How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Krdi'nin parfüm dünyası

yk deneyemedim onu ykmye gitmiştim yokmuş
tekin acar ya da sevile gitcem haftasonu da bakarım ona da
etti üüüç:)
artık geri kalan seçenekleri bi sonraki haftaya:1:

Tekin Acar'da satılmıyor sanırım o marka canım.
Aynı gün içinde çok sıkma zaten kafan iyice karışmasın:)))

yk deneyemedim onu ykmye gitmiştim yokmuş
tekin acar ya da sevile gitcem haftasonu da bakarım ona da
etti üüüç:)
artık geri kalan seçenekleri bi sonraki haftaya:1:

Listeye al ama arka arkaya deneme kafanı karıştırma sakııın bazen insan sonradan beğeniyor aa bu neydi bu neydi diye düşünüp duruyor biraz şans ver denediklerine:7:

Son düzenleme:
arkadaşlar ben elimde olanları yavaş yavaş ilk başlığımın altına ekleyeceğim. Sizin de fikirlerinizi önerilerinizi tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum her zaman. Kozmetik hakkında çok şey biliyorum ama herşeyi bilmiyorum herşeyi beraber keşfedelim yazalım paylaşalım. Ben araştırıp hepimize temin etmeye çalışayım. Hareketli ve güzel bir formumuz olsun kozmetikseverler olarak :7:

Benim şu sıralar merak ettiğim kokular:
1.Victor Rolf Eau Mega EDP
2.Versace Vanitas EDP
3.Vera Wang Princess (Şekerli kokuları çok fazla sevmeme rağmen kk daki arkadaşların tavsiyesiyle tenimle uyumuna bakacağım)

2.Versace Vanitas EDP
3.Vera Wang Princess (Şekerli kokuları çok fazla sevmeme rağmen kk daki arkadaşların tavsiyesiyle tenimle uyumuna bakacağım)

victor rolf eau mega sizin tarzınız olmayabilir. çünkü ne kadar edp dese de hafif formlu bir parfüm. Böyle hafif, masum kokuları sevenler tercih edebilir. Mesela Whiterose'un tercihleri gibi versace bright, dior jadore gibi... ama mesela sizin koku grubunuz hypnotic poison, gucci by gucci, dior addict gibi baskın baharat kokuları ise çok bişey ifade etmez.
vera Wang princess şişesi güzel bi parfüm. bende var o. ama yine boss intense kullanan birine göre hafif oldukça.

victor rolf eau mega sizin tarzınız olmayabilir. çünkü ne kadar edp dese de hafif formlu bir parfüm. Böyle hafif, masum kokuları sevenler tercih edebilir. Mesela Whiterose'un tercihleri gibi versace bright, dior jadore gibi... ama mesela sizin koku grubunuz hypnotic poison, gucci by gucci, dior addict gibi baskın baharat kokuları ise çok bişey ifade etmez.
vera Wang princess şişesi güzel bi parfüm. bende var o. ama yine boss intense kullanan birine göre hafif oldukça.

Canım tabi bu kadar çok yorum yapılınca kafan karıştı:)) Beni sel_bebek ile karıştırdın.Ben hafif kokuları daha çok seviyorum:)))

Canım tabi bu kadar çok yorum yapılınca kafan karıştı:)) Beni sel_bebek ile karıştırdın.Ben hafif kokuları daha çok seviyorum:)))

haha di mi gece gece biz en iyisi uyuyalım sabah salim kafa yorum yaparız:3:
Hafif kokuları seviyorsanız eau mega seversiniz. Ama princess ona göre daha iddiasız. şişesi iddialı bir tek

Ben şimdilik ayrılıyorum kızlar çook teşekkür ederim ilginize yarın görüşmek üzere iyi geceler:32:

2.Versace Vanitas EDP

vanitas ı sen söylemiştin dimi bana hatırladım:))
ben vanitas a baktım ama o anki kafa karışıklığından mı bilmiyorum çünkü adama yeter artık kafam karıştı benim dememe rağmen heryerime sıktı resmen koku bombası oldum:36:
vanitası ilk sıkışında beğendim hatta ben bir frezya aşığı olarak içeriğinde frezya olduğunu okuyunca o kokuyu çok seveceğimi düşünmüştüm ama bir müddet sonra kağıdı tekrar koklayınca bi sevmedim o kokuyu
hani böyle bi çiçeği derinden koklarsın da miden bulanır ya aynen öyle bi hisse kapıldım ondan eledim o parfümü ben:)))
ama birde sen bak bakalım
bu his o gün kafamın karışmasından kaynaklı da olabilir..

-Canım arkadaşım nasılsın. Ya az önce otobüsteydim biri bindi senin gibi kokuyor aklıma sen geldin. Hemen arayayım dedim nasıl özlemişim seni nasılsın?

- Hayatım bu koku nasıl
- Bakayım aaa bu bizim şirketteki Hamiyet Hanım’ın kokusu aa adı neymiş hıı o muymuş vay be yıllardır böyle odaya girdin mi oda Hamiyet kokuyor demek ki bu kokuymuş ha!
- Tamam vazgeçtim almıyorum

- Aa o kokuyu biliyorum. Sevmiyorum yani eskiden severdim eski erkek arkadaşımın/nişanlımın kokusu o yüzden mümkünse o kokuyu artık duymayayım.

Oysa alışmışızdır çoktan onu hayatımızdan çıkarmış bir şekilde yaşamaya. Anılarla barışık, resimlerle barışık yaşıyoruzdur. Ama kokuyla bir türlü barışamazsınız. Çünkü koku onunla bütünleşir alır sizi ‘ona’ götürüverir.
Koku kimliktir. İlk duyduğunuz yere gidiverirsiniz. O kokuyu nerede duyarsanız duyun kalabalıkta bir telaşe içinde bile yürürken duysanız bir anda zaman durur o ana gidersiniz. Arkadaşınızın kokusudur, annenizin kokusudur, eşinizin kokusudur. Koskoca parfüm üreticileri sanki sadece ona özel üretmiştir öyle giymiştir üzerine.

Koku insanın 6. duyusuna hitap eder. Bundandır parfüm geçen cümlede bile parfüm kokusunun burnumuza gelivermesi. Sadece burnumuzla değil beynimizle koklarız çünkü. Bunun için içinde şefkat, özlem, sevgi, şehvet barındırır. Kimi zaman parfüm serüveni olur esanslar, nadide çiçekler, üç yılda beş yılda bir açan çiçeklerin özleri, vanilyalar karameller, baharatlar, miskler...En farklı, en bulunmayan öz nedir yolculuğu başlar. O özü her defasında aynı tazelik ve notalarla üretme çabası. Hiç kolay değildir bunu yapmak. En nadide çay çiçeğini toplayıp çay yapmak, en güzel tütünü kurutup sigara yapmak gibi değildir. Parfümdür bu. Notalarındaki en ufak bir değişikliği hemen beyin algılar. Mevsim değişikliği, küresel ısınma ile yetişmeyen ya da formu değişen bazı çiçeklerin girdiği birçok parfüm bugün üretilmemektedir. Çünkü artık ilk koku yoktur üretici firma hafızalara yerleşen koku konusunda risk almak istemez. Çabalarsa acımasız bir eleştirinin hedefi olacaktır bilir. Koku hafızası ile oynamak anılarla oynamak, kişinin özeline müdahaledir farkındadır. Usulca o parfümü piyasadan çeker.

