Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe başlayan kızım hakkında

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
kızım 2 yaşında bugüne kadar halası baktı. fakat 1 ay önce bakamyı bıraktı. izin alarak bu hafta başına kadar ben baktım ve pazartesi kreşe başladı.
kreşte çok ii durduğunu yemeklerini yediğini uyuduğunu söylüyor öğretmeni. zaten sosyal bir çocuk konuşmayı tam bilmediği halde herkesle büyük küçük iletişim kurar. sabahları kreşe güzel gidiyor oyuncak oynıcam diyor buraya kadar sıkıntı yok.
sıkıntı akşam evde onu aldıktan sonra bana resmen bedel ödettiriyor sanki. devamlı ağlamalar bağırmalar. hep bişeyler istemeler. mam diyor yapana kadar ortalığı inletiyor. yapı olarak mazlum yaramaz bir çocuk değil ama niye böyle yapıyor anlamıyorum sabrediyorum ona kızmıyorum güzel güzel anlatmaya çalışıyorum ama 3 gündür böyle...
başına buna benzer bir olay gelen varmı bana bir yol gösterirmisniz

Merhaba,benim oğlum da 2 yaşında ve kreşe başladı sayılır,alıştırmaya çalışıyoruz.3 yaşından önce kreş önerilmiyor ama bakıcı istemediğimiçin mecbur kaldım.Kreşte kaldığı süre içinde sorun olmuyorsa akşam size olan tepkisini bu şekilde ifade ediyor olabilir.Ne kadar süre kaldınız kreşte onunla?Alışma döneminde durdunuz mu yanında?

Evet 2 kere beraber gittik. Ama oraya gidince hemen adapte oldu. Beni gözü görmedi diğer küçük çocuklar anne diyip ağlamaya başlayınca odadan çıktım onu uzaktan izledim hiç aramadı beni. Hatta bir saat erken çıktık hadi kızım dediğimde geimek istemedi sen git dedi. Orda yine sorun yok evde akşam sorun yapıyor

benimde ikiz oğullarım var 14 aylıklar..bakıcı bulamıyoruz bir türlü...günlerdir görüşmeler yapıyoruz ama olmuyor..kreşe vermeyi düşünüyoruz.sizin çocuklarınızda kreşteymiş..benimkiler daha çok küçük ama başkada çarem yok gibi.sizce vermeli miyim?

kızınızın yaşadıklarına gelince ya ondan ayrılıp kreşe bıraktığınız için akşamları sizi cezalandırmaya çalışıyor ya da kreşi gerçekten çok benimsemiş ve akşamlarıda orda olmak istiyor.bu yüzdende huysuzluklar yapıyor.

arkadaşımın ikizleri de kızımın kreşinde onlar yanlış hatırlamıyorsam 16 aylık gibi gitmişlerdi. araştırın içinize sinen kreş olacak. bana dedikleri küçük olan çocuklarla özel ilgileniyoruz hepimizin gözü onların üstünde merak etmeyin dediler.
allah yardımcınız olsun çok zor çalışan anne olmak.
kreşi önermek hep duyumlar yok 3 yaştan önce erken diyorlar ama ben evde yakından tanımadığım bir bakıcıdansa kreşi tercih ederim. ama çok yakın bir tanıdığım olsa tabiki kreşe vermezdim

Son düzenleme:
Çok küçüklermiş daha.0 yaştan itibaren alan yerler var ama iyisini bulmak mesele.Birebir ilgiye muhtaçlar henüz.

benim de kızım 3 hafta oldu kreşe başlayalı. ve başladığından beri sizinde bahsettiğiniz gibi evde bize yapmadığı kalmıyor. öyle mızmız öyle inatçı bir çocuk olduki anlatamam. sabah kaltığında gitmicem okula diye ağlıyo. okulda durumu gayet iyiymiş. öğretmenleri sorun yok diyorlar.kendimde ara ara gidip onu gizlice izliyorum.gayet mutlu. ama evde bize yapmadığı kalmıyor. Ve araştırdığım kadarıyla bu süreç geçecekmiş. sanırım 1 ay sonra bu sorunlar kalmaz. çevremden ve öğretmeninden öğrendiğim bu. sabırlı olup, onlara sevgiyle yaklaşmalıyız. bu arada kızım 2,5 yaşında.

sabırlı olmaya çalışıyorum. ama bende çok yoruluyorum. işte yorgunum eve gidiyorum yemek filan derken malum ramazan oturmam 10. bu ara onada hep ilgi göstermeye çalışıyorum ama beceremiyorum galiba. o haklı suç bende onu daha 2 yaşında tek başına bırakıyorum. allah çalışan annelere sabır versin çok zor.

benim oğlumda 23 aylık.yaşıtlarına göre enerjisi çok fazla.çok yaramaz ve tek torun olduğu için çok şımarık.işe ilk başladığımda annem ve kayınvalidem bakıyodu ama pes dedirtti(kreşe verdiğimde 18 aylıktı).söylenenler zoruma gitti ve kreşe verdim.sadece 1 gün kaldı.gitmek istemedi.zaten gittiği gün annem akşama kadar ağladı.kayınvalidemde gece uyuyamamış.annem erkenden kreşe gidip oğlumu almış.tüm aile bana cephe aldı kreşe verdiğim için ama şimdi yine başladı şikayetler.ne yapıcam bilmiyorum.hem iş,hem ev,hem çocuk.ben yapamıyorum.kaldıramıyorum(((

Seni çok iyi anlıyorum. Aynılarını yaşadım. Ama lütfen sabırlı olmaya çalışıyorum ama bende yoruluyorum vs vs deme.
Bunların hiçbiri kızın yüzünden değil.
Gerekirse yemek yapma ama akşamları kızınla ilgilen canım.
Bir hafta peynir ekmek yiyin gerekirse.
Ve şu yazımı oku. Öneriler yazmıştım zamanında.
Bizim kreş deneyimimiz sona erdi. Ben işten ayrılmıştım.
Şu an çalışıyorum annem bakıyor yine.
Seneye anasınıfına gidecek kızım.

http://www.kadinlarkulubu.com/bakici-kres/391922-kresli-gunlerde-irem.html

tabi benim bahanem olamaz çünkü çalışmayı seçen benim kızımın ne suçu var. yazınızı okudum okurken ağladım. keşke benimde annem yanımda olsa.
annem şehir dışında kreşe başlamadan geldi 1 ay baktı ama onunda işi var ve temelli gelemz götüreyim sende her hafta sonu gel dedi. kabul edemedim. dayanamam çünkü. kayınvalidem le çok yakınız ama o da bakama dedi. bu zamana kadar görümcem baktı sağolsun ama oda temmuz başında bıraktı. mecburen kreşe bıraktım. bende çok zorlanıyorum her sabah burnumun direği sızlıyor onu bırakmak. acaba yalnızlık hissediyor mu? annem niye beni bırakıyor diyormu? bunlar benim içimi kemiriyor. halasına 10 aylıktı bıraktığımda çok güzel baktı benden daha hassas davrandı zaten kızımda çok seviyor halasını. şimdi halama gidelim diyince mahvoluyorum. keşke 1 sene daha sabır etseydi diyorum. ama o da mecbur değil o yüzden yapacak bir şeyim yok

merhabalar...5 yıl kreşte çalışmış biri olarak böyle tepki vermesi çok normal hatta tepki verdiği için şanslısınız....çünkü bazı çocuklar hiç ses çıkarmazlar ama içlerinde büyütürler öyle olmasındansa size akşam yaptığı huzursuzluklar çok normal....güven ortamı değişti bazı korkuları olabilir ama biraz zaman gecince annesinin onu her akşam alacağından emin olunca evdeki huzursuzluğu düzelecektir....yemeği bi gün önceden yapmayı deneyip hemen kızınla ilgilenmeye başlayabilirsin....15 gün içinde düzelir tabi ondan sonra kreşte sıkıntılarıız hiç bitmez bunu yazdığım için kusura bakmayın kreşe gitmeyeceğim diye ağlar gelmeyeceğim diye ağlar herşey düzelir sık sık hasta olur kreşin getirileridir bunlar.

cevap veren arkadaşlara teşekkürler.yazdıklarınızı okuyunca kreş korkum daha da arttı..sizin tek çocuğunuz var,ancak başa çıkabiliyorsunuz.eğer ben kreşe verirsem ikisiyle ve istekleriyle ne yaparım bilmiyorum.gitmek istemeyecekler sonra alışıp gelmek istemeyecekler!!şimdien çok korkuyorum.ben öğretmenim,eğer özel işte falan çalışıyor olsaydım hiç düşünmez hemen şimi bırakır ve ikizlerim 3 yaşına gelene kadar onlarla ilgilenirdim.zaten 3 yaştan sonrada kreşe vermek eğitimleri açısından daha iyi olurdu.ama şimdi...yarın yine bir bakıcıyla görüşeceğiz.hiç umudum yok artık!

