• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe alışma süreci ne kadar zaman sürer?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
358
İstanbul
Öncelikle sayın moderatörlerden rica ediyorum konum taşınmasın. Çünkü diğer bölüme çok fazla bakan yok ve bu benim için cidden çok büyük bir dert:50:

2,5 yaşında oğlum var annem bakıyor ama artık kreşe başlaması gerekiyor.
Sebebine gelince; Paylaşmayı bilmiyor, beni babasından kıskanıyor, babasının arabasını başkasının ellemesine bile tahammülü yok:59: Sinirli bir çocuk istediğini yapmadığında ağlayarak yaptırmaya çalışıyor veya kafasını vuruyor(annem çok şımarttı).Verdiğim eylemleri yerine getiriyor oğlum ayakkabını yerine koyarmısın dediğimde götürüyor veya halıyı bozdun lütfen düzeltirmisin dediğimde düzeltiyor normalinde düzenli bir çocuk ama iş konuşmaya geldiğinde 12 kelime biliyor bu sebepten dolayıda gitmesini istiyorum. Geçen aylarda 1 günlük kreş deneyimimiz oldu fakat durmamış annemle gitmişlerdi çocuklar yukarı çıkarken o çıkmak istememiş..
Sizlere belki önemsiz gelicek ama artık kreşe alışsın istiyorum 1 hafta ben kendim götürüp getireceğim o sürede alışırmı bilmiyorum alışmazsa ne yaparım onuda bilmiyorum:14: ama alışmasını diliyorum bir anane veya babaane vs nereye kadar ne öğretebilir kreşte verdikleri eğitimi maalesef veremezler.Sizler böyle zorlu yollardan geçtinizmi çocuğunuzun ağladığı fakat sonunda alıştığı oldumu lütfen içimi biraz rahatlatın bilgi verin bana bu konuda inanın çok güçsüz hissediyorum kendimi sanki durmayacak gibime geliyor:((

her dediğini yapmayı çocuğa iyilik gibi gören büyüklerin yetiştirdikleri çocuklarda çok rastlanıyor bu durumlara.ben değil büyük görümcem yaşadı aynısını ama çocuk başka çocuklarla aktif iletişime geçtiğinde o huysuzluğunu büyük ölçüde yendi..çok iyi eğitimli bir öğretmenle üstesinden gelebilirsiniz bu durumun.ağlayarak sizi yıpratmaya çalışacaktır bir süre ama sabırlı olun onun iyiliği için.bir süre beraber gidip uyum süreci geçirin,sonra kısa aralıklarla ,oyuna daldığında mesela ortadan kaybolun,dışarı falan çıkın.aradığında yanında olduğunu hatırlatın..ama anneanneyle göndermenizi tavsiye etmem.ağlamasına dayanamayıp kolay yolu seçecektir..siz olun yanında.allah kolaylık versin ama bu günler de geçecek görürsünüz..

benim çocuğum yok ama yine de yorum yapmak istedim.canım öncelikle allah çocuğunu sana ve babasına bağışlasın:71: öğretmenlerle konuşmayı denesen? onlar bi yolunu bulur bence.benim de eşimin bir arkadaşı var,anaokulu sahibi.biz ona eltimin oğlundan bahsetmiştik,o da aynı sizin çocuğunuz gibi.kreşe gönderin 1 ay içinde farkı görürsünüz dedi.biz de ama çok hırçın,agresif ya gitmek istemezse dedik? öğretmenler muhakkak yardımcı olur,gerekirse siz de(annesi için) oturun dışarda alışana kadar,sonra o koşa koşa gelmek ister demişti.umarım çocuğun alışır,çünkü gerçekten kreş çok faydalı,özellikle babaanne ve dedelerin şımarttığı çocukları yola getirmek için:34:

her dediğini yapmayı çocuğa iyilik gibi gören büyüklerin yetiştirdikleri çocuklarda çok rastlanıyor bu durumlara.ben değil büyük görümcem yaşadı aynısını ama çocuk başka çocuklarla aktif iletişime geçtiğinde o huysuzluğunu büyük ölçüde yendi..çok iyi eğitimli bir öğretmenle üstesinden gelebilirsiniz bu durumun.ağlayarak sizi yıpratmaya çalışacaktır bir süre ama sabırlı olun onun iyiliği için.bir süre beraber gidip uyum süreci geçirin,sonra kısa aralıklarla ,oyuna daldığında mesela ortadan kaybolun,dışarı falan çıkın.aradığında yanında olduğunu hatırlatın..ama anneanneyle göndermenizi tavsiye etmem.ağlamasına dayanamayıp kolay yolu seçecektir..siz olun yanında.allah kolaylık versin ama bu günler de geçecek görürsünüz..

