Kredi kartindan anlamıyorum bı aydınlatın beni ☺️

Mavistez

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
6.657
5.727
Merhabalar.
Eşimde kredi kartı var. Ama şuan limit yok çünkü ay sonu. ekonomik harcamalardan dolayı maaşı oraya atıyor ordan harcıyorz bir iki aydır.

Annem telefon alacaktı malum mağaza fiyatı ile internet alışveriş fiyatı farklı oluyor. Eşime dedim annem telefon alacak bizim karttan alalimmi annem her ay bize öder diye. Eşimde bizim limit ödendiği taksit miktarı kadar yok olur biz kullanamazsak sıkışıriz biliyorsun bir iki aydır bu şekilde idare ediyoruz dedi bende ozaman peşin alsın annem internetten daha uyguna geliyor dedim. Eşimde o olur parayı karta yatırır öyle sipariş verebilirz dedi. Bu akşam 5bini yatırdık geldik eve alabilirsin simdi dedi. Salak ben sen al çocukla ilgileniyorum dedim. Eşimde bana seslendi on dk sonra 5bini 36 aya boleyimmi 250ser diye saçmalama öde öde bitmez dedim eşimin maksadı krediyi hafifletmek diye düşündüm çünkü onun için 250 ödemek bişey değil maaşı asgarinin iki katı şuan. Yeni gelecek zamla dahada artacak. Ben kabul etmeyince gittim yanına benimde alacaklarim var para bağlama biyere dedim. Peşin al alacaksan bizim olmayan parayı kullanma dedim. Eşimde tamam dedi sipariş verdim dedi bende bidaha sormadım. Ama az önce baktimki o fiyati 3 taksite bölmüş.

Smdi ben bu kart işinden gram anlamıyorum. Ben adamın tepesine sabah cokeyimmi cokmeyeyimmi? Yaptığı mantıklı mı degilmi. Bana kalsa hiç o para karta yatırılmamis gibi almasını söyledim başta zaten. Bu arada benden bişey kismaz maasini bilirim bodrosunu falan görüyorum. Maaşi belli harcadigimiz belli. Ama bunu niye yaptı 😏

Açıklayan arkadaşlara teşekkür ederim kötü bişey değilmisti boşuna tedirgin olmuşum ☺️

Son düzenleme:
Bankacılık mezunuyum, hani belki yardımım dokunur diye okumak istedim ama tek kelime anlamadım yazdıklarınızdan.
Kartta limit olmayınca para yatırmışlar telefon alabilmek için. Kocası da 3 taksit yaparak almış normalde tek çekim yapacakları şeyi. Kocama kızayım mı? Yaptığı şey mantıklı mı diyor.

Kartta limit olmayınca para yatırmışlar telefon alabilmek için. Kocası da 3 taksit yaparak almış normalde tek çekim yapacakları şeyi. Kocama kızayım mı? Yaptığı şey mantıklı mı diyor.
Evet işte kısaca bu sağolun 😬 yani ben şuan çok kızgınım anlamadığım biseyi anlatmaya çalıştım bu kadar oldu 🤦🏻‍♀️☹️

Konudan çok anlamıyorum demiş madem, kızınca adam onu bence yine haksız çıkarır.
Telefonu da galiba annesine almışlar.
Gerçekten zor işler, çok şükür kredi kartı kullanmadım hiç ve böyle bir derdim olmadı.

5bin tl yi 3e böldüyse ve vade farkı yoksa taksitli alışverişte 1667tl gibi bir ödemesi olur 3 ayın sonunda 5bin limit açılır. Her ay açılan 1667tl limit ve kartın geri kalan limiti size yetiyorsa, eşiniz de taksiti vade farksız yaptırdıysa sorun yok yani neye kızdınız?
Vade farkı yok peşin fiyatına bölmüş öyle gözüküyor. Bize yeter kalan kısım da benim merak ettiğim ne faydası oldu yada bize ekşi olacak bı durum varmi🤷🏻‍♀️

Vade farkı yok peşin fiyatına bölmüş öyle gözüküyor. Bize yeter kalan kısım da benim merak ettiğim ne faydası oldu yada bize ekşi olacak bı durum varmi🤷🏻‍♀️
Yani karta 5bin tl para yatırıp limit açtırdıysa ben de anlamadım mantığı, ama eğer zaten kartta 5bin limit varsa ve annenizden 5bin tlyi direk aldıysa, belki bu ay direk 5bin tl cebine girmesi ve 3 ayda aylık 1667tl olarak geri ödemek mantıklı gelmiştir. Ama ben olsam meeeh der geçerim 🙊

Kızacak yer arıyorsanız kızın. Ama durduk yere böyle bir konusan da huzursuzluk çıkarmaya ne gerek var. Kendince hesabını kitabını yapmışsa tamam.
Ya tabiki büyük bir sorun yok ortada ben karttan anlamadığım için eksisini artısini sordum. Tepesine cokeyim dedim diye büyük kavgada çıkartmam yani 😁

Ya tabiki büyük bir sorun yok ortada ben karttan anlamadığım için eksisini artısini sordum. Tepesine cokeyim dedim diye büyük kavgada çıkartmam yani 😁
Ben o enerjiyi aldım sizden ve fikir vermeye korkuyorum. Adamın ahını almayalım boş yere 😃

