Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreşe gidecek çocuklar için sabah kahvaltısı;

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Kızım allah nasip ederse ayın 16'sinda kreşe başlıyacak...
Daha 23 aylık,
kahvaltı konusunda kafamda soru işaretleri var...
Çok zor yemek yiğen bir çocuk
sabah erken kaldırıp nasıl o kahvaltıyı yaptırıcam bilmiyorum.
Çünkü uyandıktan 30 dk falan zorla kahvaltı yaptırıyoruz.

Ama kreşe bırakırsam yeterli beslenmicek diye korkuyorum

KONU HAKKINDA DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

sabah kaçta bırakacaksınız ve
özel bir kreş mi yoksa çalıştığınız kurumun kreşimi?

aylık menüyü gönderirler size zaten içinize sinerse okulda yapsın..
biz hep okulda yapıyoruz kahvaltıyı sorun yaşamadık hiç..
sabah 9.00 kahvaltı, 10.30 meyve 12.00 gibi öğle yemeği 16.00 da ikindi kahvaltısı vs vsss aç kalmaz merak etmeyin bence..

tam gün göndereceksen orda kalhvaltı yaptırıyorlar senin tekrar yaptırmana gerek yok.merak etme orda tüm arkadaşlarıyla öyle güze yemek yiyorlarki sen bile sasıracaksın..biri yiyince digeride görüp yiyor..emin ol yemediği yemekleri bile yer..önmli olan öğretmeni tecrübeli iyi bir yere vermiş olman..ahh canım bnm bana eski günlerimi hatırlattın:)))elimden gelse hocanın genrine kadar araştıracaktım:))

Son düzenleme:
Vallahi arkadaşlar yeni bir kreş,eve yakın olmasından dolayı mecburen orayı seçtim
saat 9 da kahvaltı sonra meyve sonra öğlen yemeği sonra süt saati dediler...

Kızıma bakacak kimsenin olmamasından kaynaklı tam gün olarak kreşe vermek durumunda kaldım,

kahvaltı takıntım;
zaten çok zayıf bir çocuk, kendi kahvaltısını kendi yapamaz daha küçük ( 23 aylık olacak)...

Daha da zayıflayacak diye ödüm patlıyor. Yakınımdakiler sabah yarım saat erken kaldır kahvaltısını sen yaptır ya orda ilgilenmezlerse diyorlar

ooff fikirlerinize çok ihtiyacım var ...

Kızım çok küçük olmasından dolayı çok soru işaretleri var kafamda

nolur deneyimlerini,zi paylaşın
akıl akıldan üstündür derler

seni çok iyi anlıyorum benim kızımda geçen yıl başladı okula 2 yaşında.. ama hiç merak etme herşey yolunda gidecek.. öyle bir yiyorlar ki.. hem çok eğleniyorlar hemde çok mutlu oluyorlar.. senin kararlı ve rahat olman lazım sadece.. bu arada hangi semtte okul?

kartal - yakacık semtinde..

of çok korkuyorum, eşim ailesi erken kalk kahvaltı muhakak yaptır diyor...

bir akraba en azından 1 adet yumurta ( bıldırcın yumurtası ) yedir diyor...

of bilmiyorum

çok korkuyorum

Ben genellikle oğlumun kreş kahvaltı menusunu takip ediyorum ve ekstra yemesini istediklerimi yediriyorum.
Mesela menüde yumurta yoksa yumurta, süt verip okula bırakıyorum, üstüne birde orda atıştırıyor.
Okulda yemezse diye fazla endişelenme bence, çocuklar diğerlerini gördükçe en yemeyecekleri şeyleri bile yiyor

Tatlim.benuk cevremdeki orneklerden hep tam aksini.duydum daha guzel.yemek yemege basladiklarinin diger cocuklardan gorerek daha daha hevesli olduklari yonunde

Cok kucukler ama herseyin bilincindeler
Mesela ablamin 22 aylik kizi var banyoda aglardi kuzeni kalmaya gelmis bikac gun aglamadan yikabdigini gormus simdi yikanmadan talha hala diyo hic aglamiyormus

Insalla sizin miniginiZde olumlu yonde gelisme gosterir

merhabalar :) ben kreşte çalıştım ve benim kuzularım daha da küçüktü :) 6 ay,12 ay, 18 ay hepside farklı çocuklardı :)
siz hiç merak etmeyin bir hafta kadar zaten kreşe alışma süreci var elbet alışacak bu konuda sıkıntınız olmasın. yemek yeme konusunda da öğretmeninden yardımcı olmasını isteyebilirsiniz veya kamera vardır elbette kreşte oradan çocuğunuzun kahvaltıda nasıl beslendiğini izleyebilirsiniz :)

valla kreş yeni kamera falan daha yok ne yazıkki

sabah kahvaltısı yaptırmamam en hayırlısı olacak sanırım...

şimdi ben evde sabah bıldırcın yumurtası ve süt yedirsem bu sefer orda yemek yemek istemicek...

zaten 1. ay deneriz kilosunda düşme yaşanırsa o zaman bewnde yaptırayım kahvaltı

ayy arkadaşlar kızım çok zayıf olmasa hiç derdim olmıcak ama çok zayıf ooff kilo aldıramıyorum bu çocuğa.......

zayıf olması sağlıksız olması anlamına gelmez.. kilo iyi değildir boşver, sağlıklı olsun yeter.. o vücudu ne kadar yeterli görüyorsa o kadar yiyordur.. zaten okullarda sağlıklı yiyecekleri tercih ederler.. bizim okulun yoğurdu, reçeli, meyve suyu, salçası vs hep kendileri mutfakta yaparlar.. ben açıkçası ne reçel yaparım ne salça.. yoğurt desen arada bir.. bu arada kamera yasak okullarda.. küçük bir not defteri edinin, öğretmeni hergün ne yedi ne içti kaç saat uyudu yazsın size..

sürekli takip halinde olmak, en önemlisi sanırım
ben iş çıkışı yetişemediğimden dedesi alacak kreşten

ama hocanın cep telefonunu alıp haftada bir aramak lazım sanırım

Bence hiç sıkıntı yapmayın. alışma dönemi geçtikten sonra sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Kamera olması sizin açınızdan iyi olurdu. çocugunuzla ilgili herhangi bir sorunda kamera sistemiyle izleyebilirdiniz..
Içinizi ferah tutun :)

destek için çok teşekkürler arkadaşlar....
ayın 16 sında başlıcaz kısmetse...

her gelişmeyi süreci kısmetse anlatıcam ..
belki arkadaki gelecek arkadaşlara bu konuda yardımcı olmuş olur...

destek için çok teşekkürler arkadaşlar....
ayın 16 sında başlıcaz kısmetse...

her gelişmeyi süreci kısmetse anlatıcam ..
belki arkadaki gelecek arkadaşlara bu konuda yardımcı olmuş olur...

ilk günler seni belki zorlayabilir ama sonu güzel oluyor, için çok rahat aklın çocukta kalmayacak emin ol.. gelişimini gördükçe mutlu olacaksın.. senin kararlı ve istekli olman çok önemli.. biz okula emzik ve bezle başlamıştık :)) şimdi kızım bana akıl verir duruma geldi :))

AY MAŞŞALLLAHHH :)) Şimdiki çocuklar vallahi zehir gibi :)

Böyle şeyleri okuyunca çok hoşuma gidiyor yaa..

İnşALLAH çok zorlanmadan bizde atlatırız bu süreci...

Bana da yer gibi geliyo zaten.İlk hafta hiç bi şey yedirmezsiniz sabahları.Zaten öğretmeniyle sürekli iletişim halinde olucaksınız.O size yemediyse söyler.Sizde evde yedirmeye başlarsınız.
Biz anneler her şeyi çok dert ediyoruz kendimize.Bazen de küçük sorunları büyütüyoruz,bu da çocuklarımıza yansıyor tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…