• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Biz e ilk başta sabah 7 30 akşam 6 ya kadar açık denildi ki öğretmenler 6 ya kadar orada diğer çocuklar kalmaya devam ederken benim kızım sıkıldı diye öğretmen sürekli alım diye aradı ki diğer veliler hep 6 da alıyordu okul öncesi anasınıfına olsa dediğiniz doğru ama kreş ve bakımevi bizimkisi
Anladım o zaman öğretmen haksız. İsiniz zor kolay gelsin

Doğru aslında sizde haklısınız ama kreşte öğretmenle yaşadığım sorunlar yüzünden irrite oldum iyice ilerleyen mesajlarda yazdım kayıt sildirme sebebimi. Ayrıca öğretmeni sürekli erken alın çocuk sıkılıyor cumaları göndermeyin diyip duruyordu bana öğretmenin davranışlarıda çok soğuttu beni zaten müdüre tatilden bir gün önce bildirdim sonra tatil olunca çocukta iyice soğudu o yüzden kayıt almak istedim. Zaten kadın beni hep 3 4 te arayıp çocuğunuzu alın yok cuma yollamayın diyerek bizden tam ücret alıp yarım yamalak hizmet veriyorlardı

Kayit esnasinda kac gun kac saat icin konustunuz? 3 te 4 te alin ne demek? Calisan insan 3te cocugu alabilecek olsa zaten hic krese yollamaz 😂
Cuma neden yollamayin diyor? Cuma icin anlasmadiniz da ekstra mi yolluyorsunuz ki?

Kayit esnasinda kac gun kac saat icin konustunuz? 3 te 4 te alin ne demek? Calisan insan 3te cocugu alabilecek olsa zaten hic krese yollamaz 😂
Cuma neden yollamayin diyor? Cuma icin anlasmadiniz da ekstra mi yolluyorsunuz ki?
Hayır tabiki hafta içi 5 gün anlaştık sabah 7 30 akşam 6 arası açık bir kurum. Kızım bazen gitmek istemiyordu öğretmeni de cumaları yollamayın diyordu bu yüzden. Sıkılıncada erken aldırtıyordu ben çalışmadığım için. Diğer veliler hep çalışıyor zaten herkes çıktığı saatte alabiliyor öğretmen ben çalışmıyorum diye bana böyle yapıyordu. Ocak ayında da bu davranışlardan rahatsız olduğum için müdürle konuşmak istedim kayıt sildirecektim. Müdür yerinde yok diye diye geçiştirdiler sonra telefonda size akşam ziyaretine gelelim dediler öğretmeni ve müdür beraber geldi bende öğretmenin yanında müdüre öğretmen böyle davranıyor diye açıkça söyleyemedim kaldı öyle davranışları yine devam edince tatilden bir gün önce yeni müdüre anlattım

Doğru aslında sizde haklısınız ama kreşte öğretmenle yaşadığım sorunlar yüzünden irrite oldum iyice ilerleyen mesajlarda yazdım kayıt sildirme sebebimi. Ayrıca öğretmeni sürekli erken alın çocuk sıkılıyor cumaları göndermeyin diyip duruyordu bana öğretmenin davranışlarıda çok soğuttu beni zaten müdüre tatilden bir gün önce bildirdim sonra tatil olunca çocukta iyice soğudu o yüzden kayıt almak istedim. Zaten kadın beni hep 3 4 te arayıp çocuğunuzu alın yok cuma yollamayın diyerek bizden tam ücret alıp yarım yamalak hizmet veriyorlardı

Mesaj tekrari olmus kusura bakmayın 😂

Hayır tabiki hafta içi 5 gün anlaştık sabah 7 30 akşam 6 arası açık bir kurum. Kızım bazen gitmek istemiyordu öğretmeni de cumaları yollamayın diyordu bu yüzden. Sıkılıncada erken aldırtıyordu ben çalışmadığım için. Diğer veliler hep çalışıyor zaten herkes çıktığı saatte alabiliyor öğretmen ben çalışmıyorum diye bana böyle yapıyordu. Ocak ayında da bu davranışlardan rahatsız olduğum için müdürle konuşmak istedim kayıt sildirecektim. Müdür yerinde yok diye diye geçiştirdiler sonra telefonda size akşam ziyaretine gelelim dediler öğretmeni ve müdür beraber geldi bende öğretmenin yanında müdüre öğretmen böyle davranıyor diye açıkça söyleyemedim kaldı öyle davranışları yine devam edince tatilden bir gün önce yeni müdüre anlattım

Kayit sildirme fikrinizde haklısınız oyleyse. Bizimki mizmizlik etse bile ogretmeni kas goz yapip bizi yolluyor. Biz adapte ederiz siz burda kalirsaniz nazlanir diyip çıkartıyor bizi.
Keyifsiz diye erken almamizi istemiyor ki yalandan aglamaya somurtmaya alisip bunlari silah olarak kullanmasin.