Parfüm yolculuğunda hep ‘en mükemmel öz’ aslında peşinden sürükleyen bir şehvet çabasıdır. Bir parfümcü kadınları öldürerek vücut özlerinden alır. Bu şekilde mükemmel özü bulup benzersiz bir parfüm üretmek için. Mitolojik tanrı pan yarı keçi olan hayvansı kokusunu kapatmak için parfüme sığınır. Hiç kolay değildir bu kokuyu kapatmak. ‘Nasıl bir parfüm olmalı ki Pan’ın tanrısal kokusunu bile alt etsin’ serüveni başlar. Oluşturulan Kudra’nın parfümü tüm parfüm sektörünü alt üst edecek kadar sıra dışı ve etkilidir ve tüm parfüm devleri bu sırrın peşine düşer.

Aslında bunlar beynin ‘artık ne olur’ çabası ile oluşmuş en fantastik hikayeler. Parfüm ötesi fikirler. Bugün kocaman bir sektör durmaksızın çalışıyor. Tüm dünyaya ‘alın kullanın’ kokuları üretiyor. Bazıları da ‘alın bunu giyinin’ kokuları...

Alın giyinin. Elbisenize değil havanıza sinsin. Sizin için üretilmiş olsun. Rüzgar o kokuyu getirirse getirsin tüm hafızalar size çıksın.
Ben o yüzden ‘Belli bir koku tarzım yok. Elime ne gelirse kullanırım’ diyenleri anlamıyorum. Ne kadar güzel giyinirseniz giyinin, en iddialı ayakkabılar, çantalar, aksesuarlar kullanın üzerinize giyindiğiniz bir kokunuz yoksa akıllarda siz değil ayakkabınız çantanız aksesuarınız kalır. Siz o giysileri taşıyan bir silüet olursunuz sadece.

krdicim merhablar
bu aralar bende yeni bir parfüm arayışındayım o yüzden
takipteyim konuyu
bu arada dün düğün parfümümü yazdım ama yoğunluktan aralarda kayboldu gitti
görmedin sanırım
düğün parfümüm lalique encre noire:12:

krdicim merhablar
bu aralar bende yeni bir parfüm arayışındayım o yüzden
takipteyim konuyu
bu arada dün düğün parfümümü yazdım ama yoğunluktan aralarda kayboldu gitti
görmedin sanırım
düğün parfümüm lalique encre noire:12:

Merhaba:) onu bilmiyorum bak. Biraz tarif etsene çiçek grubu galiba di mi

Romantik, duygusal, gizemli ve oldukça dişi bir koku. Ağaçsı ve mis kokulu çiçeklerin yarattığı tat, kokuyu çok daha özel bir kadın parfümü haline getiriyor. Özenle düşünülmüş, fark ettirici bu koku üst notalarda Sicilya Bergamotu, Endonezya amberi ve frezya ile açılıyor. Orta notalarda Türk gülü, osmanthus ve kephalis kokuyu çok özel bir hale getirirken sonlarda Haiti vetiveri, Teksas sediri ve misk muazzam bir bitiş sunuyor.

ahanda böyle anlatmışlar aynen:))
tenimde çok hoş durdu koku
birde aynı markanın amethyts ini aldım belki biliyorsundur bunu
bu da ferah bir koku

bende jadore var yanlız tenime hiç yakışmadı... yakıştımı bi tene de mis gibi kokar.. bende aynen ekşimsi kokuyor...
yaz için de bu yaz pure poisonun hafif ve daha çiçeksi hali olan baymayan david beckham intimatelliyi kullancam..
ayrıca ben hala tam kokumu bulamadım ferah baymayan ,fresh,deniz,hava,okyanus kokusu gibi bişey arıyorum.. ama kalıcı olcak.. mesela birnin yanından geçerken ferah süper bir parfüm demeli.. anlatabildim mi..
lacoste pour femme kullanıyorum arada eşimin bu güne kadar beğendiği tek parfüm..100den fazla parfüm denedim ve elimden geçti ama sadece bunu beğendi.. onu da markette birinden gelmiş koku öyle beğendi yani...
kadınsı bir koku da arıyorum..
miracle almayı düşünüyorumm,,pleasurese bakacağım..
siz neler düşünüyorsunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Back