• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krese basladik hastaliktan mahvolduk

Kızım 46 aylık iken martta başladı krese..
Kasım ayına kadar gayet iyi geldik ama ilk kez kış ve kreş biraraya gelince mahvolduk.. 1 ay sürdü şimdi çok daha iyi çok şükür.. her gün organik keçiboynuzu pekmezi 2 kaşık yiyor.. öksürük ve bronslar için çok faydalı.. tavsiye ederim..

Benim küçükte anaokuluna gidiyor.okul başladı başlayalı hasta.burun artık yara.yeşil sümük ve tıkalı burun hele felaket .sabah okula veriyorum iyi, alıyorum ateşli. Çokta ilgili ve kaliteli bir yer.anlayamıyorum

Kreşin niteliği ve verdiğiniz paradan bağımsız olarak çocuklar ilk kez kalabalığa girdiği için hasta oluyorlar bu süreci yaşamayan anne yoktur 500 versen de aynısı olacak 1500 versen de aynısı olacak, bağışıklığı güçleniyor

Kreşin niteliği ve verdiğiniz paradan bağımsız olarak çocuklar ilk kez kalabalığa girdiği için hasta oluyorlar bu süreci yaşamayan anne yoktur 500 versen de aynısı olacak 1500 versen de aynısı olacak, bağışıklığı güçleniyor
Dogru diyorsun ben temiz ve ilgili bir yer oldugunu ifade etmek icin yazdim sehrin en pahali ve ilgili kresi.Ona ragmen bu kadar hasta oluyoruz iste

Oğlum 15 aylık kış geldiğinden beri evde canı sıkılmasın diye çocuklu arkadaşlarımla daha sık görüşür oldum. Haliyle hooop hastalıkta beraberinde geldi tabi ki. 1 hafta hasta 2 hafta sağlam derken bu kış 3. Veya 4. Üst solunum yolu enfeksiyonumuz oldu. Acıbademde doktorumuz ancak hastalık tekrarlayınca arkadaşımın Dr una götürdüm. Adam çok iyi ilgilendi 1 saate yakın tanışmaya ayırdı. Meğer ne çok hata yapıyormuşum. İlaç vermedi serum fizyolojik ile burnunu bol bol temizle 1 haftada geçer öksürük yok çünkü Dedi. Her gün banyo yapacak ve -10 derece olmadıktan sonra her gün açık havada en az yarım saat dolaşıcak Dedi.çıkamazsan giydir balkona çıkar ama mutlaka o havayı almalı Dedi. Sonuç mükemmel. Sakın çocuk hasta evden çıkmasın bu soğukta ya da ağzını burnunu kapat hurafelerine kanmayın kızlar gerçekten işe yarıyor.

bu durumdan en cok yiprananlardan biride bizdik.öyleki akliniza gelemiycek kez hastanede yattik.hastaneye gitmemizi saymiyorum bile.kizim zatüre oldu.ailecek en agir grip gecirdik.bu arada iki kizimda krese ayni senede baslamislardi.ilk bir sene cikaricam diye düspndüm.dogru düzgün yollamadim.gerci 1 hafta gitseler 1 ay hasta yatiyirlardi.girdik 2 ci seneye.o senede pek ic acici degildi acikcasi.tabii ilk seneye nazaran iyiydi.ama yine cok hasta olub hastaneye gidiryorduk.sadece yatislari azalmisdi.bu sene 3 cü seneleri.artik cok inatlastim.hasta olsalar bile ates olmadigi sürece yolluyorum.cok sükür azaldi hastaliklari.yinede hasta oluyorlar tabiiki ama alisti cok sükür vücutlari.hem bu sene büypk kizimin kreste son senesi.o yüzden devamli gitmesi lazim.okul öncesi hazirlik icin.

Biz de aynıyız. Eylülden beri burun akıntısı ve öksürük geçmedi. Azalıyor tekrar başlıyor.

