Bisküvi - Kurabiye Tarifi Krem Şanti Dolması resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Evet arkadaşlar dolmalarımız 10 dakika önce tarife hazır hale gelmiştir... ..
Hatta ve hatta şantiler erimiştir bir parça...
Denemenizi önerdiğim hafif ve şık bir tatlı...
Siz daha geniş vakitte ve daha özenli yaparsanız sonucunuz çok daha güzeş olur..Biz minik bademimle yaptıgımız ıcın bıraz daha zor oldu;* Ben şantileri çırparken o da hamurlarını mıncıklıyordu en son...

İÇİNDEKİLER:

· Yarım çay bardağı pudra şekeri,

· Yarım çay bardağı sıvı yağ, 100gr. hüner katı yağ,

· Yarım çay bardağı yoğurt, bir çay kaşığı kabartma tozu,

· ben birazcıkta içine sakız aroması

· üzerinin süslemesi için şekerler koydum kokulu olsun diye hindistan cevizi aroması da koydum ama koymazsanız da olur
İçini doldurmak için de bir paket krem şanti,
Ve alabildiği kadar un
(arzuya gore gıda boyaları yahut taze meyveler..;süsleme şekeleri..)

malzemelerden hamur hazırlayın hamurunuza az az un koyun ve en son kıvama geldiğinde hamuru elinize aldığınızda elinize yağlıymış gibi bir his gelmemeli, ve merdane ile açınca incelttiğinizde tezgaha yapışmamalı.
Ben bir kere açtım yapıştı tezgaha ,ama hemen yine un ekledim az bir miktar ve yine yoğurdum ve istediğim kıvamı elde ettim. 2cm. şeritler halinde kesip yağlı kağıttan hazırladığım külahlara sararken de hiç zorlanmadım hamur hiç kopmadı. Buradan da anlıyoruz ki hamur kıvama gelmiş. Ve hamur o kadar hoş olmuş ki içine bir şey doldurmadan bile yersiniz..Sonrada hamuru merdaneyle inceltip şeritlerinizi hazırladığınızda külahlarda hazır hemencecik bitiyor.
Yani pratik oluyor,ama biryandan sarıp biryandan külah hazırlarsanız çok zamanınızı alır ve eller yağlı,her şey karışır gider.
Krem şantinizide hazırlayın, ama kıvamı sakın ha sakın sıvı olmasın çünkü akar yoksa. Koyu kıvamda olsun.Sıkma torbasına doldurun kremşantiyi çırpıp dolapta 15 dk beklettikten sonra.
kaynak:breezewind.blogcu

offf ya zaten tatli krizim tutmus durumda canim cekti valla...
ellerine saglik canim...

Cok cok cok cok begendim tarifini (?) :çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

lüpten dayinin britanyadan getirdigi bebekle oynat beni tmm mi senağlama :a015:

valla cok beceriklisin canim
eline saglik cok guzel gozukuyorlar

libi'ciğim ellerine sağlık hayatım yine döktürmüşsüncokacimcoook...ama bu hamur külahları heralde önce pişiyor ve tabii içindeki kalan yağlıkağıt kalıplarda çıkıyordurnaniknanik...eminim bunlar oluyordur da kaç derece fırında ne süre tutuyorsun göz kararımı mesela..birde o kağıt kalıplar kolayca çıkıyormu içinden külahların....:uhm: işte böyle canım...ya ben koşu bantı aldım...kilo verecem diye...ama o psikoloji ile niye ise buralaar takılır oldumnaniknanik:roflol:

[Afiyet olsun canım.Şeniz
Evet önceden pişiriyoruz 180derece yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor;beyaz kalmasını sağlıyoruz;tabi fırınınızın diline de bağlıhihoyyyt Süresi...Yağlı kağıtlar çıkıyor tabi içinden pişince..Kolaylıkla...İstersen yaglı kagıttan kulah yapımını da resımlerle anlatayım ekleyım balım?...(ben baya bı zorlanmıstım da basta:roflol: ordan bılıyorum
AHhh ahhh ben de bayramdan sonra recime giriyorum şekerim:jeyyar: d-toks yapacam ama benimki Libyana usulu olcak sıvı almıcam katı gıda ne var ne yok götürcem:roflol:
Aynı şekilde...Spor yapıyoruz güya ama ne fayda;sen yi yiii yiii şiş sonra koş aanam kooşkaydirigubbakcemile3
Benim bahanem var bi kerem emziriyorum:roflol: (ne yesem 3 katı:roflol: 5-6 kilo fazlam var vericem ama inşaallah;son 4 ayda aldım;kolaycacık veriyorum ALLAHTAN..=)
Sevgiler...

