- Konu Sahibi TuzluCekirdek
-
her dediğini yapmayı çocuğa iyilik gibi gören büyüklerin yetiştirdikleri çocuklarda çok rastlanıyor bu durumlara.ben değil büyük görümcem yaşadı aynısını ama çocuk başka çocuklarla aktif iletişime geçtiğinde o huysuzluğunu büyük ölçüde yendi..çok iyi eğitimli bir öğretmenle üstesinden gelebilirsiniz bu durumun.ağlayarak sizi yıpratmaya çalışacaktır bir süre ama sabırlı olun onun iyiliği için.bir süre beraber gidip uyum süreci geçirin,sonra kısa aralıklarla ,oyuna daldığında mesela ortadan kaybolun,dışarı falan çıkın.aradığında yanında olduğunu hatırlatın..ama anneanneyle göndermenizi tavsiye etmem.ağlamasına dayanamayıp kolay yolu seçecektir..siz olun yanında.allah kolaylık versin ama bu günler de geçecek görürsünüz..
benim çocuğum yok ama yine de yorum yapmak istedim.canım öncelikle allah çocuğunu sana ve babasına bağışlasınöğretmenlerle konuşmayı denesen? onlar bi yolunu bulur bence.benim de eşimin bir arkadaşı var,anaokulu sahibi.biz ona eltimin oğlundan bahsetmiştik,o da aynı sizin çocuğunuz gibi.kreşe gönderin 1 ay içinde farkı görürsünüz dedi.biz de ama çok hırçın,agresif ya gitmek istemezse dedik? öğretmenler muhakkak yardımcı olur,gerekirse siz de(annesi için) oturun dışarda alışana kadar,sonra o koşa koşa gelmek ister demişti.umarım çocuğun alışır,çünkü gerçekten kreş çok faydalı,özellikle babaanne ve dedelerin şımarttığı çocukları yola getirmek için
İlk başta ilginize çok teşekkür ederim..Ben 1 hafta götürüp getireceğim zaten dediğiniz gibi eğer oyuna dalabilirse kaçacağım oradan ama beni istediğinde hemen yanında olacağım.İznim 1 hafta ve o 1 haftada alışamazsa diye annem belki daha sonrasında gider diye düşünüyorum. offf bilemiyorum alışabilirmi acaba...
sizin yaptığınız stresi algılamamalı çocuğunuz.kreşi ne güzel ne de çok eğlenceli anlatmayın.bırakın ne yaşayacağını kendi görerek öğrensin.sadece gideceğinizi söyleyerek bilgilendirin,gerisini zamana bırakın..ne kadar rahat olursanız o ölçüde kolay yaşanır geçiş süreci..annelik çok zor ama tüm sorunlara rağmen de eşsiz değil mi..
Oğlun daha küçük 2,5 yaş daha erken varsın şımarsın ben sabahları kreşe bırakılırken ağlayan çocuklara dayanamıyorum. Tamam zamanla kreşi kabulleniyorlar ama o süreçte iç dünyalarında neler olup bitiyor acaba. Kreş yerine sizinle veya anneannesiyle katılabileceği oyun guruplarına gönderseniz.İyi hizmet veren oyun grupları var.Bir araştırın isterseniz.
:) bende kızımı bu eylül ayında bakıcımla anlaşamamazlık sonucu ve artık bakıcılara güvenim kalmadığından kreşe vermek zorunda kaldım..bende bu acabaları çok çok yaşadım...kızım 2 buçuk yaşında bile değildi..konuştuğu kelimeler fazlaydı ama cümleler kırık döküktü.
sonra verdik ama yanında gitmedim babası bıraktı aldı..iş icabı..innaın alışıyorlar..çünkü orda çocuklar var öğrtemenleri ilgili..bende ya bıkarsa duygusu oldu sonradan ama bıkmıyorlar her gün değişik aktivite eğlence bişeyler yapıyorlar..kendi gitmek istiyor okula hatta..
kreşte çiş konusunu da hallettik ben evde öğretememiştim mesela:) hiç düşünmeden verin derim ben..
valla gözünü korkutmak istemem ama bizimki nerdeyse 1yıl olacak ama son 3 aydır sorunsuz gidiyoruz. oda benim kızım gerçekten sessiz,sakin ve iletişime açık bir çocuk olmasına rağmen ilk 2ay resmen apartman ayağa kalkıyodu. ben bunları moralini bozmak için yazmıyorum sadece kolay bir dönem olmayacak hazırlıklı ol diye söylüyorum ama sakın pes etme ve her fırsatta seninde babasınında çalıştığını, kendisininde arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmesi için kreşe götürdüğünüzü anlatın. anlamaz demeyin ısrarla ve sabırla hergün anlatın. bizde pes etmedik ve her defasında anlattık, akıllı ve sorunsuz gittiği günlerde ödüllendirdik sevdiği şeyleri alarak. şimdi kendisi sabahları kıyafetlerini giyip babasına gidelim artık diyoinşallah sende bu dönemi en sorunsuz şekilde atlatırsın
vericemmm kaçarı yok ama ya çok ağlarda alışamaz hastalanırsa diye tüm korkum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?