İlk başta ilginize çok teşekkür ederim..Ben 1 hafta götürüp getireceğim zaten dediğiniz gibi eğer oyuna dalabilirse kaçacağım oradan ama beni istediğinde hemen yanında olacağım.İznim 1 hafta ve o 1 haftada alışamazsa diye annem belki daha sonrasında gider diye düşünüyorum. offf bilemiyorum alışabilirmi acaba...

benim çocuğum yok ama yine de yorum yapmak istedim.canım öncelikle allah çocuğunu sana ve babasına bağışlasın:71: öğretmenlerle konuşmayı denesen? onlar bi yolunu bulur bence.benim de eşimin bir arkadaşı var,anaokulu sahibi.biz ona eltimin oğlundan bahsetmiştik,o da aynı sizin çocuğunuz gibi.kreşe gönderin 1 ay içinde farkı görürsünüz dedi.biz de ama çok hırçın,agresif ya gitmek istemezse dedik? öğretmenler muhakkak yardımcı olur,gerekirse siz de(annesi için) oturun dışarda alışana kadar,sonra o koşa koşa gelmek ister demişti.umarım çocuğun alışır,çünkü gerçekten kreş çok faydalı,özellikle babaanne ve dedelerin şımarttığı çocukları yola getirmek için:34:

Teşekkür ederim..acaba tanıdığınız anaokulu sahibinin yeri istanbuldamı bana özelden yazabilirmisiniz ismini.

İlk başta ilginize çok teşekkür ederim..Ben 1 hafta götürüp getireceğim zaten dediğiniz gibi eğer oyuna dalabilirse kaçacağım oradan ama beni istediğinde hemen yanında olacağım.İznim 1 hafta ve o 1 haftada alışamazsa diye annem belki daha sonrasında gider diye düşünüyorum. offf bilemiyorum alışabilirmi acaba...

sizin yaptığınız stresi algılamamalı çocuğunuz.kreşi ne güzel ne de çok eğlenceli anlatmayın.bırakın ne yaşayacağını kendi görerek öğrensin.sadece gideceğinizi söyleyerek bilgilendirin,gerisini zamana bırakın..ne kadar rahat olursanız o ölçüde kolay yaşanır geçiş süreci..annelik çok zor ama tüm sorunlara rağmen de eşsiz değil mi..

sizin yaptığınız stresi algılamamalı çocuğunuz.kreşi ne güzel ne de çok eğlenceli anlatmayın.bırakın ne yaşayacağını kendi görerek öğrensin.sadece gideceğinizi söyleyerek bilgilendirin,gerisini zamana bırakın..ne kadar rahat olursanız o ölçüde kolay yaşanır geçiş süreci..annelik çok zor ama tüm sorunlara rağmen de eşsiz değil mi..

Kesinlikleee çok eşsiz çok farklı bir o kadarda zor bir duygu...Şuan o kadar çok istiyorumki alışmasını anlatamam size...

Oğlun daha küçük 2,5 yaş daha erken varsın şımarsın ben sabahları kreşe bırakılırken ağlayan çocuklara dayanamıyorum. Tamam zamanla kreşi kabulleniyorlar ama o süreçte iç dünyalarında neler olup bitiyor acaba. Kreş yerine sizinle veya anneannesiyle katılabileceği oyun guruplarına gönderseniz.İyi hizmet veren oyun grupları var.Bir araştırın isterseniz.

:) bende kızımı bu eylül ayında bakıcımla anlaşamamazlık sonucu ve artık bakıcılara güvenim kalmadığından kreşe vermek zorunda kaldım..bende bu acabaları çok çok yaşadım...kızım 2 buçuk yaşında bile değildi..konuştuğu kelimeler fazlaydı ama cümleler kırık döküktü.
sonra verdik ama yanında gitmedim babası bıraktı aldı..iş icabı..innaın alışıyorlar..çünkü orda çocuklar var öğrtemenleri ilgili..bende ya bıkarsa duygusu oldu sonradan ama bıkmıyorlar her gün değişik aktivite eğlence bişeyler yapıyorlar..kendi gitmek istiyor okula hatta..
kreşte çiş konusunu da hallettik ben evde öğretememiştim mesela:) hiç düşünmeden verin derim ben..

