- 28 Aralık 2020
- 278
- 327
- Konu Sahibi Smoothieee
Evet minimum rakam bu aslında, ben daha çok gider çıkardım kendi adıma 200,000 TL gider gibi .Bu iş ancak aşkla yapılabilecek bir iş.
Ticari getiri listenin en son maddesi olmalı.
Eğer kreş olursa bezli çocukları da alıp yaş aralığını düşürürsünüz ama bunlar hep ekstra sorumluluk.
Şöyle söyleyeyim, çok çok cüzi bir kiranız olmalı ki kara geçebilin.
Öğrenci taksitinden gelen aynı ay neredeyse gidecek.
50 öğrenci kapasiteli bir kreşiniz olsa en az bu 7 sınıf demek, 7 ana öğretmen 3 yardımcı öğretmenle 10 öğretmen, 2 temizlik, 2 mutfak görevlisi olsa bir de güvenlik, muhasebeciye de ihtiyacınız var.
13 çalışan baz alın, şuan kabaca 5 binden hesaplasak zaten aylık 65 bin maaş ödemeniz var.
Ekstra ders öğretmenlerini saymadım.
50 öğrenci, 2300 den aldığınızda 115 bin sabit gelir, bu düzenli ödenirse bir de.
E her gün kahvaltı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı, elektrik su, maliye, sigorta kira bakım onarım ve saymakla bitmeyecek bir kalem listesi var.
Her şeyden önemlisi manyak veliler var
Ben ki çocuklarımın arkadaşlarının velilerini gördüğümde nutkum tutuldu, kimse benim gibi değil, kılı kırk yarıyorlar ve insanı hayattan soğuturlar.
Allah güç kuvvet ve bolca sabır versin okul öncesi her türlü çalışanına.
Allah güç kuvvet versin
Bezli çocuklarda gelecek aynen zaten saat aralığı bakarsanız çok uzun.
Yani kabataslak bir tablo hazırladım kafamda söylediğim gibi ancak işin içine girince değişeceğinin bende bilincindeyim bakalım neler olacak neler yapabileceğim