• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreste çocukları izlemek

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

kreşlerde kamera sistemi iyi bir şey mi?her kreşte olmalı mıdır?

• Ankete Katılan
    48

ESMA-22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
248
0
96
İstanbul
kreşte çocukları izlememiz iyi bir şey mi ....
yoksa izlememek mi iyi .
düşünüp duruyorum kızımı verdiğim kreşin kamerası varmiş kaldırmişlar .merak ediyorum neden?CADIARZU

tabikide iyi birşey neden kaldırılmış öğrendin mi? saçma sebeplerle kaldırıldıysa bence itiraz et. En kötü kreşte bile artık kamera var. Çocuklarımızı başka nasıl koruma altına alabiliriz ki? Gerçi görevini iyi yapmayan öğretmenler her nerde olursa çocuğu eziyet etmeyi bilir.

rahat hareket edemediklerini söylediler. bende bu işin içinde olduğum için bir şey söyliyemedim.ben yardımcı anneyim.düşünüyorum belki de anneler çocuklarını skıştırma gibi bir şey yapıyorlardır .hani neden böyle yaptın faln.. bilemiyorum. kızıma soruyorum bir sorun yok gibi,yorumun için taşekkür ederim.

kreşte çocukları izlememiz iyi bir şey mi ....
yoksa izlememek mi iyi .
düşünüp duruyorum kızımı verdiğim kreşin kamerası varmiş kaldırmişlar .merak ediyorum neden?CADIARZU

Merhaba benim oğlum da şimdi kameralı bir kreşte çok memnunum bence mutlaka olması gereken bir şey(ben sırf bu yüzden bazı problemler oldu ve çocuğumu geçen hafta kreşinden aldım şimdi başka bir kreşte )Başlığıma bakabilirsin baya sıkıntılar yaşadım ve paylaştım.Bence kamera sistemi çok güzel.Çocuğunun her an ne yaptığını ,orda nasıl davrandığını,,ordakilerin çocuğuna nasıl davrandığını izleyebiliyorsun Acaba neden kaldırmışlar?Bence kendine güvenen kamera sistemini kurar rahat ve doğal davranabilir.:uhm:Çocuğa neden niçin böyle davrandın değil çünkü çocuk bence bunu bilirse rahat hareket edemez ,o sadece bizim için bizlerin içini rahatlatmak amacıyla olmalı.Sana kolay gelsin canım inşallah problem yaşamazsın sana tavsiyem çocuğunu sıkı takip et.

Benim kızımında kreşinde kamera yok aslında olsa daha güzel olucak çocuğum neler yapıyor diye izlemek isterdim ama maalesef yok bende bu olayı öğretmenlere aktarıcam en azından gördükçe rahatlarım.CADIARZU

arkadaşlar yalnız şunu unutmayalım çocuklarımızda küçük birer birey ve özel hayatları var siz sürekli izlendiğiniz bi hayat düşünebilirmisiniz?ayrıca oradaki öğretmen arkadaşlar tarafındanda düşünün ne kadar doğal olabilirler herşeyden önce okulunuza öğretmeninize güvenmeniz gerekir çocuğunuz herhangi bir aksi durumu size mutlaka belli ederler yok çocuğuma zarar verirlerse göreyim dersiniz ama unutmayın kameranın görüş alanında olmayan bir çok bölüm mutlaka vardır bende anaokulu öğretmeniydim ve okulumuz anadolu yakasının sayılı okullarından ama kamera sistemimiz yok bunu velilerimizde psikologlarımızda istemedi lütfen böyle tuzaklara gelmeyin onların güvenilir olduğnu düşünmeyin orada güvenip tanımanız gereken öğretmeniniz.öğretmen sizin güveninizi dostluğunuzu hissederse inanın çocuğu gibi ilgilenir zaten

bende kızımı kreşe vermeyi düşünüyorum ilk öncelik vereceğim kameralı olması onu istediğimde izleyebilmeliyim aklım onda kalmamalı kızlar bebişlerimize nasıl baktıklarını görmek hakkımız bence arkadaşıın kız kreşte zatüreee oldu kızlar bende o nedenle biraz titiz davranmak istiyorum

rahat hareket edemediklerini söylediler. bende bu işin içinde olduğum için bir şey söyliyemedim.ben yardımcı anneyim.düşünüyorum belki de anneler çocuklarını skıştırma gibi bir şey yapıyorlardır .hani neden böyle yaptın faln.. bilemiyorum. kızıma soruyorum bir sorun yok gibi,yorumun için taşekkür ederim.

Bence çok saçma neden rahat hareket edemiyorlarmış:çok üzgünüm:

bence izleyebilmeliyiz içimiz daha rahat olur.Çocuğumuzun emin ellerde olduğundan emin oluruz en azından.yoksa nerden bileceğiz ne yaşadığını çocuğun okulda.

en mantıklısı tabi kide kameralı bi kreştir.nasıl davranıyorlar uyku saatleri düzenli mi bunları görmek ve bilmek daha rahatlatıcıdır..bu olayın üstüne biras daha gidin ve kameralı sisteme geri dönülsün bence..ayrıca rahat edilmeyecek ne varmı..evlerine yerleştirlmemiş ki kamera çalıştıkaları yerdeki çocuklarla aralarında geçen şeyleri kayıt eden kamera onları niye rahatsız ediyormuş..saçmalık.

