- 28 Aralık 2020
- 278
- 327
- Konu Sahibi Smoothieee
Merhaba , bu konumda bir adım atmaya karar verdim ve bilgisi olan kişilerden bilgi , siz annelerden de fikir almak istiyorum.
Potansiyeli yüksek lüks bir semtte anaokulu açmak istiyorum .
Birikimim 100 000 TL .
Müşteri portföyü olarak düşündüğüm kesim ise gerçekten durumu iyi ve devamlılık gösterebilecek aileler. Hani derseniz garantisi var mı kesinlikle yok ancak , en uygun aylık en kotu kreş çocuk göndersem 2500 TL . Ve yıllık ücretler klasmana göre 50.000 TL ye çıkıyor öğrenci başı .
Bu dışarıdan şatafatlı görünen kısım .
Gel gelelim müstakil ve hoş bir villa kiralamak istiyorum. 30.000 TL ortalama ücreti .
Bunun dayamasi döşemesi , tadilati ruhsatı ve bilmediğim bir çok masrafı olacak.
Kredi çeksem 2 yıl sonra ödemeler başlayacak .
Ama öyle bir yerki durumu iyi kötü herkes çalışıyor ve herkes çocuğunu artık pandemi dolayısıyla sosyalleşmesi açısından ana okuluna gönderiyor.
Eşim kıyısından köşesinden 5 6 yıldır bu işin içinde sayılır .
Belirlediğim kafamdaki imkanlar ise öğrenciler açısından şöyle ;
Anaokulu öğretmenleri
Yabancı dil eğitimi,
Jimnastik ve hareket eğitimi ,
Müzik resim atölye gibi eğlenceli vakit geçirebilecekleri öğrenirken eğlenceli hi hale gelebilecek gerçek anlamda kaliteli bir anaokulu.
Durumumu ilerletebilirsem haftalık yüzme havuzu ile anlaşıp böyle birşey gerçekleştirebilirim diye düşündüm. gündüz bakımevi gibi düşünmüyorum öyle belirteyim .
Öğretmenlerin prezantable , kurumsallaşma yolunda bir okul :)
Çok heyecanlıyım ve istekliyim ama aynı zamanda müthiş korkuyorum .
Üstesinden gelebilir miyim ?
Siz çocuğunuzu böyle bir yere göndererek eğitim almasını ister misiniz ?
Beklentileriniz ne olur ?
Böyle bir yatırıma kalkissam bu işi yapan arkadaşlar beni neler bekler fikirlerinize aydın dusuncelerinize ihtiyacım var.
Not belirtmek isterim ki pandemi de anaokulları kapanmadı tercihe bağlı bırakıldı böyle bir durumda kapanmaktan ziyade eğitime devam etmeyi düşünürüm .
Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum
Potansiyeli yüksek lüks bir semtte anaokulu açmak istiyorum .
Birikimim 100 000 TL .
Müşteri portföyü olarak düşündüğüm kesim ise gerçekten durumu iyi ve devamlılık gösterebilecek aileler. Hani derseniz garantisi var mı kesinlikle yok ancak , en uygun aylık en kotu kreş çocuk göndersem 2500 TL . Ve yıllık ücretler klasmana göre 50.000 TL ye çıkıyor öğrenci başı .
Bu dışarıdan şatafatlı görünen kısım .
Gel gelelim müstakil ve hoş bir villa kiralamak istiyorum. 30.000 TL ortalama ücreti .
Bunun dayamasi döşemesi , tadilati ruhsatı ve bilmediğim bir çok masrafı olacak.
Kredi çeksem 2 yıl sonra ödemeler başlayacak .
Ama öyle bir yerki durumu iyi kötü herkes çalışıyor ve herkes çocuğunu artık pandemi dolayısıyla sosyalleşmesi açısından ana okuluna gönderiyor.
Eşim kıyısından köşesinden 5 6 yıldır bu işin içinde sayılır .
Belirlediğim kafamdaki imkanlar ise öğrenciler açısından şöyle ;
Anaokulu öğretmenleri
Yabancı dil eğitimi,
Jimnastik ve hareket eğitimi ,
Müzik resim atölye gibi eğlenceli vakit geçirebilecekleri öğrenirken eğlenceli hi hale gelebilecek gerçek anlamda kaliteli bir anaokulu.
Durumumu ilerletebilirsem haftalık yüzme havuzu ile anlaşıp böyle birşey gerçekleştirebilirim diye düşündüm. gündüz bakımevi gibi düşünmüyorum öyle belirteyim .
Öğretmenlerin prezantable , kurumsallaşma yolunda bir okul :)
Çok heyecanlıyım ve istekliyim ama aynı zamanda müthiş korkuyorum .
Üstesinden gelebilir miyim ?
Siz çocuğunuzu böyle bir yere göndererek eğitim almasını ister misiniz ?
Beklentileriniz ne olur ?
Böyle bir yatırıma kalkissam bu işi yapan arkadaşlar beni neler bekler fikirlerinize aydın dusuncelerinize ihtiyacım var.
Not belirtmek isterim ki pandemi de anaokulları kapanmadı tercihe bağlı bırakıldı böyle bir durumda kapanmaktan ziyade eğitime devam etmeyi düşünürüm .
Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum