• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

Şimdi taban puanlarına baktım,İngilizce nin 69 a kadar düşmüş,düşünebiliyomusunuz

arkadaşlar,benim netlerimi eksik hesaplamasalardı yetmişin üstündeydi puanım ve belki

de şansım olacaktı tercih yapmak için...
:1no2::çok üzgünüm:
 
Son düzenleme:
lise matematik öğretmenliği hep 90 üzeriyken 79 muş..ama herkes 85 bile olmaz diyor..yüksek olurmuş yine..milletin yüksekmiş çünkü..bide sözleşmelileri kadroyu geçirmek için böyle yapmışlar diyorlar ya..
 
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı ve puanların yanlış hesaplandığı iddialarına ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'dan cevap geldi.

İddiaları 'palavra' olarak niteleyen Yarımağan, "Netlerim eksik hesaplanmış diyenler bize başvursun. Her dilekçeyi inceliyoruz. Ama netlerim eksik diyenlerin hiçbirinin dediği doğru çıkmıyor. İsterlerse cevap kâğıtlarının fotokopisini bile veririz." dedi.

KPSS sonuçları 11 Ağustos'ta açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından soruların önceden çalındığı ve netlerin yanlış hesaplandığı iddiaları gündeme geldi. Günlerdir bir açıklama yapması istenen ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, suskunluğunu bozdu. İddiaları adayların 'daha yüksek puan almalıydım' isyanları ve 'umduğunu bulamayan öğrencilerin feryadı' olarak değerlendirdi. Soruların çalındığı iddialarını da 'ciddiyetten uzak' bulan Yarımağan, "Herkes bir şey söylüyor, akıl alacak şeyler değil. Sorular çalınsa şimdiye kadar kimsenin haberi olmaz mıydı? Yok öyle bir şey." dedi. Sınavda bazı adayların bazı testlerin tamamını çözmesine yönelik eleştirilere de tepki gösteren Yarımağan, "Bütün soruları nasıl çözdü diyorlar. Neden çözemesinler? Lise mezunlarıüniversitesınavında, ilköğretim öğrencileri SBS'de tüm soruları çözüyor da üniversite mezunları KPSS'de neden çözemesin? Yüz binlerce kişi giriyor sınava ve bazıları ciddi bir hazırlık yapıyor." diye konuştu. Ünal Yarımağan, kendilerinin 'sadece bir sıralama sınavı' yaptığının altını çizdi. Her sınavın kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, geçen senekiKPSSile bu senekinin karşılaştırılmasının yanlış olacağını belirtti.

STANDART SAPMAYI DİKKATE ALMIYORLAR

Bu seneki KPSS puanlarının düşük olmasını 'soruların biraz kolay' olmasına bağlayan ÖSYM Başkanı, "Geçen sene 100 sorunun 90'ını yapan ile bu sene 100 sorunun 90'ını yapan aynı puanı alamayabilir. Netlerin hangi testten yapıldığı bile puanları etkiler. Bu sınava üniversite mezunları giriyor, anlamaları lazım. Standart sapma diye bir şey var, ortalamalar yükseldikçe puanlar düşer. Puanların nasıl hesaplandığını ve standart sapmaları da açıklıyoruz. Kendileri de hesaplayabilir." dedi. Netlerinin ve puanlarının yanlış hesaplandığını düşünen adayları 'dilekçe' vermeye çağıran Yarımağan, "Her dilekçeyi inceliyoruz. Ama 'netlerim eksik' diyenlerin hiçbirinin dediği doğru çıkmıyor. İsterlerse cevap kâğıdının fotokopisini veririz. Bilgi edinme kapsamında başvursunlar, hepsini kendilerine sunarız." çağrısı yaptı.


18.08.2010 05:19:04

kötükedihüsokötükedihüso

lise mezunları üniversite sınavında tam puan alıyomuşta kpss de niye alınmasınmış bir iki kişi değil ki hangi sınavda 500 kişi tam puan almış acaba, bu 500 kişi araştırılsa kesin hepsi doğuda girenlerdir aptal yerine koyuyolar resmen bizi, standart sapma düşük doğru ama bu 500 kişiden dolayı düşük bunlar olmasa bu kadar düşmezdi
 
lise mezunları üniversite sınavında tam puan alıyomuşta kpss de niye alınmasınmış bir iki kişi değil ki hangi sınavda 500 kişi tam puan almış acaba, bu 500 kişi araştırılsa kesin hepsi doğuda girenlerdir aptal yerine koyuyolar resmen bizi, standart sapma düşük doğru ama bu 500 kişiden dolayı düşük bunlar olmasa bu kadar düşmezdi

Ya uzmanlar bile eğitimde 8 tane hatalı soru var demişler,bu 500 kişi mubarek hatalı

soruları bile doğru cevaplamışlar,ne kadar üstün zekalılarmış meğer..!!!