yerimsenibenArkadaşa kesinlikle katılıyorum rahat edilmiycek birşey olmamalı kafamçokkarıştı Gerçekten çok saçmalık kendine eğitimine eğitimcilerine güvenen bu sistemi uygular bence niy rahatsız oluyorlarmış anlayamadım:1shok:biraz üstlerine git derim.Gerekirse diğer Annelere sor varolan kamera sistemini neden kaldırmışlarkafamçokkarıştı

benim oğlumun kreşinde de daha bu ay kameralı sistem olacak....ama oda sadece yemek yedikleri yerde sınıflarda yok....oysa ben butun sınıflara koymalarını isterdim....hatta böyle bir öneridede bulundu bir veli toplantıda....fakat öğretmenlerin yeri geldiğinde öğrencilerle beraber yuvarlandığı ..oyun oynadıklarını falan söyledi bu nedenle öğretmenlerin rahatsızlık hissedeceklerini söyledi kreşin yöneticisi...ayrıca maddi imkanların yeterli olmadığını söyledi,,,,bakalım bi yemekhaneye kurulsun belki sınıflarada yaparlar diye dua ediyorum ...bence gerekli bişey ben acıkcası merak diyorum neler yapıyorlar sınıfta....oğlumda eve gelince pek bişey anlatmıyor.....

en mantıklısı tabi kide kameralı bi kreştir.nasıl davranıyorlar uyku saatleri düzenli mi bunları görmek ve bilmek daha rahatlatıcıdır..bu olayın üstüne biras daha gidin ve kameralı sisteme geri dönülsün bence..ayrıca rahat edilmeyecek ne varmı..evlerine yerleştirlmemiş ki kamera çalıştıkaları yerdeki çocuklarla aralarında geçen şeyleri kayıt eden kamera onları niye rahatsız ediyormuş..saçmalık.
kesinlikle katılıyorum...........

benim oğlumun kreşinin her yerinde kameralar var.öğretmenlerde çocuklarda çok rahat ama onları izleyebildiğim için sanırım en rahat benim

benim de kızımın kreşinde kamera var. 3 aydır kreşe gidiyor ister istemez aklım onda kalıyor öncesinde kızıma bakan ablayı arardım ama şimdi kamerada seyrediyorum gördüğüm aksaklıklarda hemen arama şansım var bence kamera sistemi çok iyi...

ben de şimdi oğlumu izledim sınıflarına palyaço geldi çok güzel eğlndi katılımını neler yaptığını izledim bir şey olduğnda haman arayıp soruyorum kamera olunca biraz kendilerini oto kontrol altına alıyolar kendine eğitimine güvenen kamera koyar anne yüreği birşey yapacak olsalar heryerde yapabilirler gerçi kamera olmayan bölümler var ama ipin ucunu kaçırıp benim gibi pc başında kalabilirsiniz

merhaba ben de anaokulu öğretmeniyim 11 senedir bu mesleği yapıyorum...kamera sistemi olan bir okulda çalışıyorum.kameralara alıştık yok gibi davranıyoruz fakat velilerden zaman zaman saçma telefonlar alınca rahatsız oluyoruz ........... '' çocuğum niye orda oturuyor,niye yeri değişti?.niye sallanıyor tuvaleti mi var?, '' bizler çocuklarla beraber dans edince '' çok komik görünüyorsun.. ayyy çok kilolu gözüküyorsun kamerada.... babası izlemiş sizi vb...'' gibi sözler duyarsanız umarım sizde rahatsız olurdunuz...bilmem anlatabilim mi :sm_confused:

Konu geçen yıl açılmış ama ben aydınlatmak istedim arkadaşlar...Yeni bir maddeye göre kreş ve anaokullarının kamera ie izlenmesi yasaklandı.Çocukların hal ve hareketlerinin kayıt latına laınması ve izletilmesi çocuğun kişsel haklarına ve özel hayatlarına saygısızlık olduğu için...

arkadaşlar kreşlerde /yuvalarda kamera uygulaması son zamanlarda çok yaygınlaştı..ben de bebeğimi şu an kamera kurdurdum bakıcımla evden izliyorum..yakında da kreşe verirken kemaralı bir yer isterim..Fakat geçenlerde tv de bir haber olarak verildi "bu kamera uygulaması çocuk gelişimi ve karakteri üzerinde olumsuz etki yaratıyor "diye birilerinin yasal bir başvurusu ile yasaklandı...BU KADAR SAÇMA BİR GEREKÇE OLAMAZ BENCE...bu talepte bulunan kişi yada kurum uygulamaları-çalışanları konusunda sorunlu olan bir yer olabilir ancak...devir teknoloji devri...telefonlar kameralı ,sokaklar kameralı da en önemli varlıklarımız olan çocuklarımızı kreş/yuvada izlememiz mi sakıncalı? bu konunun uzmanı değilim ama kamera ile izlemenin çocuğun gelişimi üzerine olumsuz bir etki yaratacağını düşünmüyorum..kötü etki yaratıyorsa da eminim kreş/yuva öğretmen ve yöneticileri üzerinde yaratıyordur..ben bile artık evimde kamre olduğunu unutarak rahat davranıyorum ,çocuğumun da umurunda bile değil...
ben bu konuda eğer çoğunluk böyle düşünüyorsa ,site yöneticilerinin de yardımı ile ortak hareket ederek ,yapıcı birşeyler yaparım derim?ne dersiniz?

Back