• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Herkese merhaba. Kızım kreşe gidiyordu mart ayında virüs dolayısıyla kapandı bizde mart ayının ücretini tam ödemiştik kreşlerde 13 ünde kapandı bende 4 5 gün önce arayıp ücretin gitmeyeceği günler için kalan kısmının iadesini istedim ayrıca kızımın kaydını sildirmek istedim. Dönem arasında müdür değiştiği için yeni müdürle konuştum tamam dedi iban numarası istedi. 1 saat sonra eski müdüre sordum böyle durumlarda iade olmuyormuş kayıt silmek içinde 1 ay önce haber vermeniz gerekiyormuş dedi. Bende sözleşmeyi atmalarını istedim bana senet falan imzlatöadılar çünkü sene başında tek parça kağıttı ve hiç fatura da kesmediler. Ücret iadesi bu durumda yapılması gereklimi tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Nisan ayini odemeyin ama verdiginiz parayi da geri istemek komik olmus sonuçta o insanlar da bunu bilmiyordu.Maas odemesini de yapmislardir geri mi istesinler öğretmenlerden.

Evet okul öncesi öğretmenin görev saati o kadardır.3 e kadardır siz cocugunuzu almayınca onlar eve gidemiyor son çocuk gidene kadar bekliyor. Saat 5 de olsa 6 da olsa beklemek zorunda. Ve cuma ders yok demek ki ders olmadığı zaman neden gönderiyorsunuz öğretmen haklı.

Sizin o dediğiniz saatler devler kreşleri için geçerli, özel değil. Özeller genelde 8-6 arası açık olurlar. Hatta bazıları daha erken açılır, daha geç bile kapanabilir. Malum her ana baba 8-5 çalışmıyor. Bir de okulöncesinde ders olmaz zaten. Haftada 5 gün 8-6 saatleri arası anlaştıysa neden öğretmeni istiyor diye erken alsın ya da hiç yollamasın? Ha ne olur öğretmen çocuğun daha alışamadığı, bu nedenle bir süre daha az gelmesini istiyordur vs o zaman normal. O ayrı.

Benim kızım da özel bir anaokuluna gidiyor. Martı ödedik. Geri isteme gibi bir durum yok maalesef. Hatta Mart ayını ödemeyi geciktirenlere mesaj gitti ödesinler diye. Nisan ayı için kimseyi mecbur tutmuyorum ama göndermezseniz zor durumda kalırız dedi müdür. Açıkcası okulun bu dönem açılacağını sanmıyorum. Üstelik özel okullardaki gibi bir telafi/uzaktan eğitim durumu yok. Ücreti ödemeyeceğim. Üstelik branş öğretmenlerine maaş verilmiyor. Yemek, su, doğalgaz ve elektrik de yok. Ücretin yarısını talep etse yine anlayacağım, böyle de ikilemde kalmıyor değilim. Bizim sınıftan kimse ödemeyecek. Bu konuda okulun bizden bu ücreti alma hakkı var mı gerçekten merak ediyorum.

Benim kızım da özel bir anaokuluna gidiyor. Martı ödedik. Geri isteme gibi bir durum yok maalesef. Hatta Mart ayını ödemeyi geciktirenlere mesaj gitti ödesinler diye. Nisan ayı için kimseyi mecbur tutmuyorum ama göndermezseniz zor durumda kalırız dedi müdür. Açıkcası okulun bu dönem açılacağını sanmıyorum. Üstelik özel okullardaki gibi bir telafi/uzaktan eğitim durumu yok. Ücreti ödemeyeceğim. Üstelik branş öğretmenlerine maaş verilmiyor. Yemek, su, doğalgaz ve elektrik de yok. Ücretin yarısını talep etse yine anlayacağım, böyle de ikilemde kalmıyor değilim. Bizim sınıftan kimse ödemeyecek. Bu konuda okulun bizden bu ücreti alma hakkı var mı gerçekten merak ediyorum.
Mart ayından sonraki dönem için ödeme zorunluluğunuz yok okul açılmazsa bakanlıktan böyle bir açıklama gelmiş

Şu kreş ödemesi konusu olduğunda niye hemen kreş sahipleri ve öğretmenler mağdur çıkıyor millet anlamış değilim.
Bu konu özelinde yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Hemen başlanıyor, öğretmen maaşı nasıl ödenecek? E bu kreş sahibinin sorunu? Onun ticari riski?
Kreş sahipleri hemen zora düştük zırt pırt... Başka başlıkta yazdım, işten kendi isteğimle gerizekalı bir firma olduğu için daha yeni ayrıldım ama her şey iyi olsaydı da işten ayrılmam lazımdı çünkü kızımı bu kadar uzun süre bırakabileceğim bir kreş yok. Bu durumda veli hiç mağdur değil sanki.
E benim kocamın kendi iş yeri, hala açık tutuyor az da olsa iş var ama normal zamanın beşte biri kadar. E bu adam da mağdur, o zaman atıyorum kreş sahipleri de bunu karşılasın. Çok saçma değil mi?

