Kraliçe'nin uşağı Selahattin Demirtaş

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.754

http://www.ahaber.com.tr/gundem/2015/07/31/kralicenin-usagi-selahattin-demirtas

Kraliçe'nin uşağı Selahattin Demirtaş

İngiltere, Demirtaş'ı 'Türk bayrağı' ile 'cici çocuk' gibi göstermeye başladı. Gerçek Demirtaş ise, Türk bayrağı ve Atatürk düşmanı olan, terörist kıyafet giyen biri

GÜNDEM31 Temmuz 2015, Cuma

Kraliçe II. Elizabeth'in emri ile 7 Haziran öncesi gibi HDP'li Selahattin Demirtaş'ı parlatma işi, İngiliz medyasında tekrar başladı. Önce BBC'nin Türk görünümlü muhabiri Selin Giritli, Selahattin Demirtaş'la bir röportaj gerçekleştirdi. Nişantaşı, Etiler, bebek gibi semtlere 'cici çocuk' olarak gösterilen Demirtaş, farklı açılarda poz verdi. Ancak arkasına Türk bayrağı konuldu.

ATATÜRK'E HAKARET
Şehit kanından mutluluk duyan Demirtaş'ı parlatmak için bu yönteme başvuran BBC, "Bak cici çocuğun Türk bayrağıyla sorunu yok" algısı yaratmaya kalktı.

BBC ile sahibi aynı olan Reuters de dün üzerine düşeni yaptı. Demirtaş'la çok özel bir röportaj gerçekleştirdi. Türk bayrağı, farklı bir bölüme taşındı ve Demirtaş'ın arkasında olarak fotoğraflandı. İngiliz'in göstermek istediği Demirtaş, böyleydi. Aslında olan neydi peki? İşte terörist kıyafeti şelşepik giyen Demirtaş'ın ağzından kendisi:

Biz bu meydana Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini. Birçok meydana bu heykel dikilecek.
PKK değil, Türk Devleti silah bırakacak.
İstaklal Marşı ırkçı bir dayatmadır.
Evet abim Kandil'de... Orada insanlık onurunu koruyor.
Kimse kusura bakmasın. Taksim bizim için tek özel yer. Bizim kabemiz Taksim'dir.
Bize bölücü diyorsunuz, Atatürk de bölücüydü.Bunu sürekli olarak görmezden geliyorsunuz.

Sempatik selocular

Bize bölücü diyorsunuz, Atatürk de bölücüydü.Bunu sürekli olarak görmezden geliyorsunuz.

Buna ne diyceksniz bi atamza laf saymadiklarini gormustum onuda gordum tamammm

Sempatik selocular

Buna ne diyceksniz bi atamza laf saymadiklarini gormustum onuda gordum tamammm
Biz bunlara ve seloculara çok şey diyoruz da ben sizleri çözemedim bir türlü..
Hergün terör olayı yaşıyoruz,hergün şehit veriyoruz.
Burda esip gürlüyoruz (sizde dahil) ,ama sizin tek derdiniz selocan gibi..
Madem terör olaylarına bu kadar tepkilisiniz,araştırılmasını reddeden AKP ve Mhp ye de birkaç cümle edeydiniz keşke.
Selocan erken seçimde barajı geçemezse tüm dertleriniz bitecek gibi bir haliniz var.
Yazdıklarımı size hitap ederek yazdım ,ama kişisel algılamayın,AKP li MHP li tüm arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Herkes sadece karşı tarafı suçlamaktan vazgeçsin artık.
Bu arada seçimlerde ben MHP ye oy verdim ama şuan verdiğim oyu sorguluyorum.

Ben mhp ye oy vermemisken bile bahcelinin secim sonrasi konusmasini destekledigim icin kendimi sorguluyorum su son meclis.gorusmesindeki haraketinden dolayi.Oktay Vuralin durusunu begenirdim.Simdi gozumde zerre kadar degeri yok...Sanirim bir tek ozelestiri yapip kendini sorgulayanlar bizleriz.
Bosver.Cok irdelememek lazim bu konulari..

