- 16 Mayıs 2016
- 15.732
- 66.718
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
Ben geldim kızlar.. katılmak için sabırsızlanıyordum bugüne kısmetmiş.. çorbamdan başlamak istiyorum..
♧kremalı sebze çorbası
Malzemeler:
•1 kırmızı biber
•1 yeşil biber
•1 havuç
•1 bardak süt
•1 soğan
•tereyağ
•sıvı yağ
•tuz
•karabiber
öncelikle soğanı, biberleri küçük küçük doğrayıp sıvı yağla kavurmaya başlıyoruz. Kavrulunca küçük küçük doğradığımız havuçları ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz. Havuçların tam pişmesi için azcık kaynar su ekleyip çekmesini bekliyoruz. Altını kapatıyoruz.
Tereyağ ile sıvı yağı eritip üstüne 2 kaşık ortalama un ekliyoruz. Biraz kavurup 1 bardak sütü ekliyoruz. Sonra iyice karıştırıp kaynar suyu ekliyoruz. Tuz atıp altını açıyoruz. Taşmaması için köpüğünü alıyoruz. İyice çırpıyoruz. Sonra hazırladığımız sebzeli karışımı üstüne döküp iyice özdeşlesmesi için altını kısıp bekliyoruz. Sos tavasında sıvı yağ ve nane yakıyoruz.
Ve sunum;
♧Ana yemeğimiz fırın poşetinde sarımsaklı tavuk-patates püresi eşliğindeye geçiyoruz.
Malzemeler;
•1 paket but
•yarım paket göğüs
•2 kaşık salça
•tereyağ
•sıvı yağ
•tuz,
•karabiber,
•pul biber
•kekik
Tavukları bi kaba alıyoruz. Üstüne yarım baş sarımsak, baharatları, salçayı, tereyağ ve sıvı yağı ekleyip elimizle iyice bir karıştırıyoruz. Sonra fırın poşetine koyup ağzını bağlıyoruz bikaç yerini delerek 200 derece fırında 40 dk ortalama pişiriyoruz.
Patates püresine geçelim. Patatesleri soyup doğrayıp üstünü geçecek kadar su ekliyoruz. Düdüklü tencerede yarım saat pişirdikten sonra sütüne ortalama 1 bardak süt, tuz, tereyağ ekleyip eziyoruz. Ve sunum;
Şimdi tatlımıza geçelim. .
♧incirli muhallebi tatlısı
Malzemeler;
Keki için;
•3 yumurta
•1 bardak toz şeker
•7 tane kuru incir
•1 bardak ceviz
•1 tatlı kaşığı tarçın
•vanilya
•kabartma tozu
Muhallebisi için;
•1 lt süt
•2 kaşık un
•6 kaşık toz şeker
•2 kaşık buğday nişastası
•krem şanti
Sosu için;
1.5 bardak 1 şekerli granül kahve
Öncelikle kekten başlayalım.
incirleri kaynamış suya koyalım. Cevizleri çok ufaltmadan robota vuralım. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim. Diktörgen borcama döküp 175 derece fırında ortalama 15 dk pişirelim. Üstüne hazırladığımız kahveli sosu dökelim.
Şimdi muhallebisine geçelim.
Bi tencereye 1 lt süt, nişasta, un ve şekeri ekleyelim. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bi paket krem şanti ekleyip iyice mikserle çırpalım. Soğuyan kekin üzerine dökelim. Üzerine bol hindistan cevizi ekleyip bikaç saat buzdolabında dinlendirelim.
Ve sunum;
Soframıza ben yarışma dışında sunum için bikaç çeşit daha hazırladım.
•acılı ekşili zeytinyağlı yaprak sarması ve biber dolması
•Fırında kabaklı mücver
•humus
•peynirli sigara böreği
•nohutlu pilav
ve işte iftar sofram..
Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim. . İnşallah beğenmişsinizdir..
Hayırlı Ramazanlar ♡♡♡
♧kremalı sebze çorbası
Malzemeler:
•1 kırmızı biber
•1 yeşil biber
•1 havuç
•1 bardak süt
•1 soğan
•tereyağ
•sıvı yağ
•tuz
•karabiber
Tereyağ ile sıvı yağı eritip üstüne 2 kaşık ortalama un ekliyoruz. Biraz kavurup 1 bardak sütü ekliyoruz. Sonra iyice karıştırıp kaynar suyu ekliyoruz. Tuz atıp altını açıyoruz. Taşmaması için köpüğünü alıyoruz. İyice çırpıyoruz. Sonra hazırladığımız sebzeli karışımı üstüne döküp iyice özdeşlesmesi için altını kısıp bekliyoruz. Sos tavasında sıvı yağ ve nane yakıyoruz.
Ve sunum;
♧Ana yemeğimiz fırın poşetinde sarımsaklı tavuk-patates püresi eşliğindeye geçiyoruz.
Malzemeler;
•1 paket but
•yarım paket göğüs
•2 kaşık salça
•tereyağ
•sıvı yağ
•tuz,
•karabiber,
•pul biber
•kekik
Tavukları bi kaba alıyoruz. Üstüne yarım baş sarımsak, baharatları, salçayı, tereyağ ve sıvı yağı ekleyip elimizle iyice bir karıştırıyoruz. Sonra fırın poşetine koyup ağzını bağlıyoruz bikaç yerini delerek 200 derece fırında 40 dk ortalama pişiriyoruz.
Patates püresine geçelim. Patatesleri soyup doğrayıp üstünü geçecek kadar su ekliyoruz. Düdüklü tencerede yarım saat pişirdikten sonra sütüne ortalama 1 bardak süt, tuz, tereyağ ekleyip eziyoruz. Ve sunum;
Şimdi tatlımıza geçelim. .
♧incirli muhallebi tatlısı
Malzemeler;
Keki için;
•3 yumurta
•1 bardak toz şeker
•7 tane kuru incir
•1 bardak ceviz
•1 tatlı kaşığı tarçın
•vanilya
•kabartma tozu
Muhallebisi için;
•1 lt süt
•2 kaşık un
•6 kaşık toz şeker
•2 kaşık buğday nişastası
•krem şanti
Sosu için;
1.5 bardak 1 şekerli granül kahve
Öncelikle kekten başlayalım.
incirleri kaynamış suya koyalım. Cevizleri çok ufaltmadan robota vuralım. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim. Diktörgen borcama döküp 175 derece fırında ortalama 15 dk pişirelim. Üstüne hazırladığımız kahveli sosu dökelim.
Şimdi muhallebisine geçelim.
Bi tencereye 1 lt süt, nişasta, un ve şekeri ekleyelim. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bi paket krem şanti ekleyip iyice mikserle çırpalım. Soğuyan kekin üzerine dökelim. Üzerine bol hindistan cevizi ekleyip bikaç saat buzdolabında dinlendirelim.
Ve sunum;
Soframıza ben yarışma dışında sunum için bikaç çeşit daha hazırladım.
•acılı ekşili zeytinyağlı yaprak sarması ve biber dolması
•Fırında kabaklı mücver
•humus
•peynirli sigara böreği
•nohutlu pilav
ve işte iftar sofram..
Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim. . İnşallah beğenmişsinizdir..
Hayırlı Ramazanlar ♡♡♡
Son düzenleme: