Çorbalar Kremasız Mantar Çorbası- Lurpak Tereyagi sponsorlugunda

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Merhabalar
Bildirim gozume gozume girince ben de yarismaya katilmak istedim :)
En sevdigim corbalardan mantar corbasini krema agir geldigi icin tereyagi + sut + un ile bazlandirarak yapiyorum.

Umarim begenirsiniz.
Malzemeler :
IMG_3780.webp

2 Su bardagi Sut
3 Su bardagi Su
1 Kase dogranmis kultur mantari
2 corba kasigi un
1 corba kasigi kadar tereyagi
2 dis sarimsak

Yapilisi:
Tereyagi eritip sarimsaklari butun olarak ekliyoruz. Icine mantari ekleyip suyunu cekene kadar kavuruyoruz.

IMG_3782.webp IMG_3783.webp IMG_3784.webp IMG_3785.webp

Sonra unu ekleyip kisik ateste hizli hizli karistirarak kavuruyoruz. Sutu yavas yavas eklerken karistirmaya devam ediyoruz. Topaklik gidip kivam almaya baslayinca suyu da ekleyip kaynayana kadar karistiriyoruz.

IMG_3786.webp IMG_3789.webp IMG_3790.webp IMG_3791.webp
Kaynadiktan sonra kisik ateste 10 dk daha pisiriyoruz. Istenilenden koyu olmasi durumunda zevkinize gore sut veya su ile acabilirsiniz.

Ben eslik etmesi icin Tefal Actifry da kitir ekmekcikler de yaptim.
IMG_3792.webp

Vee Servis ;
IMG_3797.webp
IMG_3798.webp
IMG_3800.webp
IMG_3802.webp

Afiyet Olsun :)

Merhabalar
Bildirim gozume gozume girince ben de yarismaya katilmak istedim :)
En sevdigim corbalardan mantar corbasini krema agir geldigi icin tereyagi + sut + un ile bazlandirarak yapiyorum.

Umarim begenirsiniz.
Malzemeler :
Eki Görüntüle 2114322
2 Su bardagi Sut
3 Su bardagi Su
1 Kase dogranmis kultur mantari
2 corba kasigi un
1 corba kasigi kadar tereyagi
2 dis sarimsak

Yapilisi:
Tereyagi eritip sarimsaklari butun olarak ekliyoruz. Icine mantari ekleyip suyunu cekene kadar kavuruyoruz.

Eki Görüntüle 2114323 Eki Görüntüle 2114324 Eki Görüntüle 2114325 Eki Görüntüle 2114326

Sonra unu ekleyip kisik ateste hizli hizli karistirarak kavuruyoruz. Sutu yavas yavas eklerken karistirmaya devam ediyoruz. Topaklik gidip kivam almaya baslayinca suyu da ekleyip kaynayana kadar karistiriyoruz.

Eki Görüntüle 2114327 Eki Görüntüle 2114328 Eki Görüntüle 2114329 Eki Görüntüle 2114330
Kaynadiktan sonra kisik ateste 10 dk daha pisiriyoruz. Istenilenden koyu olmasi durumunda zevkinize gore sut veya su ile acabilirsiniz.

Ben eslik etmesi icin Tefal Actifry da kitir ekmekcikler de yaptim.
Eki Görüntüle 2114331

Vee Servis ;
Eki Görüntüle 2114333 Eki Görüntüle 2114334 Eki Görüntüle 2114335 Eki Görüntüle 2114336

Afiyet Olsun :)
Ellerine sağlık canım ,gayet leziz duruyor,başarılar dilerim.

Ellerinize emeğinize sağlık:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
Tesekkur ederim :)
Ellerinize sağlık
Yarışmada başarılarr:KK36:
Sagolun :)

Yine muthis bir corba basarilar:KK200:
Tesekkurler :)
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim :KK36:
Tesekkur ederim. :)

Sevdiğim bir çorba, ellerinize sağlık, başarılar
Ellerinize saglik , basarilar dilerim :KK200:
Tesekkur ederim:)
Eline sağlık canım başarılar dilerim :KK68:
Tesekkur ederim :KK200:

Ellerine sağlık canım ,gayet leziz duruyor,başarılar dilerim.
Cok tesekkurler

Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.:kk77:
Tesekkur ederim :)

Ellerine sağlık .. çorba pişince blendıra vurursun sandım ama iri kullanmışsın ;)

mantar çorbası bende çok severim ama hiçbir zaman hazır çorbanın tadını yakalayamadım ellerine sağlık

mantar çorbası bende çok severim ama hiçbir zaman hazır çorbanın tadını yakalayamadım ellerine sağlık
Hazir corbanin tadini unuttum :) sanirim kurutulmus mantar kullanirsan hazirin tadina yaklasabilirsin
Krema cok zararli,kullanmamak cok akillica gercekten. Harika gorunuyor elinize saglik cok begendim :KK66:
gayet güzel görünüyor,
sıpalar yemiyor ki mantar :KK43:
acaba rondodan geçirilir mi :KK64:
Benimkiler de yemiyor. Rondodan gecirilse de hissedilir bence. Esim corba sevmez ama com begendi bunu :)

Back
X