Ben sadece hakettiğim puanı istiyordum,atanamasam bile hakettiğim puanı alıp tercih

yapmak bile benim için önemli,çünkü aa tamam olmadı yeniden çalışırım diyebilirim ama

gerçekten burda bi haksızlık oyun var yani...bu gerçekten insanın yeniden çalışma azmini

hevesini bile kırıyor...ya seneye de böyle olursa diye düşünmeden edemiyosun öyle değil
mi?
:umursamaz:
 
Ya uzmanlar bile eğitimde 8 tane hatalı soru var demişler,bu 500 kişi mubarek hatalı

soruları bile doğru cevaplamışlar,ne kadar üstün zekalılarmış meğer..!!!

Ben sadece hakettiğim puanı istiyordum,atanamasam bile hakettiğim puanı alıp tercih

yapmak bile benim için önemli,çünkü aa tamam olmadı yeniden çalışırım diyebilirim ama

gerçekten burda bi haksızlık oyun var yani...bu gerçekten insanın yeniden çalışma azmini

hevesini bile kırıyor...ya seneye de böyle olursa diye düşünmeden edemiyosun öyle değil
mi?
:umursamaz:

bak seneye de böyle olursa psikolojisine sende girmişsin. eşime diyorum anlamıyor beni. seneye daha beteri olursa, tam seçim sonrası? kaynar ortalık, verilen sözler tutulur. gidip kadınlar koluna mı kaydolsak ne şimdiden?

 
Açıklamaya bakar mısınız?


Yarımağan: 3-5 kişi soruları aldıysa bilemem
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, yüzlerce adayın tam puan aldığı KPSS’de soruların çalındığı iddialarıyla ilgili olarak “Üç beş kişiye gittiyse bilemem ama geniş çaplı bir şey olduğuna inanmıyorum” dedi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüzlerce adayın eğitim bilimleri testindeki tüm soruları doğru yanıtlaması kopya iddialarını da beraberinde getirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada iddiaları "mutsuz insanların feryadı" sözleriyle değerlendirdi.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada ise iddiaları kesin bir dille yalanlayamadı.

Yarımağan, KPSS testinde 350 adayın 120 tam puan aldığını, bu adaylarla yüksek puan alan bazı adayların da araştırıldığı söyledi.

Yarımağan, üniversiteye giriş sınavında da Matematik sorularının tümünü doğru yanıtlayan 7 bin aday olduğuna işaret etti.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, ''Araştırmalar sonunda bir şey bulursak gerekli girişimlerde bulunuruz. Şu aşamada orada bir şey olduğuna ilişkin somut hiçbir veri yok'' dedi.

'SINAV BU YIL KOLAYDI'

Önceki yıllarda tüm soruları doğru yanıtlayan aday çıkmamasına karşın bu sınavda 350 adayın tam puan almasının nedenini Yarımağan şöyle açıkladı:

''Soruları hazırlayan öğretmenlerle konuştuk, onlar diyor ki 'müfredat değişti, soruların türü çok değişti, dolayısıyla eski sınavlarla çok karşılaştırmayın. Yani Eğitim Bilimlerinin müfredatı değişmiş. Son iki yıldır sorulan sorular farklı türde ve bu sene de sorular bayağı kolay. Nitekim ortalamada 9 puan farketmiş. Yani geçen yıla göre (soruları doğru yanıtlamada) ortalama 9 puan artarak 52'den 61'e yükselmiş. Demek ki geçen seneye göre sorularda ciddi bir kolaylaşma var. Zaten soruları hazırlayan hocalar da bunu söylüyorlar. Ama biz 120 soruluk testte geçen sene hiç tam yapan çıkmamışken bu sene 350 kişi çıktı diye bunu bir gösterge olarak değerlendirip inceliyoruz. Bundan hemen 'sorular çalınmış' diye bir sonuç çıkarmak mümkün değil.''

