- 4 Aralık 2015
- 9.882
- 23.463
- 348
Merhabalar
Bildirim gozume gozume girince ben de yarismaya katilmak istedim :)
En sevdigim corbalardan mantar corbasini krema agir geldigi icin tereyagi + sut + un ile bazlandirarak yapiyorum.
Umarim begenirsiniz.
Malzemeler :
2 Su bardagi Sut
3 Su bardagi Su
1 Kase dogranmis kultur mantari
2 corba kasigi un
1 corba kasigi kadar tereyagi
2 dis sarimsak
Yapilisi:
Tereyagi eritip sarimsaklari butun olarak ekliyoruz. Icine mantari ekleyip suyunu cekene kadar kavuruyoruz.
Sonra unu ekleyip kisik ateste hizli hizli karistirarak kavuruyoruz. Sutu yavas yavas eklerken karistirmaya devam ediyoruz. Topaklik gidip kivam almaya baslayinca suyu da ekleyip kaynayana kadar karistiriyoruz.
Kaynadiktan sonra kisik ateste 10 dk daha pisiriyoruz. Istenilenden koyu olmasi durumunda zevkinize gore sut veya su ile acabilirsiniz.
Ben eslik etmesi icin Tefal Actifry da kitir ekmekcikler de yaptim.
Vee Servis ;
Afiyet Olsun :)
Bildirim gozume gozume girince ben de yarismaya katilmak istedim :)
En sevdigim corbalardan mantar corbasini krema agir geldigi icin tereyagi + sut + un ile bazlandirarak yapiyorum.
Umarim begenirsiniz.
Malzemeler :
2 Su bardagi Sut
3 Su bardagi Su
1 Kase dogranmis kultur mantari
2 corba kasigi un
1 corba kasigi kadar tereyagi
2 dis sarimsak
Yapilisi:
Tereyagi eritip sarimsaklari butun olarak ekliyoruz. Icine mantari ekleyip suyunu cekene kadar kavuruyoruz.

Sonra unu ekleyip kisik ateste hizli hizli karistirarak kavuruyoruz. Sutu yavas yavas eklerken karistirmaya devam ediyoruz. Topaklik gidip kivam almaya baslayinca suyu da ekleyip kaynayana kadar karistiriyoruz.

Kaynadiktan sonra kisik ateste 10 dk daha pisiriyoruz. Istenilenden koyu olmasi durumunda zevkinize gore sut veya su ile acabilirsiniz.
Ben eslik etmesi icin Tefal Actifry da kitir ekmekcikler de yaptim.

Vee Servis ;
Afiyet Olsun :)