gösteriş için her gün süslü püslü kıyafet giydiren velilerden bahsedilmiş ama o durum veliden kaynaklı bir durum.
mesela kızım makyaja meraklı seviyor ama makyajlı okula göndermem evdede izin vermem alıp malzemeleri yapmasına bazen parlatıcı sürerim eline şeffaf oje o kadar. aa derim ne kadar güzelsin olay bitti... kıyafette de aynı şey söz konusu sade ve temiz olsun, uyumlu olsun yeter kıyafetleri. süslü püslü tokalar, elbiseler , kostümler gerek yok özel günde giyilir sadece...
yani çocukların bir benliği var ama onları yönlendiren de aile ve aile abartıya kaçmazsa çocuklar arasında da sorun olmaz bence..
 

yurd disinda yasiyorum.Dediginiz dogru.Zaten burda özel okul sayisi cok cok az.Gercekten de sadece elitlerin gittigi ülke genelinde bir kac yatili özel okul var.Montessori okullarina da sanirim aylik 150-200 euro ödeniyor.Yakininda sadece montessori okulu olan fakat ücreti ödeyemeyen velilerin ücretini devlet karsiliyor diye biliyorum.

Burada profosör cocugu da , temizlik iscisinin cocugu da ayni okula gidiyor ve büyük cogunluguda ayni marketten alisveris ediyor.Ilginc olan sey burada yasayan bir cok türkün de marka takintisi var.Onlar yine cocuklarini son model giydirip , son model telefon veriyorlar cocuklarina.Hepsi böyle degil tabi.Ama büyük cogunlugu.
 
Yıllardır özel anaokullarında öğretmenlik ve idarecilik yapan biri olarak kurumunuzun kıyafet politikasını sempatik ve uygun bulmadım.
Asıl amacın ticari olabileceğini düşünüyorum.
Maksat çocukların rahat etmesiyse;
her gün eşofman altı-tişört giyilmesi yönünde bir uygulama yeterli olurdu.
Kendi okulumdaki uygulamaya ve işin pedagojik yönüne hiç girmiyorum.
 
Zamanınız ve enerjiniz varsa, işin pedagojik yönüne azıcık girseniz ne makbule geçerdi. Konu çocuk olunca, ücretsiz danışmanımız gibi oldunuz. Utanmadan daha çok daha çok anlatmanızı istiyoruz.
 
Zamanınız ve enerjiniz varsa, işin pedagojik yönüne azıcık girseniz ne makbule geçerdi. Konu çocuk olunca, ücretsiz danışmanımız gibi oldunuz. Utanmadan daha çok daha çok anlatmanızı istiyoruz.
Estağfirullah.
İlçe milli eğitimin toplantısının başlamasını beklerken yazdım ilk mesajı.
Akşama zaman ve fırsat bulursam konuya tekrar dönmeye çalışayım.
 
Özel bir kreşse bence saçma tek tip olması. Devlette anaokulu olsa derim ki durumu iyi olmayan vardır kıyafet sorun olacaktır da neyse. Özel kreşte sanmıyorum öyle bir durum yaşanacağını.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…