• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.691
12.887
448
Ankara
Herkese merhabalar
Beren 3. Kızım 2,5 yaşına giriyor bu ay
Ablaları 12 ve 9 yaşında
Beren konuşmuyor daha doğrusu işine gelmiyor sanki
Anne sütü alıyor ve konuşmadığı için wc eğitimine hiç başlamadık
Beren benden 1 dk ayrılmıyor eve kimse gelmesin ve biz kimseye gitmeyelim istiyor ablalarını ve babasını bana yaklaştırmıyor
Sadece ben wc de iken ayrı kalıyoruz ondada kapıda bekliyor ve ben çıkınca bana sarılıyor hemen...
Konuşmuyor derken "anne-abla-sena-hoppa- kelimelerini söylüyor
Bir başka odadan bile getirir misin dediğim nesneyi getiriyor
Kendisini işaretlerle ifade ediyor acıktığında ham diyor susadığında bardağı gösteriyor
Tüm komutları anlıyor ve yerine getiriyor
Bir defa pedagog gördü ve kreş tavsiye etti
Hatta berenden ziyade sizin için çok ısrar ediyorum ama beren için de ısrar ediyorum kreşe başlamalı dedi
1. Kreş deneyiminde sınıfa beraber girdik yanımdan 1 dk bile ayrılmadı ikinci gün oyuncaklara gitti ama beni göz hapsinde tuttu diğer gün ise hiçbir çocukla paylaşım yapmadı onlara yaklaşmadı
Kreş yetkilisi "biz 3 günde tahlil edebiliyoruz beren uyum göstermeyecek" dedi yani kibarca kovdu bizi :(
Ikinci kreş deneyimimizde sınıfdaki çocuklar berenden 1 yaş büyük ve konuşan çocuklardı bu defa ben onunla sınıfa girdim ama görevli ile beren lego oynarken çıktım sınıftan ve 10 dakikanın sonunda beren ağlama krizine girmişti görevli yanından kalktığı an ağlamaya başlamış 15 çocuk ve tek görevli vardı doğal olarak ordan da şutlandık:)
Biraz uzun oldu ama kendime eve diğer kızlarıma hiçbir şekilde zaman ayıramadığımı da eklemek isterim
Lütfen deneyimli anneler yavrularınızı kreşe ne Kadarken verdiniz ve neler yaşadınız paylaşır mısınız
Ayrıca bu anlattıklarımla ilgili de fikirleriniz kırıcı olmadan lütfen paylaşır mısınız
3. Çocuğum ama hatalı da olabilirim bilmiyorum

Götürdüğün kreşi beğenmedim ben arkadaşım..
Öyle üç günde nasıl karar verirlermiş..
Çocukların büyük çoğunluğu en az bir hafta ağlıyor..
Çocuklarımı biliyorsun tanıyorsun..

O çok beğendiğin kızım bile bir hafta ağlamıştı..
O içerde ben dışarda..
Minnacık bir çocuk Beren..
Sürekli birlikteydiniz şu ana kadar..
Hiç tanımadığı insanların arasına sokuverdin birden..
Ne yapmasını bekliyormuş ki bu kreş..
Biz bile tanımadığımız ortama girdiğimizde bir süre çekiniyoruz herşeyden..

Kreşin sana söyledikleri değil, senin kızında gözlemlediklerin de önemli bence. Bizim de bu eylül ayında 3-4 günlük deneyimimiz oldu,başlatacaktık kreşe(32 Aylık) Erken olduğu kanısına varıp seneye erteledim,Beren kadar olmasa da sanki mutsuz olacak gibi geldi. Hem senin kızın evde tek de değil,kardeşleri var.Onların iletişimleri,paylaşımları nasıl?

