Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben cocugumun bakimindan kurtulmak icin krese atmiyorum tabi ki ilgileniyorm ama
Wp da yazmistim esim sizle konusmak istiyo dedim ne konuda dedi bende genel dedim oda bnle siz konusun ona soyleyim dedi ertesi gin soylemis b3ndr tekrr yazdm hocam mudire hanima demiss9nz ama ilk cocugumz ilk heydcanMz yazdm cvp vermedi

Iste 2. Doneme ogretmenin sahip cikacagini bilsem icim rahat edecek ama bana basimdam atmak icinmis gibi geliyor

Ne zamandan beri. Çünkü 4 yaş alan okul bile çok az. 3 yaş devlette olmaz ki

Devlet okullarında 2019 dogumlularida aldilar bu sene, ayina pek bakılmıyor, 2018 liler bir sınıf oldu, 2019 lular farklı bir sınıf . 2020 alınmadi

Siz de çocuğunuzu istemeyen okula vererek psikolojisini bozuyorsunuz. Kime neye güveniyorsunuz siz ?

benimde oglum 3.5 yasinda ozel krese gidiyor sizin anlattiklarinizdan cok daha fazla sey yasadim benimkinde de konusma geriligi var pandemi cocugu korkumdan parka bahceye goturmedim keza calisiyorumda .40 i cikinca isyerinde bakmaya basladim 1.5 yasina kadar.Akranlari ile konusmasinin ilerleyecegini dusundum bu sebeple krese baslattim.Konusma geriligi icinde uzmanlarla gorustum.Sebebini biraz daha arastirinca isitme kaybinin oldugunu ogrenmemizle ameliyat olmasi 2 gunu buldu.Ben ozel krese dunyanin parasini odememe ragmen hicbir zaman ozel ilgi beklemedim,bekleyemem.Sınıfta 2 ogretmeni ve 10 ogrenci var ama yine de beklemedim bekleyemem de.diger cocuklarla esit cunku.kreste hic yapmadigi davranislari akranlarina yaptigini ogrendim ve bu durum beni cok uzdu cogu insana gore "cocuk bu amannn hepsi yapiyor oldu" ama onleminin alinmazsa bu aliskanliklarinin devam etmesinden korktum ki hala da korkuyorum.bu sebeple oyun terapistine basladik ve onunla devam ediyoruz.Oyun terapisti; okuldaki sinif ogretmeni ,yardimci ogretmeni ve rehberlik ogretmeni ile her hafta gorusme halinde.Sizde bir oyun terapistinden yardim alabilirsiniz bence.Cocuklarin alisma sureci bireysel isliyor kimisi ilk gunler aglamazken 2-3 ay sonra aglayarak okula gidiyor,kimi cocuk ise 3 gun aglayip sonrasinda kosa kosa gidiyor.Konusma geriligi olan oglum mesela kendini tam ifade edemediginden istedigi ve istemedigi seyler fiziken anlatmaya basladi.Bu da diger cocuklarin onun gibi davranmasina sebep oldu.Keza oglum da kreste isirmayi ogrendi .cocuklar kendi arasinda birbirlerinden hergun yeni seyler ogreniyorlar iyi veya kotu. Okul zor bir surec ama bunu idare etmeniz icin sabirli,duyarli olmaniz,empati yapmaniz lazim.okulun yeni kayit almasini anlamadim ,anlamadigim 2. Hususta ikinci donem bu cocuk yine aglayacak diger ogrenciler yine yeniden okula ,ogretmenine alismis olacaklar ekonomik olarak ulkemizde herkes zor durumda sizi de anliyorum ama benim hayata bakis acim parayi bugun kazanir yarin harcarim.borc hicbir zaman bitmiyor ama bi cocugun hayati ertelemeye gelmiyor. onun ihtiyaclarini her ertelediginde (bunu kiyafet esya olarak dusunmeyin lutfen bahsettigim sey iyi bir yerde okumasi,gerekli profesyonel destek almasi..gibi) zamanla cozulmesi gereken seyler daha da cogalacak.onceliginiz cocugunuzun konusma geriligini cozmek olsun kendini daha iyi ifade ettiginde konusarak cozum bulabileceginizi ve aglama ataklarinin azalacagini dusunuyorum zira bizde bu sekilde oldu.Lutfen biseyleri bahane ederek (kredi cektik zor durumdayiz gibi) cocugunuzun sagligindan kismayin gerekirse altininizi bozdurun,gerekirse aile buyuklerinizden destek isteyin.Nasil oglunuzun bedesel bir rahatsizligi oldugunda hemen mudahele edip iyilestirmissiniz lutfen ruhunu da ihmal etmeyin gerekirse kisisel ihtiyaclarinizdan kisarak daha iyi bir okula terapi ile destekleyerek gonderin.Umarim oglusunuz bugunleri atlatir daha guzel ,daha saglikli yillari olur

Son düzenleme:
Tabiki kolay degil yeni duzen oturtmus zor ama bir yerde de egitime bir cocuk dahil olmali o cocugun egitim hakkina mani de olunmamali.