Bir de hemen şey oluyor, sizi zorlamayacaksa verin. Ya bu devirde neden zorlamasın? Neden sadaka veriliyor gibi davranılıyor? Ben patronuma zorlamayacaksa 2 bin hibe et diyebiliyor muyum?

Kızımın kreşi 12 ay açık. Sabah 7 akşam 7 hizmet veriyor kurum. Haftasonu yok. Telafi eğitimi teklif ederlerse heralde cumartesi pazarı kast edecekler.

Şu an günde 1 adet etkinlik yolluyorlar. Ağaç resmi yapalım, annemizle marakas yapalım gibi. Bunu hizmetten saymazlar umarım. Ben saymıyorum çünkü. Arkadaşımın oğlunun okulunda günde yarım saat görüntülü görüşme yapılıyor. O da hizmet değil. Kusura bakmasın kimse.

Mart ayı için kesinlikle geri ödeme falan talep etmem. Okula yapabileceğim max yardım da budur.

Nisan için sms falan gelirse güzel arıza çıkartırım.

Bu arada bir kreş müdürü yazmıştı, maaşları işkur ödeyecek öğretmenlere bu dönem diye, doğruluğunu bilmiyorum.

Kreş sahiplerinin kaç gündür forumlarda, postlarda ağlamasına çok kızıyorum amma dolup yazmışım.

Şu kreş ödemesi konusu olduğunda niye hemen kreş sahipleri ve öğretmenler mağdur çıkıyor millet anlamış değilim.
Bu konu özelinde yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Hemen başlanıyor, öğretmen maaşı nasıl ödenecek? E bu kreş sahibinin sorunu? Onun ticari riski?
Kreş sahipleri hemen zora düştük zırt pırt... Başka başlıkta yazdım, işten kendi isteğimle gerizekalı bir firma olduğu için daha yeni ayrıldım ama her şey iyi olsaydı da işten ayrılmam lazımdı çünkü kızımı bu kadar uzun süre bırakabileceğim bir kreş yok. Bu durumda veli hiç mağdur değil sanki.
E benim kocamın kendi iş yeri, hala açık tutuyor az da olsa iş var ama normal zamanın beşte biri kadar. E bu adam da mağdur, o zaman atıyorum kreş sahipleri de bunu karşılasın. Çok saçma değil mi?

Bir de hemen şey oluyor, sizi zorlamayacaksa verin. Ya bu devirde neden zorlamasın? Neden sadaka veriliyor gibi davranılıyor? Ben patronuma zorlamayacaksa 2 bin hibe et diyebiliyor muyum?

Kızımın kreşi 12 ay açık. Sabah 7 akşam 7 hizmet veriyor kurum. Haftasonu yok. Telafi eğitimi teklif ederlerse heralde cumartesi pazarı kast edecekler.

Şu an günde 1 adet etkinlik yolluyorlar. Ağaç resmi yapalım, annemizle marakas yapalım gibi. Bunu hizmetten saymazlar umarım. Ben saymıyorum çünkü. Arkadaşımın oğlunun okulunda günde yarım saat görüntülü görüşme yapılıyor. O da hizmet değil. Kusura bakmasın kimse.

Mart ayı için kesinlikle geri ödeme falan talep etmem. Okula yapabileceğim max yardım da budur.

Nisan için sms falan gelirse güzel arıza çıkartırım.

Bu arada bir kreş müdürü yazmıştı, maaşları işkur ödeyecek öğretmenlere bu dönem diye, doğruluğunu bilmiyorum.

Kreş sahiplerinin kaç gündür forumlarda, postlarda ağlamasına çok kızıyorum amma dolup yazmışım.
Çok güzel özetlemişsiniz. Evet gerçekten herkes mağdur. Kendi işin olunca her zaman risk var. Ben de zamanında yaşadım.
Bizim öğretmen de az önce haftalık programı atmış. Bu hafta hiç birimiz programdakileri yapıp göndermeyi düşünmüyor para isterler diye. Nisan ayına girmek üzereyiz çünkü.

Back