- Konu Sahibi eftelya2015
-
birkaç kişi ile konuştum konuştuklarım benimle hemfikirler açıkcası bazıları benim gibi okula fikirlerini iletmişler kimi de toplantıda konuşuruz çoğunluğa göre bakarız kafasında (çoğunluk tek tip derse bizde uyacağız ama yönetmeliklerde ne derse ona göre bir yol izlenirse uyarız, kreş yönetimi kendi kafasına göre böyle birşeye karar veremez)Iyide bir esofman takimi 250 lira. Ve her gün kiyafet pisleniyor. Yani daha fazlasi alinmasi lazim. Atiyorum 500-600 lira çok degil mi sadece okulda giyecegi kiyafeti için? O halde ucuz bir elsali kiyafet almak daha uygun degil mi? Ve bu isin psikolojik tarafini bile konusmadik, tüm çoçuklarin ayni giymesini, kendi zevk ve isteklerini kesf edememesi. Neticede çoçuklar tüm hafta, yani zamanin çogunu okulda geçiriyorlar.
E eftelya2015 Umarim sesini duyurursun. Bu yasaya aykiri bir uygulamaymis. Dertleri çoçuklarin "aah su spidermanli kiyafet giydi" degil. Dertler belli, para. Diger veliler ile konusma olanagin varmi? Onlarada yasal olarak böyle seyler yapamadiklarini felan anlat. Birçok ebeveyn, sirf kres diretiyor diye, dogru oldugunu düsünür.
Son cümleye katılıyorum ama bu sadece kıyafeti okul dağıtırsa geçerli yoksa 250tllik eşofman takımını da alamayan alamaz yani mantık yok bence bu sebebin arkasına sığınıyor kurumlarKardeşim ilkokulu yani 4 seneyi hep serbest kıyafetle bitirdi hiç üniforma giymedi. 5nci sınıftan itibaren üniformaya başladı o da beden dersinin olduğu gün direk beden eşofmanları ile okula gidiyor okulda üzerini değiştirmiyor..
Ama eşimin yeğeni şu an 4 e gidiyor ve hep üniforma giydi. Serbeste okulu izin vermiyor. Gerekçeleri ise şu;
Kiminin durumu kötü, sürekli aynı kıyafetleri giyiyor, yırtık, eskimiş kıyafetlerle gelebiliyor. Kimi ise lüks, her gün farklı, yeni şeyler giyip gelebiliyor ve durumu olmayan çocuklar kendisini kötü hissedip üzülüyor..
Bence de çocuğum yok bilmiyorum ama yaşadıkları psikolojiyi tahmin edebiliyorum okullarda tek tip kıyafet olmalı diye savunanlardanımBen de tek tip değil diye yakınanlardanım.
Kızımda yok ama bir iki kişide denk geldim. Bir başkasının kıyafetini beğenme, anne bana da ondan alır mısın deme, prenses temalı giyimlere özenme gibi durumlar oluyor. Mesela elsalı tişört, ponyli ayakkabı gibi.
Alan var alamayan var, benim gibi almak istemeyen var. Biraz farklı giyinen, çocukların ilgisini çekebilecek birşey giyinen, diğer çocuklar tarafından ilgi odağı oluyor. O yüzden ben tek tip kıyafet yanlısıyım. Kıyafette tek tip olsun ama fikirler tek tip olmasın.
ne güzel anlatmışsınız. ülkece ne yazık ki çoğunluk abartma eğiliminde. hele diştir, doğumgünüdür, çocuğun mutluluğundan ziyade annelerin yarış alanı gibi. ve yavrular da bundan aslında inanılmaz etkileniyor. malesef dış görünüş ve kıyafet bilgiden, düşünceden önde geliyor artık. eğitimin temelinden uzaklaşılıyor.Yurt disinda kücük bir köyde kizimi krese gönderiyorum. Tek tip kiyafet yok okul döneminde de yok Yani hep günlük kiyafeti ne ise onu giyiyorlar.
Dikkatimi ceken her cocuk normal giyiniyor.
Örnek vermek gerekirse prenses gibi giydirilen kiz cocuklari görmedim
Yani ne fazla herhangi bir kostümlü bayramda alim gücünü zorlamayan kostümler olur, onu giyerler
Her cocuk cocuk gibi büyüyor, iste bu cok hosuma gidiyor
Yani normal tsört pantalon giyip gidiyor bütün cocuklar, marka olayi yok
Belki okul döneminde olur
Ama kizim yine de televizyon reklamindan etkileniyor orada gördügü ayakkabiyi istiyor
Hersey o kadar sade ve güzel ki
Isleve önem veriyorlar, sistem oturmus
Yani deme o ki bizim de buna ihtiyacimiz var, cocuklarin daha bilicli büyümeye
Yani güzel ülkemde yok disi cikti, yok mevlüt yok birsey o kadar abartiliyor ki
Dogum günü olsa en iyisi bizde olsun diye süsü püsü eksik olmuyor
Kreste dogum günü olunca istedigini getiriyorsun, ben pasta yapip götürüyorum
anneler evde cupcake yapiyor getiriyor, nasil anlatsam cok basitce yasamaktan gercekten huzurluyum
Bir yaris ortami yok, cocuklar bunu bilmiyorlar bile, bu durumda aileler de zorluk cekmiyor
Istedigim keske güzel ülkemde de böyle bir sistem otursa, cocuklar bari cocuk gibi büyüse
Marka yarisi, o ne giydi olayi cok can sikici
Kizima ikinci el oyuncak, hatta ecen ay bisiklet aldim, güzelce temizledik, alistiriyorum onu, gocunmasin normal görsün diye
Herseyin yenisine sahip olmak yerine olanlari degerlendirmeyi asilamaya calisiyorum, kullanadiklarimizi satmayi, ya da hediye vermeyi
Sansim kücük bir köyde basitce yasamak
Ama bunlar zor degil
Sadece paylasmak istedim ama Türkiye ortaminda alim gücü esitlenmedigi sürece bu tip problemler olmaya devam edecek malesef
ne güzel anlatmışsınız. ülkece ne yazık ki çoğunluk abartma eğiliminde. hele diştir, doğumgünüdür, çocuğun mutluluğundan ziyade annelerin yarış alanı gibi. ve yavrular da bundan aslında inanılmaz etkileniyor. malesef dış görünüş ve kıyafet bilgiden, düşünceden önde geliyor artık. eğitimin temelinden uzaklaşılıyor.
Tanesi 250 tl bir takımın * 3 desek 750 Tl eder. Ben bu kadar para ile montu ayakkabısı dahil kışlık alışverişini yapıyorum çocuğumun... Hem farklı şeyler giyiyor hemde kendi zevkine uygun giyinmiş oluyor ve aldığım şeyleri güvenerek bildiğim yerden alıyorum.Üniforma dediğiniz eşofman takımı, abartmamalısınız.
2-3 tane alırsınız niye daha masraflı olsun anlamadım. Başka kıyafete para vermeyecek misiniz?
Önce ben de ne gerek var diye düşünüyordum ama çok enteresan aileler var. Çocuk ana sınıfına her gün başka tütüyle, pullu elbiseyle geliyor. Bunun önüne başka türlü geçmek imkansız.
iki yıl gönderdim, gri eşofman altı beyaz tişört şeklinde. Gayet kullanışlı oldu. Haftada bir gün serbest giydiler o bile dert oldu ben de kabarık elbise istiyorum diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?