temel yok mu hiç?
daha önce girdin mi sınava?
temelim yok evet. daha önce sınava girdim ama hiç çalışmamıştım. temel olmadığı için korkuyorum zaten. konular hakkında bir fikrim yok. özellikle eğitimdeki yeni kavramlar iyice sinirimi bozdu. yeterli değil sanırım 5 ay?
branşım edebiyat arkadaşlar. şöyle bi yöntem uygulamaya karar verdim. sanki 1 ay sonra sınav varmış gibi çalışıyorum. o hızda. tam oturmuyor bilgiler ama soru çözdükçe oturuyor. benim arkadaşlarım taaa kasımda konu bitirmişti geçen yıl. kazanamadılar. çünkü unutuluyor. konuyu okuyup geçmek ve binlerce soru çözmek gerekli diye düşünüyorum.
yeni kavramların hakikaten sonu yok. hazır sizi bulmuşken bir sorumu da sorayım. soruda "hangisi bağıl değerlendirmeye örnek olmaz?" diyor. doğru cevap "programın hedefleriyle tutarlı öğrenmeler" tamam bunu yaptım zaten. ama d şıkkında "standartlaştırılmış bir testin normaları" diyor. bu ne demek ben anlamadım? anlayan varsa bana açıklayabilir mi? 2004 kpss sorusu bu.
bağıl değerlendirme yapılan değerlendirmenin gruptan etkilendiğini anlatır, mutlak değerlendirme sadece bir kişinin değerlendirilmesini ifade eder.
standartlaştırılmış testleri de ÖSS,KPSS gibi düşün. değerlendirmesi mutlak yapılır çünkü sadece kişinin puanı ölçülür ama o puanla yerleştirme yapılacaksa o zaman NORMa döner bağıl olur.
umarım anlatabilmişimdir.
başarılar.
ben de calısamayanlardanım bu yıl 6.kez gırcem
belkı bransm atanma sansı yuksek olsa benı daha gaza getır..
ve onca yıl hayal kırıklıkları yasayınca
kıtaplardan kacıyrsunuz
suan hamıleyım mıde bulantıları,kokular,mıde krampları,,,
aklımda kpss aama faalıyet yok..
cok calıstm sadece bır yıl ama bana yettı arttı (3yıl once) kazanamayınca tam bır hayal kırıklıgydı...
Allah herkesn yardımcısı olsn
bebegımle bu yıl da gırcem belkı onun kısmetı hayırlar getırır bana(amın)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?