Herbela ve tüm forum arkadaşlarım merhaba,
Bu konu bence bir öğretmenin su vermemesi ya da genel anlamda çocuğa özen göstermemesinden çok daha karmaşık bir sorun. Şu dağbaşı fikri bazen bende de müthiş bir çekim yaratıyor ulaşılamaz olsa da. Ben de 4 yaşında bir kız annesiyim. Özel bir kolejin ana okulunda 2. yılı kızımın. Okulda yeni öğretmen istihdam politikaları sayesinde müdürden başka anaokulu öğretmeni yok. Hepsi asgari ücrete çalışan lise mezunu bayanlar. Yıllarca okunup ulaşılan öğretmenlik mesleğini hiç eğitim almadan yapıyorlar bir yandan yöneticilerinden korkarak bir yandan da burunları havada. Safi imajları var. Kızım bu yıl hiç okula gitmek istemiyor. Ben de bir anne olarak sorunumuzu araştırmaya kalktım. Geçen yıl çok memdundu.Bu yıl ne oluyor da istemiyor diye, karşımda çocuk eğitiminden hiç anlamayan, müdürleri ne dediyse aynen yapıp replik ezberleyen ve kaskatı bir kadın buldum şehrin en iyi okulunda...Su içirilmiyormuş etkinlik bitsin beklenerek; kızım sürekli katı kaka sıkıntısı çektiğinden hep elinde su şişesiyle dolaşırdı, tuvalete kendileri gidiyormuşlar, çocuk bir önceki pis bıraktıysa tiksiniyor ya da bulaştırarak üstünü çıkıyor, etkinlik bitimini beklerken de bir kez altına kaçırıyor ve utancını unutmakta zorlanıyor, öğretmen paylaşım günü diye birşey çıkarmış, haberimiz yok, çocuğum ezilmiş paylaşacak birşey götürmedi diye...Sürekli olarak hata yapabilir miyim anne diye sormaya başladı...Hiç hoşlanmadığı arkadaşlarını birden kollamaya başladı, öğretmen kötü davranıyor diye...Görünürde kötü birşey yok gibiyse de çocuklar çok güzel gözlüyorlar öğretmenlerini ve tüm üstü örtülü mesajlarını alıyorlar...Eğitimini almamış, anne olmamış hatta evlenmemiş kişiler çocuklar konusunda yeterince duyarlı olmuyorlar malesef. Bizim de başka bir okul seçme şansımız yok. En iyisi bu zira. Al birini vur öbürüne...