Tatlı Tarifi Krem karamel (resimli)

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
922
3
0
Fransa
Şekerin yarısını küçük bir tavaya koyup, üzerine 4 kaşık soğuk suyu ekleyin. Kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırın. (Şekerin önce suyu bitip, kristalleşiyor, sonra eriyip kahverengileşmeye başlıyor)
Sonra tavayı bir kenara alıp içine 3 kaşık kaynar suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu işlem sırasında biraz sıçrama oluyor, dikkat edin)
Karameli 7-8 tane ısıya dayanıklı küçük kaseye boşaltın.
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurtaları, kalan yarım bardak şeker ve vanilya ile iyice çırpın. Ilık sütü, telle yavaş yavaş çırparak yumurtalara yedirin ve bu karışımı, karamel döktüğünüz kaselere paylaştırın. (Karışımın çok sıvı olması biraz tedirgin ediyor ama pişince katılaşıyor, merak etmeyin) İçine 1-2 parmak su koyduğunuz tepsiye kaseleri dizin. Fırında 30-40 dakika pişirin.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra kalıbın kenarlarını bıçak yardımıyla gevşetip, tabağa ters olarak çıkarın ve servis yapın.

Ben karameli çok severim, ama şidiye kadar krem karamel hiç yemedim..
Nasıl bir şey güzel mi? yoksa çok mu güzel?
Bir fikir verin bana bende denemek istiyorum.

bu tatlıyı çok severim misafirlerede yaparım herzaman,benim tarifim daha farklı fırında pişmiyor sadece ocakta 1az daha kolay

Ben karameli çok severim, ama şidiye kadar krem karamel hiç yemedim..
Nasıl bir şey güzel mi? yoksa çok mu güzel?
Bir fikir verin bana bende denemek istiyorum.

çook güzel, hiç yemediysen denemeni tavsiye ederim, begeneceginden eminim yerimseniben

ayy ben de çok severim krem karamel
benim tarifimde un da var ama
biraz farklı yapıyorum ben ama eminim seninki de çok güzel oluyordur
bu arada nasıl oldugunu merak eden bir arkadaş vardı: kesinlikle denemelisin

bende sütlü hafif bir tarif arıyordum. geç olsa da farkettim. hemen listeme eklendi. ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…