Kreş sorunu acil yardımmm

angel3424

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2022
42
15
26
Kızlar iyi akşamlar
Bugün kızımın okulundan müdür aradı kreşe gidiyor dört yaşında arkadaşlarına vuruyor cimcikliyor durduk yere itiyor onları sınır ve kural bilmiyor söz dinlemiyor kesinlikle dedi velilerden şikayet geliyor artık dedi aşırı üzüldüm stres yaptım niye böyle anlamıyorum artık napıcam oyun terapisine götürün dedi müdür baya faydası olucak dedi ben artık o zaman okula biraz ara verelim dedim ve tamam dediler direk Eylül ayına kadar hatta ara verdiler nasıl düzelticem çocuğu vurma huyundan nasıl vazgeçiricem

Benim oğlum 3.5 yaşında ve vurma huyu var. Sırf bu yüzden kreşe göndermeye korkuyorum. Dışlanır, azarlanır ya da birilerine zarar verir, zarar görür diye.
Yeni dönemde de artık kreşe gitmesini istediğim için oyun terapisine başladık biz.
Ben bizim evde ki verdiğimiz tepkiler yüzünden çocuklarda bu davranışların tekrarlandığını düşünüyorum. Bence sizde bi pedegog ya da oyun terapistine başvurabilirsiniz.

Kreş konusu çok ama çok önemli canım. İyice soruşturmadan , araştırmadan göndermek bana mantıklı gelmiyor pek.

Oglumu goturdugum oyun grubunda bi cocukta istemsiz diger cocuklara firsat buldukca vuruyordu. Ben anlayisli bi anneyim ogluma vurdugunda cici yapmak istedi yanlislikla vurdu diyodum. Ama baska bi kiza sert vurunca, kiz agladi. Kizin babasi anneye kizdi bi sahip cik be kadin dedi. Anne cok uzuldu ve babaya sert bi sekilde cocuk onlar ben ister miyim vurmasini demisti. Ogretmenimiz anneyle sonradan konusmus. Durum sıklasti siz oyun terapisi almayi dusunurseniz cocuga iyi gelecektir demisti. Kac aydir o cocuk derse gelmiyordu. Gecen hafta tekrar basladi ve masallah aldigi terapi iyi gelmisti. Siz de krese bi sure ara verip oyun terapisi dusunebilirsiniz

Oyun terapisi düşünüyorum bende araştırıyorum
Sürekli okuldan bu şikayetleri almak beni çok üzüyor artık

Keşke okuldan almasaydınız. Okulla işbirliği içerisinde olup oyun terapisiyle devam etseydiniz. Okulun yaklaşımıda kötü olmuş. Öncelikle oyun terapisine mutlaka gitmelisiniz. Altta yatan sebep ve öfke kontrolünü sağlamayı öğrenmesi için ona çok iyi gelecektir. Günlük hayatında kendini anlatamadığı iç dünyasında yaşadığı duyguların patlamasını yaşıyor olabilir. Duygularını ve onları nasıl kontrol etmesi gerektiğini henüz öğrendiği yaşlarda. Evde duyguları üzerine çalışın mutlaka. Vurmak, ısırmak ya da başka davranışlarda bulunduğunda çok sert olmadan ama ciddi bir şekilde. Vurmana izin veremem bu doğru değil. İnsanlara vurmuyoruz sinirlendiysen şurdaki ystığa vurabilirsin ya da duvarı itebilirsin. Sakinleşmen için burdayım beraber derin nefes alıp 10 a kadar sayabiliriz gibi. Öfke kontrolü ile ilgili beraber kitaplar okuyup, evde oynadığınız oyunlarda oyuncakları bu şekilde konuşturrarak kendiniz oyun aracılığıyla bunun hoş olmadığını, duygularımızın normal olduğunu ancak bunları ifade edişimizin nasıl olacağını açıkça anlatıp yol gösterebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…