Oğlun daha küçük 2,5 yaş daha erken varsın şımarsın ben sabahları kreşe bırakılırken ağlayan çocuklara dayanamıyorum. Tamam zamanla kreşi kabulleniyorlar ama o süreçte iç dünyalarında neler olup bitiyor acaba. Kreş yerine sizinle veya anneannesiyle katılabileceği oyun guruplarına gönderseniz.İyi hizmet veren oyun grupları var.Bir araştırın isterseniz.

oyun grubuda düşündüm ama şöyleki
Oyun grubu 10-13 saatleri arasında bunun içinde yine sabahları kalkmaz zorunda bunu anneme dediğimde e ben sabahları ozaman yine erkenden kalkıcam oyun grubuna vermenin ne anlamı ki dedi:43: Yani sanırım oda yoruldu 3 gün ver diyor fakat 3 gün kreş 2 gün anane 2 gün anne çocukta bocalar anlayacağınız 5 gün veriyim herkes rahatlasın

:) bende kızımı bu eylül ayında bakıcımla anlaşamamazlık sonucu ve artık bakıcılara güvenim kalmadığından kreşe vermek zorunda kaldım..bende bu acabaları çok çok yaşadım...kızım 2 buçuk yaşında bile değildi..konuştuğu kelimeler fazlaydı ama cümleler kırık döküktü.
sonra verdik ama yanında gitmedim babası bıraktı aldı..iş icabı..innaın alışıyorlar..çünkü orda çocuklar var öğrtemenleri ilgili..bende ya bıkarsa duygusu oldu sonradan ama bıkmıyorlar her gün değişik aktivite eğlence bişeyler yapıyorlar..kendi gitmek istiyor okula hatta..
kreşte çiş konusunu da hallettik ben evde öğretememiştim mesela:) hiç düşünmeden verin derim ben..

vericemmm kaçarı yok ama ya çok ağlarda alışamaz hastalanırsa diye tüm korkum...

Ben çocuğumu iki yaşından önce verdim kreşe. Mecburdum. Uzmanlar üç yaş dese de şimdi bakıyorum iyi ki de vermişim. İlk hafta zorlandık sadece. O içerde ben kapının dışında ağladık.
düşünsenize hiç tanımadığı insanların arasına giriyor. Büyük bile olsa henüz güvenemediği insanların arasında, hiç yakını olmadan huzursuz olması normalken onlar daha küçücük.
Şimdi bakıyorum da sorumluluklarını bile bilmeye başladı henüz 3,5 yaşında. Hiçbirşey benim çocukluğumdaki kadar kolay değil. Hayat artık daha zor ve şimdiden kurallarının olması, neyi neden yapıyor olduğunu bilmesi, paylaşma duygusunun gelişmesi, kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmesi çok önemliymiş.
Benim onun sıkılmaması için bazı şeyler de yapıyorum. Mesela bazen sabah okula biraz geç gidiveriyoruz. Bazen akşamları biraz erken alıveriyoum. Okul çıkışında biraz parka uğruyoruz, ya da kuşlara gidiyoruz.
Ama en önemli nokta seçeceğiniz kreş. Ben İstanbul'da değilim. O yüzden size kreş öneremiyorum. Ama burada da ticari amaçlı çocuk doldurulan binalara kreş dendiğini ve orada çocuklarının altının değiştirlmediğini, temizlikleri doyurulmaları konusunda yetersiz davranıldıklarını duyduğum oldu.
Eğer kreşe verecekseniz mutlaka çok iyi araştırdıktan sonra yapın bunu. Zaten çocuğunuzun hareketlerinden de anlarsınız. Eğer alışma süreci uzun sürüyorsa mutlaka o kreşe gitmek isetmiyordur. Bunun için zorlamayın onu

valla gözünü korkutmak istemem ama bizimki nerdeyse 1yıl olacak ama son 3 aydır sorunsuz gidiyoruz. oda benim kızım gerçekten sessiz,sakin ve iletişime açık bir çocuk olmasına rağmen ilk 2ay resmen apartman ayağa kalkıyodu. ben bunları moralini bozmak için yazmıyorum sadece kolay bir dönem olmayacak hazırlıklı ol diye söylüyorum ama sakın pes etme ve her fırsatta seninde babasınında çalıştığını, kendisininde arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmesi için kreşe götürdüğünüzü anlatın. anlamaz demeyin ısrarla ve sabırla hergün anlatın. bizde pes etmedik ve her defasında anlattık, akıllı ve sorunsuz gittiği günlerde ödüllendirdik sevdiği şeyleri alarak. şimdi kendisi sabahları kıyafetlerini giyip babasına gidelim artık diyo :nazar: inşallah sende bu dönemi en sorunsuz şekilde atlatırsın

Farklı yaştaki çocuklar için farklı uygulama olabilir tabi, ama oğlum 5 yaşında gitmişti ilk defa kreşe ve siz kesinlikle gelmeyin demişlerdi. Biz de sabah bindirdik servise öylece yolladık. Ben 15 gün izin almıştım, ama evde bekledim. 1 saat sonra aradığımda çok ağladığını söylediler, ben hemen oraya gitmek istedim ama katiyen gelmeyin dediler. Bir yarım saat sonra, sakinleşip oyun oynadığını öğrendim ve o ilk günü öylece geçirdik. Bizimki ben de işe yetişeceğim için çok erken saatte, ilkokulların servisi ile gidiyordu, o servisten yana dertliydik ama kreşe alıştı bir süre sonra. İlk günler, bağrınıza taş basıp dayanmaya çalışacaksınız korkarım ki, alışmaları biraz zaman alabiliyor. Ama, şu da var, kreşe hiç gitmezse de ilkokula başlayınca aynı dert olacak. Kreşe giden çocuk okula daha kolay adapte oluyor kesinlikle.