Bir de Beren şu anda ilk ergenliğin yaşıyor..
Yani 2 yaş sendromu..
Çok zor bir süreç bu..
Kreşin daha farklı davranması gerekiyordu..
Herşeyi gözönünde bulundurup çocuk için yapabileceklerinin hepsini yapmalıydılar..
İşlerine gelmedi bence...

benim oglum 2 yasini doldurdu,ustunden 2 ay gecti.
ben 22 aylikken baslattim yarim gun krese.
ilk 1 hafta aglamis ama cabuk alisti.
2,5 yasinda cocuk artik sosyallesmeye ihtiyac duyar,size yapisik halde dolasmasi ya guvenli baglanamadigindandir ya da biraz size simariklik yapiyor olabilir.
evde biraz sizsiz vakit gecirmesini ogrenemedikten sonra krese zor baslar ve alisir kiziniz.
baba ve ablalar evde oldugunda en azindan haftada bigun kendi basiniza alisverise cikin,aglasa da emin ellerde oldugu icin akliniz kalmasin,sizin gittikten sonra geri doneceginizi bilmesi lazim.sanirim hic kizinizdan ayri bir yere gitmediniz..bunu yapmaniz lazim once.
kreste aglarsa da inanin maksimum 20 dk aglar ve susar..arada krizleri gelir ama 2 bilemediniz 3 haftada alisir..burda kres yetkilileriyle anlasmaniz lazim.sabirli olmalilar.

oğlum 22 aylıkken doktor tavsiyesiyle kreşe başlattık sizin yavrunuzdan tek farkı bizimki komut ta almıyordu konuşma kısıtlı wc kapısında beklemeler vs hepsi aynı evime en yakın kreşe gittim ilk önce ve orada başladık ilk hafta ağlayacak ama alışacak dediler benden alıp yukarı çıkardılar oğlumu ilk hafta yarım gün alışsın diye sonrasında tam gün devam etti oğlum o yukarda ben aşşağıda ağlaştık 2 3 gün ama alıştı daha bu sabah gülerek kendi bindi servisine artık konuşmamız düzeldi her dediğimizi anlıyor ve yerine getiriyor oğlum 39 aylık nerdeyse 1.5 yıldır kreşe gidiyor bence sizin gittiğiniz kreşlerde bir sorun var ilk bir hafta ağlaması çokk normal alışma süresi sonuçta birden uyum sağlayamaz kii bu arada kreşe giden iki numara abisi ilkokul 1 e başladı bu sene yani deneyimle alakası yok bu durumun ve 28 aylık olana kadar da emdi ona da engel değill :)

Oğlum başladığında 18 aylıktı. 2 ay boyunca bırakırken her sabah ağladı. Şimdi çok şükür alıştı. bu ay 2 yaşına girecek İnşallah. 2 yaş sendromu yaşıyoruz doğal olarak. Herşeye inat. Heryere anneyle gitmek istemeler ki babasıyla süper anlaşır. Siz yavaş yavaş uzaklaşın gün içinde. Ablalarıyla oynasın. Onlar biryerlere gitsin. İnşallah en kısa sürede toparlarlayacaksınız. Birde emmeyi bıraksın artık. Oda çok rahatlatacak sizi inanın :)

benim oglum 5.5 yasında ılkokul bire gidiyor
sıra arkaşı ise 7.30 yasında ve okulların acıldıgı 6 .hafta hala annesı onunla beraber derse gırıyor sırada oturuyor.
kımsede cocugu alın edın demedı
malesef ozel oldugu ıcın sanırım kres ılgılenmek ıstememıs

Ben çalışan anneyim, geçen sene başladı oğlum tam 30 aylıktı. Abartmıyorum 6 ay ağladı sabahları nasıl eziyet anlatamam, sonra alıştı yaz için 2 ay kadar ara verdim bu sene eylülde okul açıldı tekrar başa döndük 1 -2 hafta ağladı ama bu sefer.
okula gitmeme gibi seçeneği olsa inan gitmez ama okulda acayip eğleniyor keyif alıyor, her akşam sorarım günün nasıl geçti üzüldüğün sevindiğim bir şey var mı diye.... Bence küçük biraz daha bekle lütfen

konuşmayan çünkü gerileyeceğini düşünüyorum

Okula nasıl göndereceksiniz..
Her okulda çeşit çeşit sorunları olan çocuklar var.
Mutlaka size de denk gelecek..
Mantığınızı çözemedim..
Sizin çocuğunuz çevresinden herşeyden etkilenecekse o zaman evden de çıkaramazsınız..