Simdi onlar da tepetaklaktir. Aciklanan net bir sey de yok. Faizsiz kredi aciklaniyor. Basvuru yapinca bize öyle bir yazi gelmedi deniyor. Bekleyin biraz. Zaten gitmedigi aylar odenmez. Gerekirse ortalık durulunca sikayet edersiniz veya insanlar da dinginlesir konusur anlasirsiniz.

Kayit sildirme fikrinizde haklısınız oyleyse. Bizimki mizmizlik etse bile ogretmeni kas goz yapip bizi yolluyor. Biz adapte ederiz siz burda kalirsaniz nazlanir diyip çıkartıyor bizi.
Keyifsiz diye erken almamizi istemiyor ki yalandan aglamaya somurtmaya alisip bunlari silah olarak kullanmasin.

Simdi onlar da tepetaklaktir. Aciklanan net bir sey de yok. Faizsiz kredi aciklaniyor. Basvuru yapinca bize öyle bir yazi gelmedi deniyor. Bekleyin biraz. Zaten gitmedigi aylar odenmez. Gerekirse ortalık durulunca sikayet edersiniz veya insanlar da dinginlesir konusur anlasirsiniz.
Yani aslında burda paradan ziyade öğretmenin bu davranışları çok sinir bozucu öğretmeni iyi olsa devam etmesini ister para iadesi de istemezdim 2 kere sınıf değişikliği istedim kabul etmediler bende kayıt sildirip iade istedim artık

Ödediğiniz parayı geri istemeniz olmaz . Madem sorunlar vardı Mart ayında hiç göndermeden direk kaydını sildirecektiniz.

Mart ayının para iadesini istemeyin ama nisan, Mayıs vs.. aidat ödemesini yapmayın zaten artık göndermeyide düşünmüyormuşsunuz.
benim çocuklarımın kreş ödemesi 15 inden 15’ine, 15 Mart’ta yatırdım. Nisan 15’ine kadar açılmazsa nisan ayını vermeyeceğim. Sonraki aylar da duruma bağlı

Mart ayının para iadesini istemeyin ama nisan, Mayıs vs.. aidat ödemesini yapmayın zaten artık göndermeyide düşünmüyormuşsunuz.
benim çocuklarımın kreş ödemesi 15 inden 15’ine, 15 Mart’ta yatırdım. Nisan 15’ine kadar açılmazsa nisan ayını vermeyeceğim. Sonraki aylar da duruma bağlı
Evet devam etmesini istemediğim için iade istemiştim çünkü devam edenlere diğer aylar 100 er eksik ödeyerek telafi yapacaklarmış bende kayıt almak istediğim iade istemiştim. Sizin çocuklarınızda bu ay hiç gitmeden ödeme yapmışsınız o zman devam edecekler telafisini yaparlar ama diğer aylardan düşerek

ben sadece yemek düşülmesini mantıklı buluyorum.
okullar öğretmenlere maaşını ödeyecek neticede.

Bu bizim de aklımızdaki soru.
Mart ayı yarı ödeme geri istemek gibi bir gaflette bulunmadım, hakkımız değil o mesele.
Ona göre öğretmenlerine, çalışanlarına ödeme yaptılar, malzeme edindiler vs.
Ama nisan ayı için ödemeyi düşünmüyorum, konuşmadım da bu konuyu.
Eğer talep edilirse, kaydı da sildiririm.
Çünkü başından belli bir süreçte ihtiyacını karşılaması gibi durum söz konusu değil.
Keza biz kira geliri ile yaşayan bir aileyiz ve kiracılarımız çıktı, dükkanı boşalttı.
Onlara çıkmayın, sözleşmeniz mevcut ya da boğazına sıkarak bu aya kadar ödemek zorundasınız diye baskı kurmak da yersiz şu durumda.

Herkes kendince haklı, kimsenin mağdur olmaması ve önümüzü görebilmek adına 1 ay sonrası yeniden değerlendirir.
Zaten eylül dönemine kadar okulların açılacağını da hiçbir şekilde düşünmüyorum.

