- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.447
- 698
- Konu Sahibi Bremenin mizikacisi
-
Devlet okulları 3 yaş almıyor . 4 ve 5 yaş var. Siznasıl verdiniz ?
Talep olursa açılıyor 3yaş ama inanılmaz zorlanıyor öğretmenler tek başlarına 15-20çocukla uğraşmak çok zor. Birde üstüne 2ay sonra yeni öğrenci gelince öğretmenin böyle bir tepki vermesi çok normal.
4 yaş bütün okullar alıyor, 3 yaş bağımsız anaokulları alıyor. Bağımsızların hepsinde en az bir tane 3 yaş sınıfı var.
Hayır bağımsız devlet anaokullarında var 3 yaş
okulun fiziksel şartları, veli talebi ve öğretmen varsa açılıyor. genelde bağımsız anaokulları bu şartlara uyuyor.
1400 lira krediye 600 lira odeyince kabul ediyolar mi anlamadim nasil oldugunuBen bir dönem dil dersi verdim yetişkinlere. Sınıfta düzen oturduktan sonra öğrenci olayı çok zor oluyor .ilk bir ay yine kabul ediyordum ama sonrasında asla kabul etmiyordum. Hatta bazısı ben zaten biliyorum diyerek ikna etmeye çalışıyordu. Mevzu bilmek değil ki. Ben bütün sinifin seviyesini dengelemisim. Belli bir ritim yakalamisim. Sonra yeni öğrenci ile bu ritm başa donecek. Seviyesi iyi kötü meselesi değil ki. Sınıfın seviyesinden üst bir öğrenci de problem..
Devlet okulunda bu zamana kadar sınıf düzeni oturtulmuş bir sınıfa yeni ogrenci kabul etmeyebilirler çok normal. Benim oğlumda ara tatilden sonra başladı ama öğretmeni hastaydı ve sabahciydi..biz öğlenci yaptık..geçen yıldan okul düzenine alışkın olduğu için öğretmeni de yeni.ogretmene o şekilde bilgi verdi. Uyum sorunu yaşamaz okul kurallarına hakim dedi oğlum için.
Siz de çalışıyorsanız özele verebilirsiniz. Krediyi gecikmeli ödeyip veya kredi kartiyla dönerek vs..ev kredisi cektigimde maaşım 1200 aylık taksitim 1400 du. Eşim krediye girdiğimiz ay işten çıkarıldı..tüm elimizdeki takı şu bu pesinata gitmisti. Maaşımın yarisi ile krediyi ödeyip kalan yarısı ile kredi kartını oduyordum. Tüm mutfak masrafı herşey kredi kartı ile idare ediyorduk. Düzlüğe çıkana kadar en az bir yıl bu şekilde idare ettim.
Çalışmiyorsaniz zaten ikinci dönem veya seneye olması daha iyi bir seçenek.
Dediğiniz ilkokul öğrencisi için geçerli 3yaş çocuğuna ne gibi bir eğitim veriliyor bu 2aylık süreçte ne gibi bi fark olur akranları ile arasında merak ettim ?Yine dört dörtlüğüz hepimiz.İki ay sonra çocuk yine sınıfın küçüğü olacak.Devlet ile özelim farkı burada.Ozel olsa pamuklara sarar yeter ki kalsın para gelsin diye.Ben devlette öğretmenim,herkes okumaya geçiyor yeni ogrenci geliyor,olmaz gitsin sonra gelsin demiyoruz,farkı kapatmak bizim işimiz.Kolaya kaçmışlar
O zamsn 3,5 yaşında oğlumu kreşe verdiğim ilk günden bahsedeyim: Ağlayarak girdi, 5-8 dk sonra öğretmeni gülerken sarilirken fotosunu attı bana içim rahat etsin diye.Cocuklar iki oynasın,tatlı söz duysun hemen uyum sağlar,yeter ki istesinler.Dediğiniz ilkokul öğrencisi için geçerli 3yaş çocuğuna ne gibi bir eğitim veriliyor bu 2aylık süreçte ne gibi bi fark olur akranları ile arasında merak ettim ?
benim de gözümü tırmaladı şu kadar aylığız bunları yaptık :)Öncelikle çocuğunuzun sorununu anlatırken biz diye bahsetmeyin. Ayağı kırılan çocuk, okula başlayacak olan çocuk. Siz değilsiniz. Çocukla siz bir bütün değilsiniz. O ayrı bir birey.
Okulda 3 yaş sınıfı var mı? Kendi yaşıtlarıyla mı aynı sınıfta olacak yoksa bir yaş büyüklerle mi?
Devlet okulu 5 6 yaş grubu birlikte ve tek öğretmenle eğitim alıyor2020 ocak doğumlu çocukla eylül doğumlu çocuğun gelişimi bir değil. Devlet okullarında nasıl çözüyorlar bu sorunu bilmiyorum ama biz bu iki çocuğu aynı sınıfa koymuyoruz.
