- 23 Şubat 2007
- 685
- 6
- 39
- Konu Sahibi d.e.s.i.r.e
geçen gün eşim kızarmış tavuk almış bizde de tüm tavuk hiç yenmez özellikle göğüs kısmı. tabi yine kaldı napıyım die düşünürken bizim tanıdık bi restorandan aldığım tarifi yapıyım da israf olmasın dedim. sizlerde denemelisiniz katkı maddeli hazır çorbalar yerine bu çok daha sağlıklı ve lezzetli...
pişmiş tavukları didip küçük parçalar haline getirelim
sarımsağı dövecekle ezelim
tavuk parçaları
3 kaşık tepeleme un
3 bardak süt
5 bardak su(varsa tavuk suyu)
2 diş sarımsak
tuz, pul biber
öncelikle unu tencereye ekleyip az bi yağla rengi değişmicek kadar kavuralım ardından süt, su, sarımsak vepul biberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra didilen tavukları da ekleyip az daha kaynatalım. tuzunu da eklemeyi unutmayalım. ben tavuk suyum olmadığından ve göğüs eti çok yağsız olduğundan 1 tablet de bulyon kullandım. altını kapatıp sıcak servis edelim. afyet olsun..
pişmiş tavukları didip küçük parçalar haline getirelim
sarımsağı dövecekle ezelim
tavuk parçaları
3 kaşık tepeleme un
3 bardak süt
5 bardak su(varsa tavuk suyu)
2 diş sarımsak
tuz, pul biber
öncelikle unu tencereye ekleyip az bi yağla rengi değişmicek kadar kavuralım ardından süt, su, sarımsak vepul biberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra didilen tavukları da ekleyip az daha kaynatalım. tuzunu da eklemeyi unutmayalım. ben tavuk suyum olmadığından ve göğüs eti çok yağsız olduğundan 1 tablet de bulyon kullandım. altını kapatıp sıcak servis edelim. afyet olsun..