Evet devam etmesini istemediğim için iade istemiştim çünkü devam edenlere diğer aylar 100 er eksik ödeyerek telafi yapacaklarmış bende kayıt almak istediğim iade istemiştim. Sizin çocuklarınızda bu ay hiç gitmeden ödeme yapmışsınız o zman devam edecekler telafisini yaparlar ama diğer aylardan düşerek
Benim çocuklarım önce gidiyor sonra ödeme yapıyoruz. martın 15 inde, Şubat 15- Mart 15 arasını yatırdık. Fazladan ödeme yapmış değilim

Kayıt sildirme işlemi istemem bu virüsten öncede vardı öğretmeniyle olan sorunlar vardı tatilden 1 gün kadın bana kreşin karşısındaki evi göstererek bu evde umreden gelen biri varmış virüs tespit edilmiş hastanedeymiş sınıftada kimse yok bir sizin kızınız birde bir öğrenci var 2 kişi sadece dedi. Bende eve gelince müdürü arayıp sordum kızımın öğretmeni böyle dedi diye öyle birşey yok dedi. Ertesi günde müdür kızımı koyarken beni çağırdı ve uzun uzun konuştuk. Öğretmeniyle olan başka sorunlarda vardı o yüzden kreş açılsa bile devam ettirmek istemedim.
Peki uzayan bayram tatillerinde vs de cocuk okula gitmediğinde ücret iadesi istiyor musunuz ?
Bu şekilde tatil oldu ben geri kalan ücreti isteyeyim gibi bir hakkınız yok ;yani bu kadar da olmamalı .Nisan ayını da istemesinler diye kayıt sildirme talep etmişsiniz ama size sözleşme vs yollamışlar .Nisan ayını ödemek istemeyebilirsiniz ;zaten bakanlık da açıklama yapmış ödenmeyecek şeklinde ama 15 gün peşine düşmeniz hiç doğrundeğil.

Şuan baktım internetten, meb yazı yayınlamış.
16 20 mart zaten ara tatil dönemine denk deldiğinden mart aidatlarını ödenmesi ama korona gereği verilen 1 aylık tatilden ise ücret talep edilmemesi gerektiğini yazmış.

Eklentiler

• FE0D216F-C9AA-4673-AFF8-920062F930A6.png
    FE0D216F-C9AA-4673-AFF8-920062F930A6.png
    220,8 KB · Görüntüleme: 49
Gerçekten 15 günün ücret iadesine mi muhtaç durumdasınız? Maddi durumu kötü olan anneler için aile ve sosyal politikaların bedava çocuk bakım evleri var oraya verin özele vermeyin. Ayrıca çocuğunuz 15 gün hasta oldu diyelim o zamanda mı 15 günün ücretini geri isteyeceksiniz? Valla şaşırdım. Bu evi kiralayıp şu an evde değilim ücret vermeyeceğim demeye benziyor. Şaşırtıcı.

15 gun iadesi istemsk bana da tuhaf geldi. Herkes zor durumda. Benim de 1 yillik spor uyeligim var pesin odedim o zaman kaydi sil idare et mi diyeyim. Onlarda zor durumda ki.

Herkese merhaba. Kızım kreşe gidiyordu mart ayında virüs dolayısıyla kapandı bizde mart ayının ücretini tam ödemiştik kreşlerde 13 ünde kapandı bende 4 5 gün önce arayıp ücretin gitmeyeceği günler için kalan kısmının iadesini istedim ayrıca kızımın kaydını sildirmek istedim. Dönem arasında müdür değiştiği için yeni müdürle konuştum tamam dedi iban numarası istedi. 1 saat sonra eski müdüre sordum böyle durumlarda iade olmuyormuş kayıt silmek içinde 1 ay önce haber vermeniz gerekiyormuş dedi. Bende sözleşmeyi atmalarını istedim bana senet falan imzlatöadılar çünkü sene başında tek parça kağıttı ve hiç fatura da kesmediler. Ücret iadesi bu durumda yapılması gereklimi tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Canım bakan özeller için açıklama yaptı devam etmeyeceklerin para iadesi devam edecekler için ise kurum açıldıktan sonra ne kadar süre ödendiyse o kadar süre için para alınmayacak dedi televizyon da

Özel kreş ise önceden bildirmeniz gerekiyor genelde malesef. Sözleşmede ne yazarsa o.

Eğitim öğretim verilse de özel kreş olduğu için bir ticaret sözkonusu..

Ben de memnun olduğum için ödemeye devam edeceğim mecburen. Kimse öngöremezdi sonuçta böyle bir durumu.
Onların da kapatmadıkça vergileri ve giderleri var..
Eğer bu durumda maaş alamıyorsanız ve devam ettirmek isterseniz konuşup önümüzdeki ay ödeme için erteleme isteyin..

Back