Mrb hanimlar,eylulde krese basladik ozel bir kolejin oldukca temiz ve ücreti de ona gore oldukca pahali bir yer.Temizligi ilgisi de hadsafhada.Yeter ki cocugum rahat etsin dedik.Gel gelelim okula basladigi ilk haftadan itibaren bitmek bilmeyen oksuruk burun akintisi var.Kac dr gezdik alerjik dediler her haftasonu acildeyiz.Biri bitiyor biri basliyor.Alerji ilaclarini veriyoruz ama her haftasonu acildeyiz.1 hafta kusm vs bi hafta oksuruk krizleri.bir hafta grip ve tam gribi toparladik derken bikac gun gidemedi okula ve son gun gitti aksamina oksuruk hapsirik ne ararsan var..Nebulizator makinesiyle yasiyoruz 3 aydir.Cildirmak uzereyim cocuk mahvoldu biz de mahvolduk.Neden bu kadar cabuk hastalaniyor anlamiyorum.Onerisi olan var mi? Buarada 46 aylik.Alsam mi okuldan?Alirsam da kim bakacak o da var.Ben calisiyorum.Kafam cok karisik.Fikirlerinizi bekliyorum
Okulun ilk yili bazilarinda se 2. Yili da dahil boyle hastalikla geciyor cunku bildugimiz gibi vucut hic tanismadigi mikroplarla tanisiyor.
Benim kizim daha 16 aylik ama 12. Aydan 5inci aya kadar hastaneden eve gelemedik. cok sık hastalanmisti. Kuzenleri okula gidiyor ve arla cok bir aradaydi. En on doktorumuz su ilaclari bi kenera birakalim artik bagisikligi guclendirmeden olmayacak bu is dedi. Bize adut pekmezi ve imunol onerdi. Pekmezi sabah aksam 1 tatli kasigi veriyorum imunol u 2 afta sabah aksam verdim artik yaza kadar her gun bir kasik verecegim. Bi de hergun 200 ml kadar kefir iciriyorum. Sade icmiyor bende icine evde lan meyveden katip veriyorum. Simdi 1 ay oldu kullanmaya baslayali cok sukur daha hic biseyimiz yok. Doktoruna bir danis onaylarsa kullan derim.

Okulun ilk yili bazilarinda se 2. Yili da dahil boyle hastalikla geciyor cunku bildugimiz gibi vucut hic tanismadigi mikroplarla tanisiyor.
Benim kizim daha 16 aylik ama 12. Aydan 5inci aya kadar hastaneden eve gelemedik. cok sık hastalanmisti. Kuzenleri okula gidiyor ve arla cok bir aradaydi. En on doktorumuz su ilaclari bi kenera birakalim artik bagisikligi guclendirmeden olmayacak bu is dedi. Bize adut pekmezi ve imunol onerdi. Pekmezi sabah aksam 1 tatli kasigi veriyorum imunol u 2 afta sabah aksam verdim artik yaza kadar her gun bir kasik verecegim. Bi de hergun 200 ml kadar kefir iciriyorum. Sade icmiyor bende icine evde lan meyveden katip veriyorum. Simdi 1 ay oldu kullanmaya baslayali cok sukur daha hic biseyimiz yok. Doktoruna bir danis onaylarsa kullan derim.
Cnm imunol bize dokundu bagirsagini bozdu 1 hafta beyaz kaka yapti cocuk.Vitamin veriyorum 1 yaşından beri de balik yagi veriyorum bu ara vermedim hastaliklarla ugrasirken zaten istahsiz balik yagi da midesini altust etmesin diye.

Cnm imunol bize dokundu bagirsagini bozdu 1 hafta beyaz kaka yapti cocuk.Vitamin veriyorum 1 yaşından beri de balik yagi veriyorum bu ara vermedim hastaliklarla ugrasirken zaten istahsiz balik yagi da midesini altust etmesin diye.
Beyaz kaka safra keseiyle ilgili bir durumdu diye biliyorum. Cunku daha once kizimda da 1 kere beyaz kaka oldu hemen doktora goturdum safra kesesini kontrol ettiler ama bisey cikmadi bi daha da olmadi cok sukur. Imunolun icinde propolis var belki o agir gelmistir. Bir de vita glucan+ var. Onu bir sor istersen doktoruna.

Eğer problem alerjik ise çocuğun neye alerjisi varsa kreşte onlara maruz kalıyordur. Cocuklarin okulda sik sik hasta olmasi notmal. Hadi hastaliklara bagisiklik kazaniyor diyelim. Ama alerji oyle degil. Ne kadar cok alerjene maruz kalirsa yeni alerjiler ortaya cikar. Alerji testi yaptirdiniz mi? Çocuğunuzun neye alerjisi varmış?