Bu şekilde okuldakilerin üstüne gitmeye devam ederseniz 2.dönemde çocuğunuzun kayıdını alacaklarını sanmıyorum. Çünkü belliki çocuğunuz okula alışsa bile siz sorunlu bir veli olacaksınız. Başka okul şansınız yoksa bu konuyu kapatıp 2.dönem hiç birşey yaşanmamış gibi okula gidin.

Durumum yok diyor o yüzden devlete vermiş. Oyun terapisine gitmez o yüzden

Bulunduğunuz şehirde ebeveynsiz oyun gruplarına başlayabilirsiniz ücret olarak daha makul oluyorlar

Devlet okulları genelde üç yaş grubu açmak istemez uyum sorunları uzun sürdüğü ve o yaş grubunda aydan aya farklılıklar diğer büyük yaşlara göre daha fazla olduğu için. Siz düzen oturtmuş sınıfa ısrarla çocuğunuzu sokmaya çalışıyorsunuz. Yukarıda da söylemişler, ağlaması diğer çocukları da olumsuz etkiler. Geçen sene evime yakın devlet anaokulunda üç yaş sınıfı olduğunu ekim ayında öğrendim. Ama ben oğlumu özel kreşe başlatmıştım. Sıkıntı olacağını baştan bildiğim için kreşten alıp devlet okuluna vermeye yeltenmedim hiç. Üç yaş çocuğu için bu kadar eğitim gönüllüsüydünüz madem keşke bütçe ayırsaydınız ona da.

Yazik olan kisim ne
5 yaşındaki çocuk ile 3 yaşındaki bebe bir mi? Anaokulunun müfredatı belli. 3 yaşın yeri devlet okulu değil. Çocuğunuzu çok düşünseniz dişnizi tırnağınıza takar sorununu çözmeye çalışırdınız

Sorunlu veli degilim caresiz veliyim suanda bende catismak istemezdim ilk okul deneyimimiz.bpyle olsn 3 gunde ayristirilmak benim hosuma gitmedi

Benim 4 ve 5 yaşını devlette gitti ama benimki uygundu. 4 yaş çocukları ile 5 yaşlar aynı sınıfta eğitim görüyordu. Curcuna halindeydi. 2. Sene oraya verdiğime çok pişman olmuştum. Okul yüzünden aylarca terapi almak zorunda kaldı çocuğum

E peki benim oglum egitim almasin mi 2 doneme ertelemek cozer mi sorunu sizce
Eğitim yazıp duruyorsunuz da 3 yaşında ne eğitimi? Okuma yazma mı öğretiyorlar da geri kalıyor çocuk? Talihsizlik olmuş ayağı kırılmış kreş zamanı başlamamış, bunun bedelini niye diğer çocuklar aileler ödesin? Evet düzen oturmuş çocuklar alışmış, sizin çocuğunuz ağladığı için onların da oyunu dikkati vs dağılıyor. Öğretmen çocuğunuzla özel olarak ilgilenince diğer çocuklar ne yapacak, oturup bekleyecek mi? Ayrıca size almıyoruz da demiyorlar, 2. dönem başlatın deyip çözüm sunuyorlar. Ne istiyorsunuz anlamadım, benim çocuğum ağlasın uyum sağlamasın bunu yapana kadar da öğretmen benim çocuğumla ilgilensin, niye?

Konu sahibi surda 2 ay sonra zaten bu dönem bitecek. Neden bu kadar ısrarcısınız şuan başlamasında? 2 ay sonra daha iyi adapte olabileceğini düşündü belki hoca sizin cocugunuz için. Olamaz mı? Neden bu ısrar orasini anlayamadım.
Evet bazı devlet okulları alıyor 36 aydan itibaren ama her çocuğunda gelişimi farklı oluyor. Başından atmak için yaptığını düşünmedim ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…