İşin içinde biri olarak şunu belirtmek istiyorum. Kredi kartı üyelik ücreti iptali şube insiyatifindedir. (çalıştığım ve bildiğim çoğu bankada böyle).
Kart üyelik ücreti iptal talebini müşteri hizmetlerine bildirim yapmanızdan sonra, müşt.hizm. tarafından, müşterinin kartının bağlı olduğu şubeye bilgi verilir. Şube görüşü ve onayı için. Müşterinin hesaplarını inceledikten sonra eğer sene içinde yada daha öncesinde hiç bir harcaması yok ise (veya bir kaç harcama gözküyorsa) kart aidatı iptal edilebilinir. Kartından devamlı harcama yapan bir müşteri ise, şubeye bıraktığı kâra göre ücret iptali yada reddi olarak değerlendirilir. Ya da çok hatırı sayılır, çek, mevduat müşteri ise... Bunların dışında bir çok şube-banka geri kalan kart aidatı iptal taleplerini reddetmeyi tercih eder.Şube karları etkilenmesin diye.
Yıllık kart aidat ücretlerine itirazlarınızda, kart ücretinin iptal edilmemesi halinde kartınızı iptal ettirebileceğinizden bahsedin.
Ya da kartı hiç kullanmıyorsanız, kullanılmayan karta ücret almanın haksız bir durum olduğunu söyleyin.
Gerekiyorsa bağlı bulunduğunuz şubenin yetkililerine birebir talepte bulunabilirsiniz.
Bir bankacı olarak, ben de bu kart aidatlarından çok çektim diyebilirim.
Vildancım durumuna gerçekten üzüldüm. Umarım bir an önce kendinizi kurtarırsınız.