Çocuğunuz küçük, siz evdesiniz. Normal şartlarda üç yaştan itibaren başlasa iyi olur derim ama sizde sanki başlamasa bir sene daha beklese daha iyi olur gibi geldi bana. Çocukta okul fobisi oluşacak bu gidişle. Öğretmen benimsemeyecek, çocuk zaten küçük, alışma konusunda da sıkıntı yaşıyor. Bilemedim.
Sizinki sorunlu değilmiş demek ki 5 dakikada sakinleştiğine göre. Bütün bir sene ağlayan, bütün bir sene annesi bahçede bekleyen çocuklar var. Bu çocukları beş dakikada sakinleştirememiş olmak öğretmenin hatası mı?O zamsn 3,5 yaşında oğlumu kreşe verdiğim ilk günden bahsedeyim: Ağlayarak girdi, 5-8 dk sonra öğretmeni gülerken sarilirken fotosunu attı bana içim rahat etsin diye.Cocuklar iki oynasın,tatlı söz duysun hemen uyum sağlar,yeter ki istesinler.
Sizin yakınınızdaki okulda öyledir. 4-5 yaştır o 5-6 olmaz zaten.Devlet okulu 5 6 yaş grubu birlikte ve tek öğretmenle eğitim alıyor
Digerlerini bilmiyorum ama burdayı 4 yaş almıyorlar isteSizin yakınınızdaki okulda öyledir. 4-5 yaştır o 5-6 olmaz zaten.
Ne şanslısınız ki oğlunuz hemen alışmış. Okulun ilk başladığı dönem evet bu dediğiniz yapılmalı yapılıyor zaten. Ama hiç bir öğretmen hiçbir öğrenci ve veli 3yaş grubunda 2ay sonradan gelen ve ortamı ağlaması ile bozan bir çocuğu istemez 2.ayda artık düzen kururmuştur neden bozulsun ki ? Dediğiniz ilkokul olsa evet ama bu çocuk 3yaş. 2.dönem başlasa hayatından hiç birşey kaybetmez.O zamsn 3,5 yaşında oğlumu kreşe verdiğim ilk günden bahsedeyim: Ağlayarak girdi, 5-8 dk sonra öğretmeni gülerken sarilirken fotosunu attı bana içim rahat etsin diye.Cocuklar iki oynasın,tatlı söz duysun hemen uyum sağlar,yeter ki istesinler.
Tabiki birebir ozel ilgi gibi beklentim yok.fakat cocuga biraz daha konusabilirdi aglar aglamaz koridora salip yaninda cok kucuk ikide bir demeseydi onun bir yerde gorevi zor cocuk olunca egitim disina mi atmak gerekir yoksa kazanmak mi? Kimsemiz yok yasadigim sehirde akransizlik sorunumuz var asker ailesi oldugumuz icin tek bir akraba tanidik yok yani hic mi kimseye tolerans taninmiyor cocughn ayagi kirildi gece gunduz ayni yerde yatti yeni sosyallesecegi vakit yasadigimiz ile geldik peki biz napalim egitim disi.mi kalalim sucumuz ayagimizin kirilip okula gec baslamis olmamiz mi
Hanfendi 6 yaş okula başlama yaşı. İlkokul bünyesindeki anaokulları 48-72 ay arasındaki çocukları alır. Az çocuk varsa bunların hepsi aynı sınıfta olur, imkan sınıf öğretmen varsa 48-60 ve 60-72 diye ayrılır. Devletin bağımsız anaokulları 36-72 ay arasındaki çocukları alır okulun fiziki şartlarına göre sınıflar ayrılır.Digerlerini bilmiyorum ama burdayı 4 yaş almıyorlar iste
O zamsn 3,5 yaşında oğlumu kreşe verdiğim ilk günden bahsedeyim: Ağlayarak girdi, 5-8 dk sonra öğretmeni gülerken sarilirken fotosunu attı bana içim rahat etsin diye.Cocuklar iki oynasın,tatlı söz duysun hemen uyum sağlar,yeter ki istesinler.
Bağımsız anaokullarında 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaş diye üç grup var. Tuvalet eğitimi varsa 3 yaşı alıyorlar. Ama birleşik anaokulları çok çok ekstrem bir durum yoksa almıyor. Birleşik dediğim köy okulunda, bir sınıf olarak açılanlarDevlet okulları 3 yaş almıyor . 4 ve 5 yaş var. Siznasıl verdiniz ?
Digerlerini bilmiyorum ama burdayı 4 yaş almıyorlar iste
Bağımsız anaokullarında 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaş diye üç grup var. Tuvalet eğitimi varsa 3 yaşı alıyorlar. Ama birleşik anaokulları çok çok ekstrem bir durum yoksa almıyor. Birleşik dediğim köy okulunda, bir sınıf olarak açılanlar
anladım arkadaşlar teşekkür ederim hepinize beni aydınlattığınız için.
Keşke benim kadar B Bremenin mizikacisi aydınlansa
takmışsınız eğitim de eğitim diye deTabiki kolay degil yeni duzen oturtmus zor ama bir yerde de egitime bir cocuk dahil olmali o cocugun egitim hakkina mani de olunmamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?