Araştırmalar sonucunda iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa sınavın iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya Yarımağan, ''Herşey her zaman mümkün. Böyle bir şey olduğu ispat edilirse kanıtları olursa olabilir ama böyle bir şey olduğuna inanmıyorum'' yanıtını verdi.

KARI-KOCA TÜM SORULARI DOĞRU YANITLAR MI?

KPSS'nin Eğitim Bilimleri testinde bir karı-kocanın 120 sorunun tamamını doğru yanıtladığının anımsatılması üzerine Yarımağan, şunları söyledi:

''Evet, bunlar kafa karıştırıyor. Ben mutlaka 'hiçbir şey olmamıştır' demiyorum ama bir karı-kocanın ikisi birden 120 sorunun 120'sini yaptı diye bunlar mutlaka kopya çekti sonucunu çıkaramazsınız. Şüphelenirsiniz, incelersiniz. Buradan hemen bir sonuç çıkarmamak lazım."

'SIZMA OLSA DAĞILIM BÖYLE OLMAZDI'

''Bazı dershanelerin ÖSYM'den bazı kişilerle bağlantı kurup soruları aldığı'' yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Yarımağan, şunları kaydetti: "Böyle bir şey olmasına ihtimal vermiyorum. Tabii ki olmaz olmaz diye bir şey yoktur dünyada. Yani ABD'nin en sıkı güvenlik şifrelerini bile kıranlar oluyor. Olmaz olmaz diye bir şey yok ama ben özellikle ÖSYM'nin içindeki güvenlik önlemlerinin artı kişilerin güvenilir olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar ÖSYM'den bir şey olmadı ama hiç olmaz diye de bir iddiada bulunamam. Çünkü sonuçta bu sorular matbaaya gidiyor, basılıyor, sonra 81 ile dağıtılıyor, sonra bilmem ne kadar salona dağıtılıyor. Oralarda da biz elimizden gelen bütün önlemleri alıyoruz. Bir şey olduğunu da ben sanmıyorum. Veriler de onu göstermiyor. Bir sızma olsa dağılımlar böyle olmaz.''

'SORULAR 3-5 KİŞİYE GİTTİYSE BİLEMEM'

Araştırmanın bir kaç gün sürebileceğini söyleyen Yarımağan, ''Öğretmen adayları müsterih olsunlar, bir şey yok ortalıkta.

Günümüz teknolojisinde, 'bir kişi soruları salonda kameraya çekti, dışarıya gönderdi' gibi senaryolar yaratılabilir. Günümüz teknolojisi çok ileri. Öyle bir şeyler oldu, üç-beş kişiye gittiyse bilemem ama ben geniş çaplı bir şey olduğuna inanmıyorum'' diye konuştu.

SORU İPTALLERİ

Yarımağan, KPSS'de iptal edilen 4 soruyla ilgili de bazı yanlış anlamalar olduğunu ifade etti.

Genel Yetenek testinde 1, İktisat testinde 1, İstatistik testinde de 2 sorunun iptal edildiğini belirten Yarımağan, ''Soru iptalinde herhangi bir yanlışlık ve usulsüzlük söz konusu değil. İstatistik testine birçok aday hiç dokunmuyor. İstatistik testinde 2 soruyu iptal ettik diye biz bu sorulara hiç dokunmayan adaylara iki puan vermedik. Ama istatistik testini yapan adaylar için iptal edilen soruların doğru yanıtlandığını varsaydık. Yaptığımız açıklamada, 'teste cevap veren adaylar tarafından iptal edilen soruların doğru cevaplandığı kabul edilerek değerlendirme yapılmıştır' diyoruz. Bunu yanlış anlayanlar olmuş.'' dedi.

GÜÇLÜ: MUTSUZ VE ÇARESİZ BAŞKANIN AÇIKLAMALARI

NTV'nin canlı yayınına katılan Eğitim Uzmanı Abbas Güçlü şunları söyledi:

"ÖSYM yüzlerce sınav yapıyor neden diğer sınavlar değil de bu tartışılıyor. ÖSYM başkanıyla ben dün uzun uzun görüştüm ancak beni tatmin etmedi. Başkan eğitim bilimlerinde sorular kolaydı dedi. ÖSYM'nin verilerine bakınca 120 soruda ortalama geçen yıl 59'ken şimdi 61. Demek ki sorular kolay değil. Sorular sadece bazıları için kolay olmuştur. ÖSYM, KPSS'de dört tane yanlış soru yapmıştır. Bu dört soruyu da doğru kabul etmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde yanlış sorular doğru olarak kabul edilmez. Geçen yıla kadar üç kez hiç başaramamış bir adayın bu sene başarılı olması mümkün değil. Karı-kocanın aynı sınavda soruların tamamını yapması mümkün müdür? Başkan 'değildir ama olabilir' diyor. Bunun ÖSYM'nin dışındaki kurumlar tarafından araştırılması gerekir. Yarın bu KPSS iptal olursa 30 bin öğretmenin ataması da iptal edilmek zorunda kalacak. Bugün ciddi önlem alınmazsa 20 gün sonra yaşanacak budur. Çok ciddi iddialar mutsuz ya da çaresiz ÖSYM Başkanı'nın açıklamalarıdır."



kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
 
çivisi çıktı artık memleketin...önceden en güvenilir kurumlardandı ösym
bütün bu olan biten, beni karamsarlaştırıyor
 

aaaaaaaa tekrar sınav olmasın kimlerin kopya çektiği araştırılsın onları bu sene sokmasınlar kpss ye kızlar ben girmiyorum sınava ama gerçekten çok üzülüyorum yani hangi branşta ne kadar eksik varsa o kadar kişi yi alsınlar sınava yaa o kadar kişi girip çoğu eli boş dönüyo ya :sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif:
 
]FEM Dersanesi Mercek Altında



FEM Dershanesinde deneme testi şeklinde verildiği iddia edilen soruların, küçük değişikliklerle sınavda çıktığı kaydedildi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından geçtiğimiz pazar günü yapılan Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO) sınavında, soruların büyük bir kısmının önceden çalındığı öne sürüldü. Sınavdan günler önce bazı adaylara “deneme testi” şeklinde verildiği iddia edilen 100 sorunun 85’i sınavda küçük değişikliklerle adayların karşısına çıktı. Sınavdan 2 saat sonra da deneme testinin bir kopyası ÖSYM’nin eline geçti.

Bursa’da sınava giren iki genç ise, soruların çalındığını öne sürürek suç duyurusunda bulundu. PMYO sınavına İstanbul’da giren FEM Dershanesi Pendik Şubesi’nin bir öğrencisi de dershanenin 50 öğrencisine deneme testinin çözdürüldüğünü iddia etti. Durumun “mide bulandırıcı” olduğunu belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSYM ve Emniyet’in olayı soruşturduğunu söyledi.

‘BATI YAYINLARI’ İBARESİ

Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye genelinde geçtiğimiz pazar günü 60 binin üzerinde gencin katılımıyla yapılan PMYO sınavında çıkan soruların büyük bir kısmının daha önceden ele geçirilerek, seçilmiş bazı adaylara verildiği öne sürüldü.

Sınavdan birkaç gün önce dershaneler ve belli çevrelere ulaştırıldığı iddia edilen ve ÖSYM’nin sınavdan ancak 2 saat sonra bilgi sahibi olduğu fotokopi kitapçıktaki 100 sorudan 85’i ÖSYM’nin sınavında yer alan 120 soruyla neredeyse aynı. Deneme kitapçığındaki Türkçe alanında yer alan 34 sorunun 19’u ÖSYM’nin soru kitapçığında da var. İlginç olan nokta ise kökleri aynı olan sorularda sadece küçük değişikliklere gidilmiş olması. Sadece ‘Batı Yayınları’ ibaresinin bulunduğu deneme kitapçığının kimler tarafından ve nasıl hazırlandığı şimdilik meçhul.

ÜÇGEN TERS DÖNMÜŞ

Deneme sınavı ile ÖSYM soru kitapçığı arasındaki benzerlikte en ilgi uyandıran nokta ise soruların özüne dokunulmadan küçük değişikliklere uğratılması. Deneme kitapçığındaki bazı sorularda yer alan x, ÖSYM kitapçığında a olarak verilmiş ancak sonuç ve rakamlar değiştirilmemiş. Şekilli sorularda da şeklin yönü değiştirilse de rakamlara ve soru köküne dokunulmamış.