ayyy çok güzel görünüyorlar.. sürekli takip ediyorum maşallah döktürüyorsunuz

ben bu tarifi başka yerde görmüştüm sanırım tv de. külahı milföyden yapıyorlardı.
milföy hamurundan da güzel olur sanırım .
ne dersiniz a.s

Tabı olabılır arkadasım neden olmasınkaydirigubbakcemile5
Fakat esım fazla sevmıyor mılfoy yaglı gelıyor o yuzden hamurdan yaptımyerimseniben Sevgiler..

libyana sen varya harikasın yaaaaaaaa,
ama biraz abez olacak ama ben şu külah işini anlamadım ondanda yapıp bi resim koymanı istesem çokmu şey istemiş olurum:asigim::asigim::asigim:

demek krem santi dolman buydu ha ,bende diyodum bu nasil bi dolmaymis
harika gorunuyo valla, cok degisik bisey ellerine saglik canim

KIzlar saatlerdir açmıyo sayfayı deli oldum..
Tamam mannakcım eklerim külah yapımını da akşama daha rahat olur herhalde site;o zaman res,mli anlatırım...Mutlaka deneyin çok zevkli ve leziz....
Sempatikim evet bidenem buydu bu arada yemek yapmıcam dedim ya akşama pizza götürceZ dayanamadım çok çok basit bir yemek yaptım ve tadı süper oluyor..
Kknın hüsranına uğramazsak açılırsa sayfalar eklicem şimdi orayaa
uçuyorummm ben
nannannnannnnnnnnnnnnn

libyanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sen bizi unuttun yaaaaaaaa
merakla açıklama yapmanı bekliyom haftalardır yaaa kremşantim dolapta senin yazmanı bekliomm

libyanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sen bizi unuttun yaaaaaaaa
merakla açıklama yapmanı bekliyom haftalardır yaaa kremşantim dolapta senin yazmanı bekliomm

senağlama CANIM kusura bakma ne olur haftalardır ben de yokum mınık pıtıs laptoba su devırdı aslına ben devırdım de caktırmıyorumkaydirigubbakcemile3
Anca grebıldım hepınızı cok ozledım...
4gundur de agır grıbım ınan gozlerımı zo acıyorum ama kk dan vazgecemıyorukaydirigubbakcemile3
yenı tarıfler eklemektende gerı kalmıyorukaydirigubbakcemile3
tatlısım burada var kulah yapımı bır göz at olur mu...
tekrar kusura bakma canım beklıyorum
http://kevgir.blogspot.com/2007/10/adim-adim-kurabiye-yapimi.html

:Saruboceq:

canımm ya çok geçmiş olsunn aman kendine ii bakk yaa
çok teşekkür ederim canım bu hafta oruçlu olcam inş ama bi dahaki hafta rejime girmeden mutlak denemek istiyoruma.s.

Oyy oyy oyyy benim hemşerim hasta olmuş,kıyamam ben sana arkadaşım.

Hamarat hemşom benim,iyi ki aşermiyorum bunları rahat rahat okuyorum.hihoyyyt Ama aç olduğumu hissettiğimde arada yesem fena olmaz.Bir de kan şekerim düştüğü için arada tatlı yemek zorunda kalıyorum.cokacimcoook
Çok geçmiş olsun,ALLAH(CC)şifa versin arkadaşım.Sevgiler...:1hug:a.s.

ayy libyanacim ben senin tariflerini böyle tek tek offf oofff bakmaliyim cok guzemis buda..ama ben diyetteyim mafoldumbenmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…