Yani karta 5bin tl para yatırıp limit açtırdıysa ben de anlamadım mantığı, ama eğer zaten kartta 5bin limit varsa ve annenizden 5bin tlyi direk aldıysa, belki bu ay direk 5bin tl cebine girmesi ve 3 ayda aylık 1667tl olarak geri ödemek mantıklı gelmiştir. Ama ben olsam meeeh der geçerim 🙊
Limit 9 diye biliyorum yanlışım yoksa. Eşimde kart rahatlar dedi taksit yaparsak bende bir hafta snra maas yatacak bir hafta snra rahatlasın kart bişey olmaz dedim ama dinlememiş 😁

Limit 9 diye biliyorum yanlışım yoksa. Eşimde kart rahatlar dedi taksit yaparsak bende bir hafta snra maas yatacak bir hafta snra rahatlasın kart bişey olmaz dedim ama dinlememiş 😁
Kartlar değilde ödemesi daha rahat olur yani 😂 kartlık bir şey yok ondan kaç çekersen o gidiyor 😂 misal bir şeyi taksitle almak ödeme kolaylığı sağlıyor öte yandan atıyorum 4bin tl limitin var 4bin tllik bir şey aldın ve 4e böldürdün her ay limitin bin bin açılıyor. Yine bi 4binlik bir şeyi 4 ay sonra alabiliyorsun yani. Ay gece gece sanki liseye döndüm gibi oldu 😂 Bunun için eşinize bir şey demeyin yaa gereksiz yani bırakın kendi ekonomisin yapsın adam burdan bizim söylediklerimizle adama parlamayın çünkü parlancak bir şey yok 😂

5bin tl yi 3e böldüyse ve vade farkı yoksa taksitli alışverişte 1667tl gibi bir ödemesi olur 3 ayın sonunda 5bin limit açılır. Her ay açılan 1667tl limit ve kartın geri kalan limiti size yetiyorsa, eşiniz de taksiti vade farksız yaptırdıysa sorun yok yani neye kızdınız?
Az çok anlıyorsun gibi ya şimdi benim anladığım bu telefonu aldı 3e böldü ya. Bunu karttan 5bin direk mağaza çekiyor sen 3 taksit ödüyorsun ya ilk taksit ne zaman ödeniyor şuan eşimin kartinda harcanack limit ne kadar açıldı falan öğrenmek anlamak istediğim yer bu kısımlar 😂 bı çıkarı olmasa 3,e neden bolsun

Soyle dusun annen sana 4000 lira verip al bu parayi kardesine ver diyor. Sende kardesine 1000 verip kalan 3000i kendin harciyorsun ama annen de kizmasin diye onumunzdeki 3 ay boyunca kendi cebinden bin bin bin kardesine veriyorsun. Duruma annemden cikan 4bin kardesime giden 4bin diye bakarsan problem yok. Ama asil mantik faizsiz kredi kullanmis oluyorsun.
Esinde kredi kartina diyelim 6000 attirmis ama bu ayki taksit 2000 yani aslinda 4000 kendi borcunu odetmis. Ama gelecekteki taksitleri de kendi cebinden odeyecek. Yani dedigim gibi faizsiz kredi kullanimi gibi bisey.

Ahaha😁 ters bı durum varsa söyleseydin yinede sen 😀
Bence kredi kartına bu kadar bağımlı yaşamayın derim. Borçla borç ödenmez. Biraz ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Bazı şeyler eksik olabilir ama borçsuz olmak güzeldir.
Ya da sizin aile meseleniz, benim ne haddime.
Ama kocanızı bu yüzden dövmeyin lütfen 🥰

Az çok anlıyorsun gibi ya şimdi benim anladığım bu telefonu aldı 3e böldü ya. Bunu karttan 5bin direk mağaza çekiyor sen 3 taksit ödüyorsun ya ilk taksit ne zaman ödeniyor şuan eşimin kartinda harcanack limit ne kadar açıldı falan öğrenmek anlamak istediğim yer bu kısımlar 😂 bı çıkarı olmasa 3,e neden bolsun
Hanımefendi oraları eşiniz bilir, ilk taksiti kart kesildikten sonra hesap kesim tarihine kadar da ödeyebilir bunun alternatifleri de var ama ben şimdi çok detaylı anlatsam yanlış anlatabilirim o yüzden en iyisi eşinize sorun 😊

Soyle dusun annen sana 4000 lira verip al bu parayi kardesine ver diyor. Sende kardesine 1000 verip kalan 3000i kendin harciyorsun ama annen de kizmasin diye onumunzdeki 3 ay boyunca kendi cebinden bin bin bin kardesine veriyorsun. Duruma annemden cikan 4bin kardesime giden 4bin diye bakarsan problem yok. Ama asil mantik faizsiz kredi kullanmis oluyorsun.
Esinde kredi kartina diyelim 6000 attirmis ama bu ayki taksit 2000 yani aslinda 4000 kendi borcunu odetmis. Ama gelecekteki taksitleri de kendi cebinden odeyecek. Yani dedigim gibi faizsiz kredi kullanimi gibi bisey.
Kredi rahatlasın taksit yapalım diye buyuzden dedi demekki. Şuan anladım. Örnek için teşekkürler. Yani kendi kart borcumuzu kapatti 3 aya bolerek. Normalde maaşın büyük kısmını karta ödüyordu. İki aydır. Maaş bitince yine kartı kullanıyorduk

Hanımefendi oraları eşiniz bilir, ilk taksiti kart kesildikten sonra hesap kesim tarihine kadar da ödeyebilir bunun alternatifleri de var ama ben şimdi çok detaylı anlatsam yanlış anlatabilirim o yüzden en iyisi eşinize sorun 😊
Anladm teşekkürler 🥰 bı arkadaşta yazmış örnek vererek anladım az çok. Problem edecek bişey degilmisti

X