Dun bir arkadasa video paylasmistim.Akp dugmeye basti sukur operasyonlar icin yazinca.Izlemesini isteyip fikirlerini ogrenmek istiyorum dedim.O da gitti daha gelmedi.Izleyince yorum yapar herhalde.

bu başlığı kibledim, evvela onu söyleyeyim.
"uşak" kelimesi bir hakarettir.
HDP de parlamentodaki meşru bir partidir, Demirtaş'ın makamında bir görüşme yaparken arkasında hem Türk Bayrağı hem de HDP flaması olması normaldir. AKP, MHP, CHP farketmez hepsi aynı şekilde konuşur, işin adabı budur.
adam Türk Bayrağı değil PKK flaması koysa gene konuşurdunuz, dert ne gerçekten anlamıyorum.,
hayır HDP destekçisi de değilim ama insaf.
adam tuvaletini yapsa Meclise mıçtı diyeceksiniz artık.
terör can alan bir şey, savaşılması gereken bir şey ama HDP'yi kapatmak, kürt hareketini olduğundan 3-5 kat daha fazla marjinalleştirmekten başka işe yaramaz.
hani demokrasi, özgürlük diyorsunuz ya demokrasilerde parti kapatma da olmaz, parti kapatarak özgürlük de tesis edilmez.
çok şikayetçi olan varsa kaldırsınlar dokunulmazlığı, salt kürsü dokunulmazlığı gelsin, arşın oradaysa Halep de burada.

Dun bir arkadasa video paylasmistim.Akp dugmeye basti sukur operasyonlar icin yazinca.Izlemesini isteyip fikirlerini ogrenmek istiyorum dedim.O da gitti daha gelmedi.Izleyince yorum yapar herhalde.

Bana diyorsan eğer mobilden giriyorum video izleyemem. Foruma bile eskisi kadar giremiyorum. İnternet hakkim az. Kactigim yok yani.

Bana diyorsan eğer mobilden giriyorum video izleyemem. Foruma bile eskisi kadar giremiyorum. İnternet hakkim az. Kactigim yok yani.

Hosgeldin.Kacmak degil oyle demedim farkindaysan izlediginde yorum yapacaktir dedim.Senin cevap vermekten cekinmeyecegini biliyorum.

Hosgeldin.Kacmak degil oyle demedim farkindaysan izlediginde yorum yapacaktir dedim.Senin cevap vermekten cekinmeyecegini biliyorum.

Valla ben o yoruma ancak eylülde eve geri döndüğümde cevap verebilirim chelzy. VVodafone çok acımasız :)

Eğer ki kurtuluş mücadelesi başarısız sonuçlansaydı ve ortada hala bir Osmanlı kalsaydı, şu an evet Atatürk için muhtemelen tarih kitaplarında ve derslerinde isyancı gibi nitelendirmeler yapılacaktı. Osmanlı İmparatorluğunun devam etmediğini göz önünde bulundurursak, Osmanlıdan ayrılan son millet Türklerdir.Bu açıdan bakarsak böyle. Ha Osmanlı'nın devamı olarak Türkiye'yi görürsek -ki ne rejim ne gelenek anlamında devamı gibi durmuyoruz- o zaman bunları söyleyemeyiz tabi.

Kurtulus savasi basarisiz sonuclansa idi ortada hic bir Turk devleti kalmayacakti zaten, Osmanli parcalandigi ve butun yurt isgal altinda oldugu icin Kurtulus mucadelesi yapildi. Yoksa Osmanliya isyan olsun diye degil. O yuzden, eger Kurtulus savasi basarisiz olsaydi Ataturku biz degil, Ingilizler, Italyanlar, Yunanlilar, Fransizlar vb. ders kitaplarinda Trablusgarp, Balkan savaslari, Suriye ve Filistin savaslari gibi bir kac savastan basari ile cikmis bir Osmanli komutani olarak yazacaklardi sadece.. Kurtulus Savasinin en onemli muhaberesi olan Canakkale harbi kazanilmamis olsa idi biz tarih olacaktik.. Osmanli ile birlikte..

