kreş anaokulu

gelsen50

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
304
47
28
39
mrb hanımlar sizce çocukların kreşe başlama yaşı ne zman olmalı en uygun zaman

Standart yaş kaliplari var zaten ama ne zaman ki cocugunuz kendi derdini anlatabilecek duruma geldi o zaman gonderilmeli bence yani aciktigini uykusu geldigini vs bunlari ifade edebildigi zaman

mrb hanımlar sizce çocukların kreşe başlama yaşı ne zman olmalı en uygun zaman
Aslına bakarsanız bu çocuktan çocuğa değişebilen bir durum. Kızım 3 buçuk yaşında. 4,5 aydır kreş Allah kreş tutturdu. Çalışmıyorum şuan hadi yarım gün gönderelim dedik. Yakın çevremde yürüme mesafesi olsun istedim. 5 tane kreş var hepsini araştırdım. Malesef hiçbiri gerekli şartları taşımıyor.
Kendini ifade edebiliyorsa hazırdır.

Çalışıyorsanız malesef mecburiyet oluyor, o durumda bile 3 yaşa kadar bakıcı sonrasında kreş olmalı. Çalışmıyorsanız 4 yaşına kadar annesiyle evde olması daha iyi. Tabi evde bütün gün tv karşısında değil beraber aktiviteleriniz olsun :)

Kendini ifade edip derdini dile getirdiği zamandır uygun zaman.

Bazen aileler zorunlu olarak çocuklarını kreşe vermek durumunda kalabiliyorlar.
Bir aile dostumuz etrafında çocuğuna bakabilecek birisi olmadığından ve bakıcı istemediğinden, 6 aylıktan itibaren kreşe vermişti.
Mecburiyetler söz konusu değilse, bence 3 - 4 yaş iyidir.
Gelişimleri açısından da iyi oluyor.

İster yarım gün verebilirsiniz (çalışmıyorsanız bırakma alma konusu sorun olmayacaksa)
Oyun grupları da var, o şekilde de kreşe ebeveyn katılımı şeklinde de verebilirsiniz.

3 yaşında yarım gün gidebilirler. Yaşıtlarıyla zaman geçirmeyi seviyorlar.

Rahat konuşabiliyorsa 3 yaş..

Henüz konuşmuyorsa, konuşması kendini ve çevresini ifade etmesi beklenmeli..

ailenin sartlarina ve kresin sartlarina gore degisir,
1 yas oncesi icin bile uygun kresler var ki,
sonucta anne kendisi bakmayacaksa ve kresin sartlari uygunsa bakici yerine daha erken kres neden olmasin.
tabi ki kresin sartlari cok cok onemli.

benim sipalar 2 yasinda basladilar,
gayet memnunum baslama yaslarindan.
tabi ki krese baslayacaklar diye hazirlanmak gerekiyor, ornegn ilk oglumda yol uzun geldi kucuk oldugu icin, tasindik bir sure sonra krese yakin baska bir eve, bunun gibi degisiklikleri yapmaya gonullu olmak gerekiyor erken yaslarda.

Back
X