Okula nasıl göndereceksiniz..
Her okulda çeşit çeşit sorunları olan çocuklar var.
Mutlaka size de denk gelecek..
Mantığınızı çözemedim..
Sizin çocuğunuz çevresinden herşeyden etkilenecekse o zaman evden de çıkaramazsınız..
bilmiyorum okul zamanı bakacağım artık..

özel kreş mi gönderdiğiniz ?
Ben oğlumu 3 yaşında verdim tuvalet eğitimini falan hallettikten sonra size diyebilirim ki 1 ve ya 1,5 ay ağladı durdu.Başındaydık daha çok anaane başında çinkü ben çalışıyorum.anneanne kendi göstermeyerek duruyordu yemeğinden kreşteki insanların davranışlarına kadar inceliyordu sağolsun .yarı devlet yarı özel olan hani aylık belli bir miktar ödenen (cüzi) verilen.ilk gün sevinçle gitmesine rağmen bazı kuralların dışına çıkamayacağını anlayınca 2.gün ve ondan sonraki günler hergün ağlayarak giderdi.sonrasında alıştı kendi gitmek istiyor şuanda.''Ama çocuk uyum göstermedi alın demek kibarca doğru değil''.Ben zaten yavrum da sosyalleşme görmek için gönderiyorum ve diğer aktivitelere katılsın diye hemen ağlıyo diye elime versinler diye değil.Siz kreş yeri araştırın bence nasıl kreşmiş bu anlamadım!!!!

sırf çocuğum gerilemesin böyle çocukları görmesin diye kreşe göndermiyorum
Hey Allah'ım lafa bak. Dizinizin dibinde oturtun Çocuğunuzu. Böyle çocuklar ne demek biraz empati yapın.

Konu sahibi benim oğlum da 3 Yaşında başladı ve ilk bir hafta ağladı öğretmeninin yanından ayrılmadı. Ilk gün 2 saat sonra aldım,2. Gün 3 saat derken kademe kademe yükselttik saatleri. Kreşin 3. Günde böyle bir açıklama yapması mantıksız.
Yanlış anlamayın sakın ama götürdüğünüz kreş nasıl bir yer? Mahalle arası daha uygun fiyatlı olanlar uğraşmıyor malesef. Daha profesyonel bir yerde deneyin bence.

Benimde bir oglum var.2,5 yasinda krese basladi.yaklasik 1 yildir krese gidiyor.biz baslamdan önce Ara Ara oglumuza krese baslayacagini orda eglenecegini oyunlar oynayacagini cok arkadaslari olacagindan bahsettik.ilk basladimiz hafta egitmen alistirma haftasinin 6 haftaya kadar sürebilicegini Sabirli olmamizgerektiginden bahsetti.ilk iki gün oglumla Beraber Birer saat kreste kalip eve döndük.3.gün ben 1 Saat disarda kaldim 4. Grün egitmen Artik birakabilicegimi söyledi ogluma gidecegimi ama sonra Onu alacagimi Beraber evimize gidecegimizi tekrar tekrar söyledim ve krese oyunlar oynamak icin geldigini söyledim.o zamanlar pepee yi cok seviyordu ve oyuncagi Vardi.krese beli süre pepee Yale Beraber gitti.eger oglunuzun cok sevdigi oyuncagi Varsa Onu da yaninda götürün destek olur kendini yanliz hissetmez.benimde oglum krese basladiginda cok iyi konusmuyordu ama Suanda gayet iyi,farkindaligi artti cok güzel gelismeler katetti.mutlaka oglunuza bir kres bulun.Ara ara oglum gitmek istrmiyorum zor geliyor Diyor.bende herkesin sorumluluklari var.Baban ise sen krese bende evdeki isleri yapmakla sorumluyum diyorum.tamam Diyor:)

Back