Bazı geometri sorularındaki tek değişiklik ise üçgenin duruş şekli. Açılar ile verilen değerler her iki kitapçıkta da aynı. Sorular incelendiğinde deneme sınavındaki sorularda yer alan ipuçlarıyla ÖSYM’nin sınavında doğru cevaplara ulaşılmasının amaçlandığı ortaya çıkıyor. Deneme sınav kitapçığındaki 34 matematik sorusunun tümü, 36 soru bulunan ÖSYM’nin matematik bölümünde küçük değişikliklerle yer alıyor.

'HADİSE' SORUSU

Soruların aynı merkezden çıktığını düşünceye yol açan örnekler, kitapçıkların tarih coğrafya ve genel kültür sorularının yer aldığı bölümünde yoğunlaşıyor. Deneme kitapçığındaki 32 sorunun tümü ÖSYM kitapçığında da yer alıyor. Burada da soru kökleri ve cevap şıkları aynı. İki kitapçık arasında bazen sorunun soruluş şekli bazen de şıkların veriliş şekli gibi küçük değişiklikler bulunuyor. Örneğin ÖSYM’nin kitapçığının son sorusu ile deneme kitapçığının son sorusu arasındaki tek fark Hadise’nin ismi.

Denemede, “Eurovision şarkı yarışmasında bu yıl Türkiye kaçıncı olmuştur?” şeklinde yer alan soru ÖSYM sınavında “2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Hadise kaçıncı olmuştur?” şeklinde adaylara yöneltilmiş. “TÜSİAD Başkanı kimdir?”, “İstanbul Emniyet Müdürü kimdir?”, “16. Akdeniz Oyunları hangi ülkede yapılmıştır?” gibi birçok soru her iki testin de ortak soruları.

PENDİK FEM'DE SINAV YAPILDI İDDİASI

Deneme testinin FEM Dershaneleri’nin Pendik Şubesi’nde de sınava girecek öğrencilere çözdürüldüğü iddia edildi. ÖSS’ye hazırlanmak için bu dersaneye gittiğini, PMYO sınavına da girdiğini anlatan bir öğrenci, Milliyet’e şu iddialarda bulundu:

“Deneme sınavlarının yapıldığı sırada il dışındaydım. Sınavda soruların verildiğini arkadaşlarımdan duydum ama aynı soruların çıkacağına inanmadım. Dersanede değil de bir özel yurtta deneme sınavları yapılmış. 3 gün aynı kitapçık verilmiş öğrencilere. Denemelere giren arkadaşlarımla konuştuğumda hepsi soruların aynı olduğunu ve sınavlarının çok iyi geçtiğini söyledi. Bir arkadaşım deneme sınavının bir kopyasını almış. Oradan kontrol edince soruların aynı olduğunu gördüm. Ben de girdim kendi çabamla yaptım. Birçok kişi bu yolla hak kaybına uğratıldı.”

Dershanenin idari sorumlusu Erdal Aktaş ise, PMYO sınavından bile haberi olmadığını savunarak, “Dershanede sınavın yapıldığına dair hiçbir bilgim yok. Olacağını da zannetmiyorum” dedi.

"SORULAR ÇALINDI" DİYE SUÇ DUYURUSU

Bursa’da Erkan Kabakçı ve Mehmet Başbuğ, Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na soruların çalındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bir arkadaşlarının sınavda çıkacağını söylediği 6 soruyu sınav günü karşılarında görünce suç duyurusunda bulunan Kabakçı ve Başbuğ, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Kabakçı şunları söyledi:

“Sınava girmeden iki gün önce bir arkadaşım bana soruların çalındığını söyledi. Bu soruların bir cemaatin kontrolündeki dershanelere giden öğrencilere, sınav öncesinde yaptıkları bazı format değişikliğiyle verildiğini anlattı. Bu arkadaşım 4’ü genel kültür, ikisi matematik olmak üzere 6 soru verdi ve bunların sınavda çıkacağını söyledi. Ben inanmadım. Sınav günü aynı soruları karşımda görünce şok oldum. Sınavdan sonra bu arkadaşımla tekrar irtibata geçtim.

Aynı arkadaşım soru kitapçığının bazı sayfalarının fotoğraflarını bana sınavdan günler önce üzerinde tarih ve saat yazan e-mail’le gönderdi. Bu iletinin tarih ve saatinin değiştirilmesi mümkün değil. O zaman kazanamayacağım diye çok korktum. Çareyi savcılığa suç duyurusunda bulunmakta buldum.”

Kabakçı’nın kendisine önceden iletildiğini öne sürdüğü bazı sorular şöyle:

- TÜSİAD Başkanı kimdir?