SCZN,canım daha önceki yazımda da söyledim.bence telaş yapma,kreşe başlayalı daha az bir zaman olmuş.hem kızına hem kendine zaman ver.eminim oraya alışınca çok sevecek,arkadaşları olacak..sadece biraz zaman..

bir arkadaş fiyatları sormuş.burda tek çocuk için 400,servis parası hariç.benim ikzlerim olduğu için indirim yaptı.servis parası,üç öğün yemek içinde ikisine toplam 700 vereceğiz.

Son düzenleme:

tabi ii bir bakıcı olursa evinde baktır ama. Benim arkadaşım daha çncede bahsettiğim 16 aylık vermişti. Kreşe o bu sorunları çok yaşamadı. Belki ikiz olunca daha güvende olduklarını hissetmiş olabilirler. O arkadaşım einde kayınvalidesine baktırıyordu. Kreşten çok memnun kaldı. Zaten benimde kreşe vermemde o çok etkili oldu. Arkadaşım çok memnun oda küçük vermişti. O sebeple bence korkmayın.zaten sizin bu aşamanız ne yapsam durumunu bende vermeden 1 ay önce yaşadım çok kötü kreşe verseniz bile göreceksiniz içiniz daha rahatlıcak. Bende bu şekilde oldu. Kurduğumuz kötü evhamlar ortadan kalkıyor. Eğer bakıcı bulamazsın ii bir kreş te ii olur. Zaten öğretmensiniz muhtemelen çalışma saatleriniz kısa diye tahmin ediyorum. Içinizi ferah tutun.
Benim kızımda dün akşam iiydi. Bugün öğretmeni daha neşeli olduğunu söyledi. Alışıyoruz inş ikimizde.

benim arkadaşımda daha önce bahsettiğim o 16 aylık veren ikizlerini veren o bu süreci daha kolay atlatmış. Belki ikizler birbirine destek oluyorlardır. Bence bakıcı bulamazsanız bile kreşte çok zorluk çekmezsiniz inş. Sizin yaşadığınız bu süreç çok kötü belirsizlik. Bende vermeden 1 ay kadar annem baktığı dönemde yaşadım bu süreci ama verdiğim zamanki sıkıntım bile o süreçtekinden azdı. O sebeple allahım büyük bizim kıyamadığımız o meleklere o kıyırmı hiç mutlaka hayırlı bir yol bulur ve su akar yolunu bulur.
Bizde artık alışıyoruz sanki kızım dün daha ii ydi. Bugün de daha neşeliymiş ikimizde alışıyoruz inş.

bizde iki hafta oldu kreşe başlayalı oğlum bir ay sonra 2 yaşına gircek banada eve gelince yapmadığnı bırakmıyo çok mızmız bir çocuk odu .üselik birde kreşden hastalık kaptı şuan hastayız gribal enfeksiyon geçiriyoruz alerjik bünli bir bebek olduğu için ilaçda vermiyorum bitkisel şeylerle atlatmaya çalışyoruz üstüne birde geçmeyen ishal test yaptırıyoum ishalinde birşey çıkmıyo ama geçmek bilmiyo herşey üst üste geldi bakıcımız vardı uğrsşılmıyo bakıcıylada kreş daha iyi olur dedik ordada hasta oldu çaresizlik ne kötü of of

Bende kreşte öğretmenlik yapıyorum 0-2 yaş grubuna.. Şuanda bu huysuzlukları yapması normal ama okula öğretmenine alışmış olması onun orda mutlu olduğunu gösterir ki bu güzel bişey.. Evde size onları yapıyor çünkü kreşde kurallar var şu zaman yemek şu zaman uyku şu zaman oyun ayrıca yeni ortam yeni kişiler vs. Çocuk doğal olarak orda her istediğini yaptıramıyor kendi evine ait olduğu ortama geldiği zamanda bunu size yaptırıyor 'istediğini yaptırma' yöntemi olarakda ağlamayı hırçınlaşmayı hatta bazen büyük bir insanmış gibi küs bile olabilir ama bunlar geçici durumlar merak etmeyin daha çok erken.. Küçük çocuklar büyüklere göre daha geç alışıyor takdir edersiniz ki.. Ama siz ilginizi eksik etmemekle beraber her istediğinide yapmayın sizinde evde belirlediğiniz bir takım ufak kurallar olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…