• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Max weber

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
311
215
103
Herkese merhaba. Kızım kreşe gidiyordu mart ayında virüs dolayısıyla kapandı bizde mart ayının ücretini tam ödemiştik kreşlerde 13 ünde kapandı bende 4 5 gün önce arayıp ücretin gitmeyeceği günler için kalan kısmının iadesini istedim ayrıca kızımın kaydını sildirmek istedim. Dönem arasında müdür değiştiği için yeni müdürle konuştum tamam dedi iban numarası istedi. 1 saat sonra eski müdüre sordum böyle durumlarda iade olmuyormuş kayıt silmek içinde 1 ay önce haber vermeniz gerekiyormuş dedi. Bende sözleşmeyi atmalarını istedim bana senet falan imzlatöadılar çünkü sene başında tek parça kağıttı ve hiç fatura da kesmediler. Ücret iadesi bu durumda yapılması gereklimi tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Fırsatçı çok malesef.
Bizim gönderdiğimiz kreş mart ayının iki haftasinin para iadesini geçtik. Hazirana kadar net ödememizi bekliyor.
kreşten memnunum.kayıtta silmek istemiyorum
ne yapacağımızı bilmiyorum..
Canım biz okula ödüyoruz. Haziran da dahil ödeyeceğiz.
Açıkçası bulunduğum yerin en iyi okulu. Onlarda zor durumdalar. Mesaj attılar sıkıntıda olan velilerimiz ödeyebilirler ama sıkıntı yoksa ödememişti rica ediyoruz diye. Bizde tamamını ödeme kararı aldık.

Eğer telafisi olacaksa ödemeye hazırız .hatta ücretin bir kısmını da odemeye tamam (öğretmen maaşı kira.)
Ama paranın tamamını istemek doğru değil. Sonuç itibariyle masraflar azalıyor kreşte.
ki zaten bakanlık destek vereceğini açıkladı. Kiralar erteleniyor.özel kreslerde öğretmen maaşının %60 ini devlet verecek.krediler de ertelendi.
Özel okullarda ödeseniz de telafisi olacak .bakanlık belirtti bunu

Çok paragöz buldum sizi.
Evet bir yerden okuldan.kayidinizi birden sildiremezseniz. Yarin çocuğum krese gelmiyor parasını da verin diyemezsiniz.

Orada çalışanlar, oranın da bir gelir gider tablosu var.

Ülkede kimsenin hazırlıklı olmadığı bir durumu yaşıyoruz, bir çok kişi işsiz kalacak zaten. Önümüzdeki aylar gitmediği için parasını ödemekle yükümlü değilsiniz zaten, ama bu 15 günün hesabını yapmayın bari

Çocuğunuzu yazdırırken belli bir taahhüt veriyor sözleşme imzalıyorsunuz. Şu süreçte göndermemek sizin tercihiniz değil ama aksi bir gelişme olmadıkça kanunlar onların yanında. Bir de siz ödemezseniz o kurumun sabit giderleri nasıl karşılanacak? Siz de haklısınız onlar da haklı şu durumda.

Eğer telafisi olacaksa ödemeye hazırız .hatta ücretin bir kısmını da odemeye tamam (öğretmen maaşı kira.)
Ama paranın tamamını istemek doğru değil. Sonuç itibariyle masraflar azalıyor kreşte.
ki zaten bakanlık destek vereceğini açıkladı. Kiralar erteleniyor.özel kreslerde öğretmen maaşının %60 ini devlet verecek.krediler de ertelendi.
Özel okullarda ödeseniz de telafisi olacak .bakanlık belirtti bunu
Hicbirsey TV de konuşulduğu gibi değil. 3 ay kredi ertelemek için bankaya gidenlerin karşısına 1.5 bin faiz çıkıyor.

Herseye tamam,haklisinizdir da
Su kaos ortaminda akliniza hemen kayit sildirmek/ucret iadesi istemek nasil geldi ben ona sasirdim. Biraz bekleseniz,toptan ulkeyi kapattik gittik gidiyoruz. Sizin aklinizda neler var? Sabirli olun,bir sure sonra okullar da aciklama yapar zaten

Suan kimse onunu giremiyor.

