Selam
Ben de Kredi Kartı Üyelik Aidatı adı altında alınan bedel mağduru adayıyım (sonuna kadar hak arayacağım)
Yıllardır da bu aidatı paşa paşa ödüyorum. Bu sene seslerin çok çıkmasından mı artık canıma yetmesinden mi sıra ile gelen bütün böyle yasal olmayan ödemelere kızıp kartlarımı iptal ettirdim. En son elimde Advantage kaldı. :sm_confused: Bu akşam iletilere baktığımda extramın gelmiş olduğunu fark ettim. İncelemede bingo 30.00 YTL kart ücreti. Aradım telefon bankacılığı servisini. Telefona çıkan bayan yok sözleşmede var yok 5464 sayılı kanun vs vs kafa karıştıracak bir sürü laf kalabalığı. :1shok: Öylemi dedim ben de gerekli yerlere müraacatımı yaparım ve bu kartı da kapattırırım. Ki ben bu kartın 1998'den beri yani ilk kullanıcılarındanım ve son 1 yıldır harcamalar ve ödemeler milyar üzerinden. :çok üzgünüm:
Yani o kartla ben hem bankanın yıllık işlem cirosunu yükseltiyorum hem de benden onları ihya ettiğim için ücret alıyorlar...
Neyse fazla uzatmayayım.
Nette bir arama yaptım neler yaparım diye.:uhm: Çok güzel bir dilekçe örneğini hemen bankaya gönderdim. Pazartesi günü de Hem tüketici mahkemesine başvurup hem de bankaya fax çekeceğim.
Bakalım ne olacak:uhm:
Dilekçe örneği aşağıda. İsteyen kopyalayıp boşlukları doldursun...
Ha bu arada 2003 yılında çıkan bir kanuna göre banka müşteri ile yapılan sözleşmenin bir nüshasını müşteriye vermek
zorunda. 2003 den sonra kredi kartı alan arkadaşlar banka size böyle bir sözleşme vermedi ise mutlaka isteyin. O sözleşmede üyelik aidatı maddesi var mı yok mu inceleyin.
........... BANKASI
KREDİ KART SERVİSİ
............. no.lu HSBC Advantage kredi kartı sahibiyim. Kredi kartı üyelik aidatı olarak tarafımdan tahsil edilen ücretin iade edilmesi hususunda telefon bankacılığı ile yapmış olduğum itiraz maalesef kabul edilmedi.
4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre bu ücretin alınmasının hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır.
Bu nedenle yetkililerin gereğini yapmasını, ...... yılı dahil olmak üzere her yıl kredi kartı üyelik aidatı adı altında tahsil edilen ücretlerin tarafıma iade edilmesini ve ...... yılında bankanız ile yapmış olduğum Kredi Kartı sözleşmesinin fotokopisinin adresime gönderilmesini ( 2003 yılında çıkan yasaya göre sözleşmenin bir nüshasının müşteriye verilmesi gerektiği maddesi uyarınca) arz ve talep ederim.