Evet allah beterinden korusun.Inanin kac dr gezdik ne oldugunu da pek anlayamiyorlar biri soğuk algınlığı diyor biri alerji diyor ya öksürükten harap oluyor cocuk.Kres hastaligi diyen de oldu.

Alerji ise alerji testi yapsınlar. Öyle alerji deyip gecistirmesinler. Benim eşimin çok ciddi alerjilerı varmis bütün okul hayatı anlattığınız gibi geçmiş. Bademcikleri surekli sis oldugu icin bademciklerini aldirmislar. Halbuki cocugün alerjisi varmis. Muhtemelen küçükken sadece akar alerjisi ile başladı şimdi hem çok yoğun yaşıyor hem de bir sürü şeye alerjisi var artik. Cocuk alerji doktoruna götürün. Onlar sizi yönlendirsin.

Kreşe odediginiz para ile bakıcı bulursanız daha uygun olabilir yada aile büyükleri bakıma yardimci olabilir siz yardimci abla tutabilirsiniz. Kreş ortamı malesef böyle hiç hastalanmayan yigenim Kreşe basladigindan beri sürekli hasta domuz gribi olmuş geçen de.

aynı şeyleri yaşadık. maalesef bizim gittiğimiz doktor astım teşhisi koydu bu kadar sık bronşit olmaz diye. nebülazatör hiç kapanmıyordu. 2 kere enfeksiyon nedeniyle hastanede yattık. delik deşik oldu yavrum. alerjik evet bizimki de öyle, ama alerjisi olan şey çevredeki mikroplar. bir kişi öksürse bu çocuktaki solunum yolunu etkiliyor, alerjisini tetikliyor ve bronşite çeviriyor. doktorun uyarısı ile aldık kreşten. 8 ay kadar süründük diyebilirim. çok da iyi bir kreşti.
kreşten aldıktan sonra toparladı iyileşti. hastalansa da hastanelik olmuyoruz çok şükür.

geçmiş olsun

kalabalığa girince oluyor hastalık

esasen sizinki çok küçük de değilmiş nerede ise dört olacak

benimki 25 aylık başladı ve o dönemde ilaç kullanmalık hasta olmadı zira anne sütü alıyordu halen

küçük olduğu için kalabalık ile tanıştığında ve annesi de temiz olmadığı için bağışıklığı kuvvetli oldu

bir de konu ile ilgili değil ama bence biz dilini bırakın, aradaki yorumlarda da hep biz dili kullanmışsınız

kızınızın hastalığı sizi etkilese de hasta olan da kreşe başlayan da sizden ayrı bir birey olan kızınız

4.5 yıldır yılda en fazla 1 kez soğukalgınlığı geçiren, nerdeyse ateş düşürücü bile kullanmadığım kızım eylülden beri iyileşemedi. sürekli öksürük, burun akıntısı, ayda bir ateş, bi de kulak enfeksiyonu geçirdi antibiyotik kullandık ilk defa. ama olacak bunların hepsi, böyle böyle bağışıklıkları güçlenecek.

oyy benim oğlumda 20 aylık başladı 1 ayın 3 haftası hastaydı. perişan oluyorduk. her gece acil her gece ilaç. çocuklarda birbirinden bulaşmalar oluyor. atıyorum sınıf 10 kişilik. sırasıyla dolaşıyor hastalık. bir tülü bitmiyor.
neyse 29 aylık falan aldık. şu an 37 aylık. bakıcı bakıyor. şükür 2 kere belki hasta olmuştur. ama seneye ben de kreş düşünüyorum. ve şu an düşüncemde uzaklaşıyorum.

Çocukları kreşe mahkum eden şu sistem ne zaman son bulacak acaba... marnys junor içirin

İlk sene benim çocuklarımda çok hastalandı, ama ikinci yıl normale döndüler. Ben almadım çünkü nereye kadar kalabalık ortama sokmayacağız en fazla ilkokula başlayana kadar sonuçta. Şimdi yaşanılan sıkıntıları o zamanda yaşamanız mümkün olacak.

Back