15 gunun iadesi icin sıkıstırmayin, isler yoluna girince konusursunuz. Talep edersiniz. Veya seneye de gidecekse 50 tl indirimli fiyat talep edebilirsiniz vesaire :)

Ilerleyen aylari odemeyin.

Bu insanlar is kurup maasli calismanin üzerinde gelir ediyorlar. Bu riskleri alip bu yola girmislerdir. Fazla kazanirken fazlasini bize vermediklerine gore zora girdiklerinde bunu da biz dusunmek zorunda olmamaliyiz.

Ben mart ayini tam yatirdim, sonucta 2 hafta ara tatil gibi oldu, onlarda hazirliksizdi.
Ama nisan ayini yatirmayi dusunmuyorum suan icin.
Nisanin ortasinda zaten mayista acilip acilmayacagi belli olur ona gore bnde kayit sildirme yoluna giderim sanirim.
Ama mart ayi iadesi yapmazlar, bosuna ugrasmayin.
Veliler olarak bizde para basmiyoruz,gidilmeyen okulun - lafim kres ve anaokuluna- parasini neden odeyim.
Uzaktan egitimde sozkonusu degil.

Kayıt sildirme işlemi istemem bu virüsten öncede vardı öğretmeniyle olan sorunlar vardı tatilden 1 gün kadın bana kreşin karşısındaki evi göstererek bu evde umreden gelen biri varmış virüs tespit edilmiş hastanedeymiş sınıftada kimse yok bir sizin kızınız birde bir öğrenci var 2 kişi sadece dedi. Bende eve gelince müdürü arayıp sordum kızımın öğretmeni böyle dedi diye öyle birşey yok dedi. Ertesi günde müdür kızımı koyarken beni çağırdı ve uzun uzun konuştuk. Öğretmeniyle olan başka sorunlarda vardı o yüzden kreş açılsa bile devam ettirmek istemedim.

Peki bütün velilere ücretlerini iade ederlerse o kurumda çalışan öğretmen evine nasıl ekmek götürecek hiç düşündünüz mü? Temizlik işçisi, müdür, servis görevlisi vs diğer tüm personeller ne yapacak? Kurum faturalarını, kirasını nasıl ödeyecek? Eğer maddi anlamda sizi çok zora sokmayacaksa, özellikle de eşiniz ve siz tam maaş alıyorsanız maaşlarınız kesilmediyse kurumun tam parasını ödemeniz gerekir bence.

Kayıt sildirmek için niye 1 ay önce haber vereceksiniz ki? Kreş devam ediyor da siz göndermiyorsunuz sanki. Biz yurtdışındayız. Normalde ayrılmadan 1 ay önceden haber vermek gerekiyordu burada da. Ama bu durumda öyle bir bekleme olmadı. Kreş tatil ilan edildikten sonra verdiklerimizi de biz talep etmediğimiz halde iban isteyip iade ettiler.
Ticaret risktir. Kara ortak değilken zarara niye ortak olayım?

Peki bütün velilere ücretlerini iade ederlerse o kurumda çalışan öğretmen evine nasıl ekmek götürecek hiç düşündünüz mü? Temizlik işçisi, müdür, servis görevlisi vs diğer tüm personeller ne yapacak? Kurum faturalarını, kirasını nasıl ödeyecek? Eğer maddi anlamda sizi çok zora sokmayacaksa, özellikle de eşiniz ve siz tam maaş alıyorsanız maaşlarınız kesilmediyse kurumun tam parasını ödemeniz gerekir bence.
Sizde haklısınız ama biz tek maaşla geçiniyor uz kirada bir apartımız vardı ordan gelenin üstüne ekleyip krşe veriyorduk. Şimdi üniversiteler tatil olunca apart taki öğrenci kaçar gibi gitmiş annesine arattı paranızı da ödemem diyorlar sözleşme senet var ödemeyi z diyorlar bizde o yüzden sıkıştık bu ay biraz

