- 1 Ocak 2020
- 4.303
- 22.554
- Konu Sahibi erenmothers
Merhaba,
Herkese güzel günler. Bu güzel yarışmada bende yer almak istedim.Benim gibi kahve severlerin tatlılarıda kahveli oluyor.Bu yüzden Krem Latte Muhallebi yaptım.Sizlerle de paylaşmak isterim.
Malzemeler
1) 1 litre süt
2) 1 kutu krema
3) 1 su bardağı toz şeker
4) 1 yumurta sarısı
5) 3 yemek kaşığı un
6) 3 yemek kaşığı nişasta
7) 1 paket vanilin
8) 2 çay kaşığı granül kahve
9) 60 gr lık 1 paket bitter çikolata
Üzeri için
Kakao
Antep fıstığı tozu
İsteğe göre çilek
Hazırlama
Süt,şeker,yumurta sarısı,nişasta ve unu aynı anda tencereye alıyoruz.
Çırpma teli ile çırparak orta ateşte pişiriyoruz.Kıvam akınca ocağı kapatıp vanilin ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Ocağı kapattıktan 4-5 dk sonra muhallebimize kremamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Kaselerimizin tabanına muhallebiden azar azar paylaştırıyoruz.Kalan muhallebiyi 2 ye bölüyoruz. Yarısına granül kahvemizi ekliyoruz.
Diğer yarısına ise bitter çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaselerimizde bulunan sade muhallebicinin üzerine ilk granül kahveli muhallebimizi onun üzerine ise bitter çikolatalı muhallebimizi paylaştırıyoruz.
Kaselerimizin en üstüne kakao serpiştiriyoruz.Antep fıstığı ve çilek ile süslüyoruz.
Dolapta soğuduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun
Herkese güzel günler. Bu güzel yarışmada bende yer almak istedim.Benim gibi kahve severlerin tatlılarıda kahveli oluyor.Bu yüzden Krem Latte Muhallebi yaptım.Sizlerle de paylaşmak isterim.
Malzemeler
1) 1 litre süt
2) 1 kutu krema
3) 1 su bardağı toz şeker
4) 1 yumurta sarısı
5) 3 yemek kaşığı un
6) 3 yemek kaşığı nişasta
7) 1 paket vanilin
8) 2 çay kaşığı granül kahve
9) 60 gr lık 1 paket bitter çikolata
Üzeri için
Kakao
Antep fıstığı tozu
İsteğe göre çilek
Hazırlama
Süt,şeker,yumurta sarısı,nişasta ve unu aynı anda tencereye alıyoruz.
Çırpma teli ile çırparak orta ateşte pişiriyoruz.Kıvam akınca ocağı kapatıp vanilin ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Ocağı kapattıktan 4-5 dk sonra muhallebimize kremamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Kaselerimizin tabanına muhallebiden azar azar paylaştırıyoruz.Kalan muhallebiyi 2 ye bölüyoruz. Yarısına granül kahvemizi ekliyoruz.
Diğer yarısına ise bitter çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaselerimizde bulunan sade muhallebicinin üzerine ilk granül kahveli muhallebimizi onun üzerine ise bitter çikolatalı muhallebimizi paylaştırıyoruz.
Kaselerimizin en üstüne kakao serpiştiriyoruz.Antep fıstığı ve çilek ile süslüyoruz.
Dolapta soğuduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: