- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi eftelya2015
-
ben ne yazık ki fazla korumacı, çocuğa hiç tek başına birşey yapma izni vermeyen çok örnek gördüm. türkiyede her anne böyle demiyorum elbette, sadece anlattığım örneğe benzer çok şey de var.Ya aslinda bizim anneligi tasimamiz daha baska, tabi abartili cok durum var mesela benim cocuklarla yatmam gibi
Cocuklara karsi cok kati buluyorum yabancilari, disiplinin de bir dozu var ama cok cok kücük yastan itibaren tabagini dahi masada biraktirmayan aileye sahit oldum
ben evin icinde simartmayi seviyorum cocuklarimi
Istediklerini pisiririm yemek saatini beklemem illa mesela
Ama kizimin bes yasina kadar üzerine gitmedim hic, bes yasindan sonra odasini toplatirim, kendi giyer zaten kiyafetlerini
Ama agizlarina yemek verdigim anlar bebekkendi
Yani herkes tabagina alir yer, corbasini da kendileri icerler, oglum üc yasina girecek döke saca da olsa kendi icer
Ama yabancilarin disiplini bizimle asla kiyaslanamayacak kadar kati ve cok
Bana uymuyor cogu
10 yasindaki cocuga da ben köfte yedirmem yani o da cok abarti
Kirlilerini gidip banyoya birakmasini bilir, saclarini tarar
Ama bircok cocuk zaten bu sekilde diye düsünüyorum
Cevremde pek cocugun üzerine düsen örnek yok gerci
Çok güzel bir çözüm olmuş bu.. Şimdi kardeşim 6ncı sınıfta ve tek tip zorunluluğu var, mavi amblemli tişört giyiyorlar, dediğiniz gibi annem aynı renk tişörtler aldı, amblemli olanMerhaba,
Benim oğlum da bu yıl devlet anaokuluna gidiyor. Bizden de kıyafet istendi. Takım olarak 120 TL ydi. Ama öğretmen 'nerden alırsanız alın hatta rengi aynı olsun o da yeter çizgileri falan önemli değil. evde varsa onu bile giydirin masraf etmeyin' dedi. 'Eğer 2 takım kıyafeti olmazsa sadece pazartesileri kıyafetiyle gelsin kirlenir de yıkarsınız kurumazsa geçici olarak başka bişey de giydirebilirsiniz, bizim amacımız dışarıda yaptığımız etkinliklerde öğrencilerimizin kolay farkedilmesini sağlamak' dedi.
İşime geldi, çünkü her gün ne giyicek derdim vardı.
Ama sizinki çok masraflı ve alternatif sunulmamış.
Konuşmakta elbette fayda var.
Evet ona sığınıyorlar zatenSon cümleye katılıyorum ama bu sadece kıyafeti okul dağıtırsa geçerli yoksa 250tllik eşofman takımını da alamayan alamaz yani mantık yok bence bu sebebin arkasına sığınıyor kurumlar
Ayrica nereye kadar çoçuklarini bu sekilde korumak? Hafta sonu bir yere gitmiyorlarmi? Görmüyorlarmi? Siniflarda bu konular üzerine konusulup, "birbirimizi üzmeyelim" tarzi egitici seyler söylenilse daha iyi degil mi?
Ayrica her anne mecburmu sürekli kiyafet yikamaya, ütülemeye. Ben çalisan bir kadinim mesela, eve geldigimde pilim bitiyor. Bide üstüne her gün yikama, ütülemeyi düsünemiyorum. Kaldi ki bide ekolojik degil, etrafa zarar.
Ve üniforma her derde deva degil ki. Onu bile çoçuklar kisisellestiriyorlar, lisede kizlar mesela kimin etege daha yüksek yarisina girer.
Cocuklar bir sekilde isteklerini, yaraticiligini dise vurmalilar. Yurtdisinda hiç böyle sorunlar yok mesela. Ha evet arada füryalar var fakat kimse genel olarak kiyafetlere bakmaz. Ki burda özel/devlet ayrimi yoktur. Bir sinifta doktor çoçuklarida, isçi çoçuklarida vardir. Kralin çoçugu bile normal bir devlet okuluna gidiyor.
Cok dürüst olursak, bu kiyafet, zengin/fakir ayrimini çoçuklar yapmiyor aslinda, yetiskinler yapiyor.
Zamanınız ve enerjiniz varsa, işin pedagojik yönüne azıcık girseniz ne makbule geçerdi. Konu çocuk olunca, ücretsiz danışmanımız gibi oldunuz. Utanmadan daha çok daha çok anlatmanızı istiyoruz.Yıllardır özel anaokullarında öğretmenlik ve idarecilik yapan biri olarak kurumunuzun kıyafet politikasını sempatik ve uygun bulmadım.
Asıl amacın ticari olabileceğini düşünüyorum.
Maksat çocukların rahat etmesiyse;
her gün eşofman altı-tişört giyilmesi yönünde bir uygulama yeterli olurdu.
Kendi okulumdaki uygulamaya ve işin pedagojik yönüne hiç girmiyorum.
Estağfirullah.Zamanınız ve enerjiniz varsa, işin pedagojik yönüne azıcık girseniz ne makbule geçerdi. Konu çocuk olunca, ücretsiz danışmanımız gibi oldunuz. Utanmadan daha çok daha çok anlatmanızı istiyoruz.
Estağfirullah.
İlçe milli eğitimin toplantısının başlamasını beklerken yazdım ilk mesajı.
Akşama zaman ve fırsat bulursam konuya tekrar dönmeye çalışayım.
serbest kıyafete devam..Sonuç ne oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?