- 10 Ekim 2019
- 98
- 128
- 93
- Konu Sahibi denizasiriyol
-
Genel olarak sabah bırakırken vedalaşma seremonisi uzadıkça çocuk daha çok ağlıyor zor oluyor, o yüzden bu kısmı kısa tutup bırakıp çıkın denildi. Biz size beş on dk sonra video, fotoğraf gönderiyoruz içiniz rahat etsin diye, o kadar sürüyor ağlaması dediler. Ama bundan kötü etkilenir, ayrılık kaygısı artar, çaresiz hissedip ağlamayı bırakır diye çok korkuyorum.Alistirma sureci nasil olmaz? Bana garip geldi. Gorustugunuz diger kreslerde durum nasildi?
İlk hafta bir saat olsun sonraki hafta sizin iş saatleriniz gibi yaparız dediler. 8.30-12.30 arası olacak bu durumda ve şansıma kreş işe çok yakın. Beş on dkda orada olurum. Umarım doğru yolda ilerliyorumdur :)Gerçekten daha küçük ama kresiniz doğru demis. Alistirma sürecinde ilk hafta 1 saat 2 saat birakiyorsunuz. Siz yaninda durursaniz alistirma olmuyor :)
Umarım tek seçeneğiniz burası değildir çünkü yaklaşımları hiç doğru değil maalesef. Oryantasyon programıyla çocuklar okula alışır, diğer türlüsü birkaç hafta direnip sonunda çaresizliği kabullenmek oluyor maalesef.Merhabalar, 16 aylık bir evladım var, hala emiyor. Artık işe dönmem gerekiyor, ben yarım gün gideceğim. Bu yaş grubu için çok fazla seçenek yoktu ama birkaç kreşin içinden en iyi olduğunu düşündüğüm yere görüşmeye gittim. Ne zaman başlarsak başlayalım çok ağlayacak, ilk hafta 1 saatliğine gelsin, kapıda çocuğu öğretmene verip dönüp gidin dediler. Anneyle alıştırma süreci yokmuş. Öyle alışamazmış çocuklar. Böyle bırakıp gidecek olmak beni üzüyor çok ağlayacaktır diye düşünüyorum. Daha düşünürken bile ben ağlamaklı oluyorum. Nasıl yapacağım bu işi bilmiyorum. Tecrübelerinize ihtiyacım var.
Bana küserse, kızarsa diye çok korkuyorum. Çocukluğunda yaralar açmamak için o kadar uğraşırken kreşle onu üzmek istemiyorum. Umarım başarırımEvet ben de bir dönem anaokulunda çalışmış biri olarak kreste söyleneni destekliyorum. İlk iki hafta zor geçiyor genelde, sonra alışıyor öğrenci. Önemli olan istikrar.
Kizimda kreşe başlayalı 3 hafta oldu. O yüzden endiselerinizi anlıyorum. Bizim kresimizde sizin gibi yol izledi. Ilk gun 1 saat ikinci gün 2 saat 3 gun 3 saat 4. gun yarim gun beşinci gün 6 saat şeklinde :)İlk hafta bir saat olsun sonraki hafta sizin iş saatleriniz gibi yaparız dediler. 8.30-12.30 arası olacak bu durumda ve şansıma kreş işe çok yakın. Beş on dkda orada olurum. Umarım doğru yolda ilerliyorumdur :)
Ben de bundan korkuyorum işte. Çaresizliği kabullenmesinden yani. Ben bu sebepten uyku eğitimi de vermedim mesela. Şimdi kreşle onu üzmek, yaralamak istemiyorum. Bir diğer seçenek daha var. Oraya henüz gitmedim ama yakın zamanda gideceğim görüşmek için.Umarım tek seçeneğiniz burası değildir çünkü yaklaşımları hiç doğru değil maalesef. Oryantasyon programıyla çocuklar okula alışır, diğer türlüsü birkaç hafta direnip sonunda çaresizliği kabullenmek oluyor maalesef.
Küçük olduğu için alışması daha kolay olur umarım düzgün biryer bulursunuz.