'İngiliz oyunu' sözünü lügatımıza Kazandıran a haber ve fanlarına selam olsun :)
Kadir Mısıroğlu'nun da bu konu hakkında Atatürk'e dayandırdığı güzel demeçleri vardı.
Bu konu hakkında ise, bir oyun olduğu aşikâr.
Bu oyunun içinde selo mu vardır, erdoğan mı vardır yoksa hep birlikte bu oyunun bir parçaları mıdır artık demeçleri izleyip biraz kafa yorarak bunu idrak etmek de zor olmasa gerek...

Tarihi kazananlar yazar. Resmi tarih ayrı bir şey.

Hitler 2. Dünya Savaşı'nı kazansaydı III. Reich'ın büyük kurucusu, Alman halkının lideri, Avrupa'nın hükümdarı olacaktı.

Ha Atatürk'ün bölücülüğüne gelirsek, eğer ortada Sevr olmasaydı evet bölücü olurdu. Ancak Sevr ile bölünmüş bir ülkeyi geri kazandığı için nasıl bölücü oluyor onu tam anlayamadım.

Eğitimimi tarih üzerine aldım, yorum benim değil tarihçilerin genel yorumudur. Kurtuluş savaşı yıllarında Osmanlı mücadele etmek istemedi, Sevr anlaşmasını imzalayarak ve Atatürk hakkında Amasya Genelgesinden sonra yakalama emri çıkararak Atatürk'ün din düşmanı ve isyancı olduğunu halka duyurarak, halkın destek vermemesini istedi. İşgal olunan yerlerde halkın direnmememesini, herhangi bir sorun çıkarmamasını istedi. Nedeni de Mondros Ateşkes anlaşmasının 7. maddesine dayanarak işgal güçlerinin işgal yerlerini kalıcı olmasını ve yayılmasını engellemekti.(Madde 7: İtilaf Devletleri, güvenliklerini tehdit edecek bir durumun ortaya çıkması halinde herhangi bir stratejik yeri işgal etme hakkına sahip olacaktır.24 Madde de doğu için benzer bir maddedir) Esasında yazdığım lise İnkılap Tarihi dersinde hatta ortaokulda İnkılap tarihi dersinde anlatılan klasik şeylerdir. Bu nedenle zaten o dönemde Atatürk isyancı olarak ve hakkında yakalama emri çıkarılarak yaptığı mücadele girişimleri Osmanlı ve İtilaf devletleri tarafından engellenmeye çalışıldı. Bahsettiğim buydu.

Kurtulus Savasinin en onemli muhaberesi olan Canakkale harbi kazanilmamis olsa idi biz tarih olacaktik.
Bu arada Çanakkale Muharebesi Kurtuluş savaşının cephesi değildir(Kurtuluş savaşının sadece üç cephesi oldu Doğu cephesi, Batı cephesi, Güney cephesi.) Çanakkale Muharebesi kaybettiğimiz Birinci Dünya Savaşının cephesidir. Çanakkale savaşını kazanmayıp kaybetseydik sonuç gidişat yine aynı olup değişmeyecekti çünkü 1. dünya savaşını zaten kaybettik. (Kanal cephesi, Çanakkale cephesi, Irak cephesi, Kafkas cephesi, Suriye Flistin, Hicaz Yemen cepheleri I. dünya savaşının cepheleridir)

Shotcum onlar için yani Osmanlı için bölücü gibi görülüyordu,bölücü demiyim de isyancı gibi görülüyordu diyim. Bizim devletimiz için tabi ki bölücü değil aksine kurtarıcıdır. Osmanlı daha fazla toprak kaybetmemek için hiç kimsenin direnmemesi istedi, direnenleri de vatan hainliği ile suçladı, yakalama emri çıkardı (Mustafa Kemal ve diğer Milli Mücadele taraftarları için), gerçi bizde onları vatan hainliği ile suçlamışız, Sevri imzaladıkları için. Yukarıda neden öyle görüldüğünü açıkladım Saraylım'a, açıklamalarım tarihi bilgilerdir, resmi bilgilerdir. Resmi tarih dışında elbette farklı yorumlar var. Bizim derslerde anlattıklarımız bu doğrultuda.

Son düzenleme:
Yok tabii ki o açıdan bakınca bölücü olabilir, Osmanlı padişahı açısından ama. Selahattin Demirtaş açısından değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…