Kredi sorunları

Ortanca53

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
1
0
1
34
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve cok doluyum Yardımınıza ihtiyacım var yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Esimle evleneli 6 ay olucak görücü usulü tanıştık ve severek evlendik. Esim herseyimizi kendi biriktirdigi parasıyla yaptı. Tum eksiklerimizi aldık Yalnız düğün yerine parası yetmemis 10binlira paraya ihtiyacı olmuş. Babası da 30 bin para cektirmis lazim olur diye sen kredi çek ben öderim sana demiş. Buda cekmis nasılsa onlar ödeyecek benim borcum değil diye de bana söylememiş. Kayinbabam bana mobilyalarinizin borcu bitince krediyi ödeyin aylık 1 1 dedi durumu anlattı şok oldum. Bende siz ödeyin o zaman dedim Hayır dedi. Esime diyorum. Biz öderiz diyor. Çok Üzgünüm çok tartıştık ne yapacağımı bilmiyorum. Ben bu ara işi bıraktım kpssye hazirlanicam nasıl davranmaliyim esime onlar ödeyecek Kandıramazlar seni deyince hala benim ailem sen Karışma diyor. Ama esimin bu tongaya düşürülmesine de razı olamıyorum yine bizden çıkacak para. En başından bizim borcumuz olsa amenna ama biz odiycez diye fazladan çektirip borcu şimdi esimin üstüne yıktılar

Canım, iyi bir evliliğin sırrı 1-eşine güven, 2-ailelerin çok yakınında olmayın, 3-ailelere saygıda kusur etmeyin.
Merak etme sevgi her güçlüğü yener.

Hep erkeklerin ailelerinde cikiyor bu tarz problemler hemen hemen herkesinde yasadigi sorun oyle yada boyle odetirler esinin uzerine yapabilecegin bisey yok en azindan esini seviyorsan ve anlasiyorsan sıkıntı yapma adaminda yapacagi bisey yok o yuzden tartisarak birbirinizi kirmayin sen konusma sadece izle bak hata kimde goruyo ve 180 derece donuyo

çok üzülme artık yapabileceğin birşey yok. 36 ay ödemeniz olacaktır , 6 ayı bitmiş 30 kalmış , eşininde ijtiyacı olmuş 10-15 bin sonuçta bulabileceği başka bir yer yokmuş aileninde ihtiyaçları vardır. tabi bu tüm ödemeleri sizin üstünüze yıkmalarını haklı göstermez. ayrıca evlenmeden önce eşinin maddi durumunu öğrenmen lazımdı. 10 binlik düğün yeri tutmasaydınız , milleti eğlendireceksiniz diye o borcun altına girmemiş olacaktınız , bunları hep uzun uzun düşünmek lazım. maddi durum yeterli düzeyde olmayınca kısıtlı bir bütceniz olduğunu bilerek yola çıkacaktınız. yani illa düğün isteniyorsa , nikah salonlarında da 1-2 saatlik kokteyl tarzında misafirlerinizle eğlene bilirdiniz . neyse olan olmuş artık.
herşeyi eşinin biriktirdiği parayla yapmışsınız da sen o zamana kadar hiç mi birikim yapmadın? ayrıca eşinin ailesinin açısından da düşünmen lazım düğün zamanı takı alınacak , üst baş alınacak gelene gidene hep masraf bunlar. 3 bilezik 1 set taksalar zaten 10-15 bin tutar. havlusundan bahşişlere kadar da ufak tefek masraflar olmuştur onlarda 5000 desen ee sizin çekilen 30 binin kime harcandığı ortada. dolayısıyla bu borç sizin borcunuz olmuş oluyor .

tavsiyem eşinle ailesi arasındaki duruma sen hiç karışma. senin huzurun bozulur. kavga etmenizin anlamı yok bu saatten sonra. yeni evlisin evliliğin tadını çıkar, eşine güler yüz göster , erkekler evden soğudu mu geri dönüşü olmaz.

millette kredi çekmeye ne meraklıymış. krediyi anca ev alırken çekerlerdi eskiden, şimdikiler her fırsatta çekiyor sanki parayı bedava veriyorlar. 30 binin 36 ayda faizi 10 binliradır aylık 1.100 tl ödemesi vardır. geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…