kreşlerin kırtasiye olayları :D

Tecrübeli öğretmenlerden faydalanamıyorum özelde olunca bir de o var.

Benim yaşadığım şehirde bir anaokulu var kayıt sırası var, hem çok pahalı hem sıra var. Herkesi almıyorlar. Waldorf anaokulu. Çocuklar nenem dedem usulü yetişiyor aslında, kaynanası yapsa kızacak oraya çuvalla para veriyor.
Çocuklar kendi ekmeklerini kendi yapıp pişiriyor, bahçedeki yaprakları onlar süpürüyor, bulaşıkları onlar yıkıyor. Masa kurmayı beraber yapıyorlar. Oyuncaklar tamamen el dikişi yada tahta. Elbette onları da çocuklarla yapıyorlar. Arkadaşımın kocası bahçeyi bellesin diye üstüne binlerce lira döküyoruz diyor

Keşkeee. Kadınların önü o kadar kapalı ki... Ben evlenirken nikahtan dolayı tazminat almadım. Hamile kaldım bebeğime bakmak için ayrıldım. Tam 6 senelik emeğimi bırakıp çıktım. Çünkü anne olmak ve bebeğine bakmak zorunda olmak sana tazminat hakkı bile sunmuyor...

yanlışınız var hem evlilikte hemde hamilelikte tazminat alıp çıkılabiliyor diye biliyorum

çok üzüldüm çalıştığınız yer de insafsızmış insiyatif kullanabilirdi
Evet evet . Başka yerlerde çalışan arkadaşlarımdan alan oldu gebelikten dolayı. Patronları yükümlü olmadıkları halde verdiler. Bana zırnık vermediler ki aşırı şekilde özverili ve fazla çalışmama rağmen. Ne diyim...

Valla bilemiyorum, içinde ne ararsan vardı.
Devlet okullarının kısıtlı imkanları sebebiyle insanlar mecbur kalıp veriyor bu paraları. Maksat çocuklar mutlu olsun işte.
Sadece kısıtlı imkanlar değil. Devlet çalışanlara uygun saatli okul imkanı sunmuyor.

8 5 öğrenci tutan devlet okulu sayısı o kadar az ki. Onlarda da kulüp adı altında 1 sınıf açılıyor kayıtlar hemen doluyor. Ne yapsın çalışan kadın. Yarım gün bakacak kimsesi yoksa mecbur özel okula veriyor.

Ödediğiniz miktar askında çok normal.
senelik dediğiniz için 10 ay üzerinden hesaplıyorum üzeriyse zaten daha çok değer.
10 ay için ayda bin tl, haftaiçi 5günden bir ay 20 gün: günlük 50 tl.
Kullanılacak malzemeleri kendileri alacaksa normal gibi. (Makas, kağıt çeşitleri, tutkal, hamur, kum vb)
Her şey çok pahalı çünkü.

okulda bu şekilde açıklıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…