Krese basladik hastaliktan mahvolduk

Evet alerji testi yapilacak ama ilacsiz bir hafta gecmiyor ki..alerji testi icin son 1 hafta hic ilac almayacak ki test dogru ciksin.Bugun goturdugum dr kresten kaptigi larenjit ve alerjik öksürük dedi.Yani alt solunum yolları enfeksiyonu.Tedavisi buhar alerji ilaci ve ates olursa antibiyotik sürekli ayni döngüdeyiz.2 sene boyle gecer dedi..cok üzgünüm yorgunum

Alerji testi yaptırsak bile diyelim ki polen toz vs cikti kres ortaminda neye nasil mudahale edecegim cocugu nasil engellicem ki..

Bu alerji ilaçları, nebulizatorlerle verilen ağır astım ilaçlari, soğuk algınlığı ilaçları, kortizonlu burun damlaları ve ilaçları vs. kullandıkça tabiki hastalıktan kurtulamazsiniz. Çocuğunuz her seferinde grip geçiriyor ama bu ilaçlarla durumu iyice arap saçına ceviriyorsunuz. Doktor veriyor diye doğru olduğu anlamına da gelmiyor.

Ve maalesef krese başlandığında ilk iki yıl böyle yoğun hastalıkla geçecek. Herşeye bu tür ilaçları kullananlar ne yazık ki bu süreci oldukça sıkıntılı atlatiyor. Alerjisi olan çocuk polenlerden baharda hapşırık burun akıntısı yaşar. Şuan gribin türlü çeşitlerini yasiyorsunuz. Grip aşısı olunca ağır gripler gecirilmiyor en azından. Biraz insaflı bir doktora denkgelirsiniz de çocuğunuz toparlar inşallah..

Alerji testi yaptırsak bile diyelim ki polen toz vs cikti kres ortaminda neye nasil mudahale edecegim cocugu nasil engellicem ki..
Polen alerjisi kisin degil baharda olur zaten. Yaşadığı ortamların alerjenlerden temizlenmesi lazım. Yoksa yeni alerjileri çıkar. Ona göre kreşe bilgi vermelisiniz. Ya da seçtiğiniz kreş öyle olmalı. Siz de evinizde de ona göre önlemler almalısınız.

ah ah 27 aylik oglusum oyun gurubuna gidiyor.2 gun evde olduguna hic sikintimiz yok, krese gittiginde hep burun akintisi , ateş oksuruk .orta kulak iltihabi oldu oglusum antibiyotiklerle atlattik. ama hep hasta hep hasta cok uzuluyorum.ne yapicagimi sasirdim.kresten almak istiyorum aslinda ama ogretmeni bu sene olmazsa seneye yine ayni seyler yasanicak diyor.
birde su var .takviye besin yemeyi reddediyor.pekmez, vitamin v.s
zorlasamda yediremiyorum bisi
ilaclarini bile icirirken babasiyla neler cekiyoruZ
allah miniklerimize sifa versin

Evet beklenen cuma geldi yine gece baslayan ates..cocugumun arka arkaya antibiyotik alacak olmasina mi yanayim 3 haftadır bi parka dahi cikaramadigima mi her haftssonu evde hastalikla atesle ugrastigimiza mi..esim de ben de cildirmak uzereyiz allah beterinden korusun buna da şükür ama kres ne bela bişeymis ya...daha bugun doktordaydik.Gecesine ateş cikti .Keske baslatmasaydim krese

cocugun burnunu silmektense elektirik supurgesine takilarak kullanilan burun aspiratorlerini kullanmanizi tavsiye ederim.turkiyede sadece bir marka satiliyor,bnm yasadigim yerde bunlari kullanmayan yok,yenidoganda kullanilabilecek kadar guvenli,cocugun icinden cikana insan sasip kaliyor,iltahap enfeksiyon ne var ne yok cikarp aliyor,biz sabah aksam kullaniyoruz okul zamani.

gecmis olsun.
bnm oglumda gecen sene cok hasta oldu,surekli ates oksuruk vs..
ben cozumu sogan suyu ,bal zencefil ve vakumlu burun aspiratorunde buldum.
eger burnunu okula giderken ve donerken guzelce temizlemesem bu senede gecen seneki gibi hasta olur eminim cunku burnundan genzinden cikanlar bazen dehset verici oluyor ve ben simdi anliyorum bu cocuklar neden surekli hasta..o balgami sumugu sumkurerek cikarmalari mumkun degil..
sogan suyu tikanik burnu acip bogazi rahatlatiyor,oglumabverdim bn 2 yasindan itibaren.
sogani yemeklik dograyip kavanoza joyuyorum,icine 3-4 kasik seker ve goz karari zeytinyagi koyup osa sicakliginda 3 saat kadar suyunu salmasini bekliorum ve cikan su zeytinyagi karisimini veriyorum gunde 3- 4 kere..ben ve deneyenler cok memnun,seker koymam derseniz bal koyun ama sekerle daha kolay saliyor suyunu sogan.
tabi bu antibiyotikle beraber kullanilmaz..antibiyotik veriyorsaniz kullanmayin cunku sogan zaten antibiyotik gorevi goruyor

Hangi marka ve adi tam olarak nedir özelden yazarmisiniz eger marka adi yasaksa burda?

alerjisi oldugunu hiç sanmiyorum
15 tatiliniz oluyorsa gorurusunuz o zman hasta olmayaacak , yani kres yuzunden hasta daga dogrusu kalabalik ortama girince ordakilerden ona bulaisyor, yanii oradaki diger çocuklarda hasta
butun okul hatta butun Tr nin mi alerjisi var, saçma deilmi sizcede
ha çocugun nesi var deerseniz çok absit grip geçmis olsun
okuldan alursan ana okulunda ayni olacak, oradan alirsan iklkokulda ayni olucak
ilk iki seneyi ahsta atlatmak zorunda bunye bagisiklik kazanana kadar

Hangi marka ve adi tam olarak nedir özelden yazarmisiniz eger marka adi yasaksa burda?

Turkiye de sadece bi marka var babyvac diye geciyor,bn kuzey ulkelerinden birinde yasiyorum burda bu elektirik supurgesine takilan aspiratorler cok yaygin,turkiyede cok kullanilmiyor ama inanin mucize gibi bisey, kullanmadan once oglumun burnuna deniz suyu sıkıp yaptigimda oluyor eger burnu cok akiyorsa spreye gerek kalmiyor zaten direkt cekiyorum

Tesekkur ederim her türlü oneriyi dikkate alıyorum arastirayim hemen

Evet Türkiye deki çocukların %85 i alerjik zaten nasıl oluyorsa? Hiç biri de grip gecirmiyor. Her oksurene burnu akana alerji diyor buradaki doktorlar. Alerji testinin 5 yaşından önce kesinlikle dogru sonuç vermeyeceğini bile bilmiyorlar.

Bir de alerjik bronşit diyorlar. Yani astım diyorlar her cocuga. Bu ilaçlara düzelecek buyuyunce diyorlar. Astımin duzelmeyecegini de mı bilmiyorlar yoksa bilerek mı yapıyorlar cidden anlamak zor? Her ateş olduğunda da antibiyotik de verilince çocuğun bağışıklık felç . Tabi ki kendini savunamaz. Vücutta yararlı bakteri kalmıyor ki. Normal hasta olması gerekenden 5 kat daha fazla hasta oluyor.
Neyse ben kacayim yoksa sen ne anlarsin doktor musun diyenler bana kötü kızacak şimdi. Allah yardımcımız olsun...

Evet dediklerinize katılıyorum en iyi doktorlara goturduk hepsi ayri sey soyluyor krese basladi dedik mi hemen ventolin pulmicort vs antibiyotik..Doktor arayisindayim hala

Ben anladım seni, evet gelir birazdan dr avukatları:)))
Çocuk benim çocuğum dr fikrini söyler dayar kortizon u el kadar bebe ye, ama onu uygulamak benim insiyatifimde
3 çocugu toplamda bir şişe ağrı kesici vermeden büyüttüm, başka ilaçları hiç demiyorum yok çünkü, avrupa da soğuk algınlığı ilaçları öksürük şurupları yasak 2 yaş altına mesela, darısı ülkemin başına
Vede çocuklarım turp gibidir maşallah herkesin ağır geçirdiği gribi onlar hapşırık tıksıruk la atlatır. Bende onlar gibi sağlam deilim maalesef

Ateş ı çok severim yanında bişey yoksa dr ada götürmem
Öksürük artık benim için yeme içme gibi öyle alıştım sesine. Ama bu sene maşallah hasta olmuyorlar. Büyükler in bünyesi hasta olmuyor eve getirmiyor da küçük hasta olmuyor hastalıkla karşılaşmayınca 2yasında.okula başlayınca olacak oda mecbur artık napalm.

Aynen. En son ne zaman ateş düşürücü verdim hatırlamıyorum bile. Ve maşallah cidden bagisikliklari çok güçleniyor farkediyorum. Tabi ki hasta olacaklar olmuyor değiller. Ama kendi kendilerine atlatiyorlar. Hangi durumda ne yapacağımı öğrendim çünkü. Viral mi bakteriyel mı o ayrımı yapabiliyorum... İlk çocuğumda biraz antibiyotik dayatması yaşadık da çok şükür erken açıldı gözümüz..

Bizim için büyük bir nimet oldu. Allah razı olsun kendisinden. Çok ciddi problemler de yaşadık ama onun vesilesiyle çok şükür daha kolay atlatabildik. Her anneye lazım evet.

İl defa duydum hemen bi araştırmayım teşekür ederim. Bizde nefesle çekilenden var oda bi işe yaramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…