Yalnız, yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşından önce kreşe vermeyi pek önermiyorlar. Onu da bir araştırın isterseniz.

valla gözünü korkutmak istemem ama bizimki nerdeyse 1yıl olacak ama son 3 aydır sorunsuz gidiyoruz. oda benim kızım gerçekten sessiz,sakin ve iletişime açık bir çocuk olmasına rağmen ilk 2ay resmen apartman ayağa kalkıyodu. ben bunları moralini bozmak için yazmıyorum sadece kolay bir dönem olmayacak hazırlıklı ol diye söylüyorum ama sakın pes etme ve her fırsatta seninde babasınında çalıştığını, kendisininde arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmesi için kreşe götürdüğünüzü anlatın. anlamaz demeyin ısrarla ve sabırla hergün anlatın. bizde pes etmedik ve her defasında anlattık, akıllı ve sorunsuz gittiği günlerde ödüllendirdik sevdiği şeyleri alarak. şimdi kendisi sabahları kıyafetlerini giyip babasına gidelim artık diyo :nazar: inşallah sende bu dönemi en sorunsuz şekilde atlatırsın

Yok cnm gözümü korkutmak için niye olsun ben zaten başıma gelecekleri biliyorum sadeece korkum alışacakmı...İlgine çok teşekkür ederim..

Konu içeriği nedeniyle "Bakıcı ve kreş" başlığına taşındı.

Bir derdim var başlığına bakan daha çok oluyor diye her konuyu oraya açarsak forumun hali ne olur hiçdüşündünüzmü?

vericemmm kaçarı yok ama ya çok ağlarda alışamaz hastalanırsa diye tüm korkum...

alışamama kısmı işte sizi şaşırtabilir ben kızım için alışamaz diyordum 2.günden alıştı..en olumsuzu düşünelim 1 hafta alışıyorlar..bikaç gün siz yanında gidin diyeceğim ama bu seferde siizn varlığınıza alışır..bir gün yanında gidin..ben öyle yapmıştım sonra yanında gitmedim hiç parkı vardı parka gidiyorum sanmıştı ilk zamanlar sonra yavaş yavaş alıştı..ilgisini ç.ekeceği bişeyler mutlaka olacaktır orda ona gidiyorsun diyerek gönderebilirsiniz..

canım benim her çocuğun yapısı farklıdır.
benim kız kreşe başladığında 3,5 yalındaydı.
o güne kadar anneanne bakmıştı ve bir dediği iki edilmeyen bir çocuktu.
annem hastaneye yatmasa kreşe falan da veremezdik ya neyse.
bize ilk hafta yarım gün getirin demişlerdi.
alışma süreci olsun diye.
inan benimki 2.günden itibaren tam güne dönmüştü bile.
burada hem öğretmeninin enerjisi hem de arkadaşları çok önemli.
gerçi benim kızım hep sosyaldir.
diyorum ya çocuktan çocuğa değişiyor.
ancak inan bana alışıcak.
belki 1 hafta belki 1 ay sürecek ama alışıcak.
önce sakin ol...
:71::54:

size özelden bir çocuk yuvası ismi vereceğim
abimin şu an ilkokulda okuyan kızı 3 yıl ve yine şimdi 4 yaşında olan oğluda 2 yıldır devam ediyor
oğluda anlattığınız gibi 2 yaşında anne ve baba dışında ıhhlarla işini halleden ve derdini anlatamadığı yerlerde kafasını oraya buraya vuran bir çocuktu..
erken deselerde 2 yaşında başladı sanırım 3-4 ay sonra güzel konuşmaya başladı ve 6 ayın sonunda başını hiç vurmuyordu...yani onlar çok güzel verim aldılar...
benim kızımda şuan 2 yaşında kısmetse 3,5 yaş gibi başlatacağım..
k.validem saolsun çok ilgili olmasına rağmen çok yoruluyor
kendiside yetemiyorum bu kıza diyor
en önemlisi çocuklar yaşıtını istiyor
inşallah sizede uyar...

Back