Sizde haklısınız ama biz tek maaşla geçiniyor uz kirada bir apartımız vardı ordan gelenin üstüne ekleyip krşe veriyorduk. Şimdi üniversiteler tatil olunca apart taki öğrenci kaçar gibi gitmiş annesine arattı paranızı da ödemem diyorlar sözleşme senet var ödemeyi z diyorlar bizde o yüzden sıkıştık bu ay biraz

Zaten maddi durumunuzu bilmediğim için genelleyerek yazdım. Daha önce bu forumda bu tarz iki konu gördüm, kreş değil bakıcı ücreti ödenmemek istiyordu ama iki konu sahibi de öğretmendi. Yani ikisi de paralarını tam alacakken biri bakıcıdan para kesmek, diğeri komple vermemek niyetindeydi. Sizi zorlayacaksa kreş yönetimi de zorluk çıkartmıyorsa elbette alın paranızı geri. Resmî bir açıklama gelmediği için tamamen kreş sahibinin insiyatifine kalmış durumda paraların ödenip ödenmeyeceği

Çok paragöz buldum sizi.
Evet bir yerden okuldan.kayidinizi birden sildiremezseniz. Yarin çocuğum krese gelmiyor parasını da verin diyemezsiniz.

Ülkede kimsenin hazırlıklı olmadığı bir durumu yaşıyoruz, bir çok kişi işsiz kalacak zaten. Önümüzdeki aylar gitmediği için parasını ödemekle yükümlü değilsiniz zaten, ama bu 15 günün hesabını yapmayın bari
Doğru aslında sizde haklısınız ama kreşte öğretmenle yaşadığım sorunlar yüzünden irrite oldum iyice ilerleyen mesajlarda yazdım kayıt sildirme sebebimi. Ayrıca öğretmeni sürekli erken alın çocuk sıkılıyor cumaları göndermeyin diyip duruyordu bana öğretmenin davranışlarıda çok soğuttu beni zaten müdüre tatilden bir gün önce bildirdim sonra tatil olunca çocukta iyice soğudu o yüzden kayıt almak istedim. Zaten kadın beni hep 3 4 te arayıp çocuğunuzu alın yok cuma yollamayın diyerek bizden tam ücret alıp yarım yamalak hizmet veriyorlardı

Çok paragöz buldum sizi.

Hizmet alamıyor neden ödesin ? 1.5 ay kresler kapalı olacak.

Doğru aslında sizde haklısınız ama kreşte öğretmenle yaşadığım sorunlar yüzünden irrite oldum iyice ilerleyen mesajlarda yazdım kayıt sildirme sebebimi. Ayrıca öğretmeni sürekli erken alın çocuk sıkılıyor cumaları göndermeyin diyip duruyordu bana öğretmenin davranışlarıda çok soğuttu beni zaten müdüre tatilden bir gün önce bildirdim sonra tatil olunca çocukta iyice soğudu o yüzden kayıt almak istedim. Zaten kadın beni hep 3 4 te arayıp çocuğunuzu alın yok cuma yollamayın diyerek bizden tam ücret alıp yarım yamalak hizmet veriyorlardı
Evet okul öncesi öğretmenin görev saati o kadardır.3 e kadardır siz cocugunuzu almayınca onlar eve gidemiyor son çocuk gidene kadar bekliyor. Saat 5 de olsa 6 da olsa beklemek zorunda. Ve cuma ders yok demek ki ders olmadığı zaman neden gönderiyorsunuz öğretmen haklı.

Evet okul öncesi öğretmenin görev saati o kadardır.3 e kadardır siz cocugunuzu almayınca onlar eve gidemiyor son çocuk gidene kadar bekliyor. Saat 5 de olsa 6 da olsa beklemek zorunda. Ve cuma ders yok demek ki ders olmadığı zaman neden gönderiyorsunuz öğretmen haklı.
Biz e ilk başta sabah 7 30 akşam 6 ya kadar açık denildi ki öğretmenler 6 ya kadar orada diğer çocuklar kalmaya devam ederken benim kızım sıkıldı diye öğretmen sürekli alım diye aradı ki diğer veliler hep 6 da alıyordu okul öncesi anasınıfına olsa dediğiniz doğru ama kreş ve bakımevi bizimkisi

Back