Bunu ben de söyledim ama çalışma metodlarının bu olduğunu söyledi müdire hanım. Belki sahiden bel dk sonra ağlamayacaktır ama ben şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl bırakıp çıkacağım arkama bakmadan diye..Anneyle beraber ortamda olsa çok küçük çünkü anne müdahale etmeden otursa çocuk ortama alissa ortam yabancı olmadığı için anne gidince biraz ağlar ama güvensizlik olusmaz çabuk alışır okul öncesinde ilk okulda bile ilk günlerde anne geliyor
Kreşin müdiresi de sizin gibi açıkladı durumu. Hangi yaşta olursa olsun ağlayan çocuklar oluyor anneden ayrılıyor neticede, korktuğunuz gibi olmuyor dedi ama emin değilim… buranın yakın olması evet büyük avantaj ve çevreden de iyi şeyler duymuştum hakkındaNormalde benim çalıştığım kreşlerde bu uygulamayı yapıyorlar
1 hafta 1 saat diğer hafta eğer alışma olmazsa 2 saat sonra yarım veya tam gün.
Kreşe guvendiyseniz,içinize sindiyse bu durumu dert etmeyin.
Bazı çocuklar 6 yaşında olsalarda ayrılmak istemiyorlar zor oluyor bazı çocuklar 2 yaşında alisiyorlar.
Şansınıza gerçekten yakın mesafe biryer bulmuşsunuz.
Nasıl geçti peki, alıştı mı? Kaç aylık kızınız, benimki küçük de sanki biraz keşke başka bir ihtimalim olsaydıKizimda kreşe başlayalı 3 hafta oldu. O yüzden endiselerinizi anlıyorum. Bizim kresimizde sizin gibi yol izledi. Ilk gun 1 saat ikinci gün 2 saat 3 gun 3 saat 4. gun yarim gun beşinci gün 6 saat şeklinde :)
Kreşlerde genel durum bu.benim kızım kreşe giderken zorlanmadı ama ilkokul bizi zorladı bu değişiyor her çocukta.Kreşin müdiresi de sizin gibi açıkladı durumu. Hangi yaşta olursa olsun ağlayan çocuklar oluyor anneden ayrılıyor neticede, korktuğunuz gibi olmuyor dedi ama emin değilim… buranın yakın olması evet büyük avantaj ve çevreden de iyi şeyler duymuştum hakkında
Okullar malesef işlerine geldiği gibi davranıyor. inşallah diğer seçenekleriniz arasında çocuğun psikolojisini de düşünen içinize sinen biryer bulursunuz. Kreşe alıştırmak için ideal yöntem Berlin yöntemidir araştırmanızı tavsiye ederim. Çocuk okula anneyle girer, güven kazandıkça anne yavaşça çekilir sağlıklı olan budur.Ben de bundan korkuyorum işte. Çaresizliği kabullenmesinden yani. Ben bu sebepten uyku eğitimi de vermedim mesela. Şimdi kreşle onu üzmek, yaralamak istemiyorum. Bir diğer seçenek daha var. Oraya henüz gitmedim ama yakın zamanda gideceğim görüşmek için.
Bu yöntemi okumuştum, araştırmaya devam edeceğim. Sağolun.Okullar malesef işlerine geldiği gibi davranıyor. inşallah diğer seçenekleriniz arasında çocuğun psikolojisini de düşünen içinize sinen biryer bulursunuz. Kreşe alıştırmak için ideal yöntem Berlin yöntemidir araştırmanızı tavsiye ederim. Çocuk okula anneyle girer, güven kazandıkça anne yavaşça çekilir sağlıklı olan budur.
Doğru bilgi vermişler, yerinde bi uygulama, siz ne kdr rahat olursanız çocuğunuz da o kdr kolay alışır bunu sakın unutmayın sizin gerginlğnizi endişenizi gözlerinzden anlarsa daha çok tepki verir. Velilerime gidin keyfinize bakın derim. Görünmeyin yoksa süreci uzatırsınız. Çok zor oldgunu biliyorum ama alışıcak rahatlayınMerhabalar, 16 aylık bir evladım var, hala emiyor. Artık işdoğrue dönmem gerekiyor, ben yarım gün gideceğim. Bu yaş grubu için çok fazla seçenek yoktu ama birkaç kreşin içinden en iyi olduğunu düşündüğüm yere görüşmeye gittim. Ne zaman başlarsak başlayalım çok ağlayacak, ilk hafta 1 saatliğine gelsin, kapıda çocuğu öğretmene verip dönüp gidin dediler. Anneyle alıştırma süreci yokmuş. Öyle alışamazmış çocuklar. Böyle bırakıp gidecek olmak beni üzüyor çok ağlayacaktır diye düşünüyorum. Daha düşünürken bile ben ağlamaklı oluyorum. Nasıl yapacağım bu işi bilmiyorum. Tecrübelerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?