Arkadaşlar oğlumun başlayalı sadece ve sadece 2 gün oldu kreşe öksüren çocuklar vardı sordum alerjik bulaşıcı bişi yok dediler .. bende inandım başlattım çocuğum dün gece ölüyordu nefessizlikten :sinifsinif: hastane çok yakınımızda eğer geç kalsaydım solunumu duruyordu öyle bir enfeksiyon almış ki hayatta hasta olan bir çocuk değildir doğal olarak ben büyüttüğüm için çok temiz bakıyorum.. 3 yaşında ve bebekliği hariç 2 senedir hiç hasta olmamıştı..
ben şimdi napayım doktoru bağışıklık sistemini geliştiren bir damla verdi günde 30damla bunu 1 ay içecek sonrada kırıklık olacağı vakit vereceksin dedi bitkisel tamamen..
şimdi bu çocuklar hep hasta mı olacak bu kreşte anneler bir akıl verin...
çocuğum sosyalleşsin derken perişan oldu hala kımıldamadan yatıyor pazartesiden beri hasta çok mutsuzum ben yaa iki arada bir derede kaldım kreşten alayım mı..
çok geçmiş olsun....
2 yıldır hiç hasta olmadı diyorsun ya işte ondan 2 günde hastanelik olmuş.2 yıldır vücudu bir çok virüs ve mikropla tanışmamış tabi dolayısıyla bağışıklığı gelişmemiş,anladığım kadarıyla hasta olmaması için gereğinden fazla titizlenmişsin,günlük vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayabildiğin taktirde hastalıklardan korkma,grip,nezle,faranjit vs vs gibi hastalıkları vücudu alacak ki bağışıklığı olsun,vitaminlerle vücudu güçlendiği taktirde bu tip hastalıkları ayakta atlatacaktır,virüslere bağışıklık kazandıkça da ileride daha güçlü virüslerle savaşması daha kolay olacaktır.
Son olarak evet çocukların sosyalleşmesi demek virüs ve mikroplarla tanışması demek.
ev et arakadaşım şimdi almasa bile mikrobu okula ne zaman başlarsa ilk 2 sene si hasta olur bu tüm çoçulrad olur şimdi olsunki ilk okul zamnaında zorluk çekme bence hasta olmaması demek mikrop virüz görmemeiş demek bence görmesi bağışıklığı açısından faydalı
Diğer çocuklarla bir ortama ne zaman girerse ilk bir yıl bu olacaktır. Bütün çocuklar için böyle , bu durumu kreşte veya okulda yaşaması senin kararına bağlı. Benim oğlum sonbaharda başladı kreşe ve hastalıklarla geçti bu dönemi , sanırım önümüzdeki yıl rahat edeceğiz. Yanlız gönderdiğin kreşe de dikkat etmelisin , kreşin ve gönderilen çocukların temizliği de hastalıkların ağırlığı ve sayısı açısından çok önemli. Bu konuda için rahat ise gönder tabii ki.
Diğer çocuklarla bir ortama ne zaman girerse ilk bir yıl bu olacaktır. Bütün çocuklar için böyle , bu durumu kreşte veya okulda yaşaması senin kararına bağlı. Benim oğlum sonbaharda başladı kreşe ve hastalıklarla geçti bu dönemi , sanırım önümüzdeki yıl rahat edeceğiz. Yanlız gönderdiğin kreşe de dikkat etmelisin , kreşin ve gönderilen çocukların temizliği de hastalıkların ağırlığı ve sayısı açısından çok önemli. Bu konuda için rahat ise gönder tabii ki.
merhaba sana katılıyorum. benim oğlum 4 aylık ve pazartesi kreşe başlıyor. orada daha düzenli olacağını düşünüyorum. hastalık konusunda çok endişe etmeye gerek yok evet ilk başlamada ne kadar varsa hepsi geliveriyo hastalıkların. ama daha sonra bağışıklık süper oluyo. kreş konusunda Allah herkesin yardımcısı olsun iyi geceler......