- Dünyayı sarsan domuz gribi hangi ülkede ortaya çıktı?

- Hadise Eurovision’da kaçıncı oldu?

- 2009 Akdeniz oyunları nerede düzenlendi?

ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN: MİDE BULANDIRICI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, PMYO sınavıyla ilgili şaibe iddialarının sınava giren adaylar tarafından kendilerine iletildiğini ve sınavdan 2 saat sonra ortalıkta dolaşan soruların bir kopyasının kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Kopyayı alır almaz konuyu Emniyet’e intikal ettirdiklerini anlatan Prof. Yarımağan şunları söyledi:

“Şu anda soruşturma aşamasındayız. Somut bir kanıt olması lazım. Çünkü o deneme sınavı soruları sınavdan sonra geldi. Sınavdan önce gelseydi çok daha farklı olurdu. Sınav 11.30’da bitti. Soruların bir kopyası bize 13.30’da ulaştı. Ona istinaden bir işlem yapmamız yeterli değil. Üzerinde çalışıyoruz. Gerekirse sınav da iptal edilir. Soruların bir kısmı biraz değişik olarak ama kökü aynı.

Çok küçük değişiklikler var. Biz de bir anlam veremedik henüz, şu anda verilmiş bir karar yok. Sınav sabahından bu yana bu konuyu biliyoruz. İnsanın midesini bulandıran şeyler var ortada. Bir taraftan da sınavı değerlendiriyoruz. Sonucunu duruma göre açıklayacağız.”
 
kı zaten sınavdan bır gun once bı otel odasında yakalanmısı kı genc varmıs sınav sorularını calmıslar fılan

kı bı dedıkodu da soyle dini grupların bu soruları onceden bıldıgı ..

fem bunlardan bırı ..nurcular fılan dıyorlar bılemıyorum...

bır an once acıklıga kavussa artık....
 
kı zaten sınavdan bır gun once bı otel odasında yakalanmısı kı genc varmıs sınav sorularını calmıslar fılan

kı bı dedıkodu da soyle dini grupların bu soruları onceden bıldıgı ..

fem bunlardan bırı ..nurcular fılan dıyorlar bılemıyorum...

bır an once acıklıga kavussa artık....

Kusura bakmayın da neden hemen her şeyi bu tarikatçılara falan atarlar anlamıyorum,

Benim ablam da Fem dersanelerinde çalışıyor ve 56 aldı sınavdan,heralde haberi olsaydı

120 yapardı ya da bana da yollardı ben de 120 eğitim yapardım,

Tamam belki doğru da olabilir ama bazı art niyetli insanlar sırf başarılı öğrenciler çıkarıyo

diye çamur atmaya da çalışıyolar,

Yanlış anlaşılmasın sizi kasdettiğim falan yok,haberi yapanlara diyorum,

Doğru da olabilir bilemiyorum ama bence o iki karı koca araştırılmalı,hani şu hatalı soruları

dahi doğru yapabilen 120 eğitim yapan üstün zekalı karı-koca...
:olmaz:
 
bılmıyorum herseyı dıyorlar zaten ,üzerime alınmadın neden alınayım kı okuduklarımı yazıyorum buraya :)

ve şimdi ,diyarbakırda 90 puan (ya da net) alan saffet azbayın, sınavı hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.saffet azbay, yargıya başvuracakmış. böyle yazdı altyazıda.

300 kısıden sadece bır kısı boshayallersmile
 
ay ınanmıyorum ıkı tane, karı-koca daha cıkmıs full ceken akannehir
 
Son düzenleme:
kopyacı karı kocanın 2008 puanlarını gördünüz mü kafayı yicem resmen, adam 49 kadın 36 almış
36 ya 36 nedir totondan sallasan yaparsın, bu mu şimdi çıkmış 120 net yapmış o kadar mı kolaymış sınav külahımıza anlatsınlar onu allah bin belalarını versin acılar içinde kıvransın pislikler bu kadar insanın hakkını yiyen herkes
 
ya dogruysa eger 4 tane cıft olmuş,facebook hesapları tc lerı havada uçuşuyor.

toplam da 8 kısı eder..
 
ay ınanmıyorum ıkı tane, karı-koca daha cıkmıs full ceken akannehir

Hayret yaa vallahi hayret bu kadar da olmaz yaaa....alsanaalsanasmile

İnsanların emekleriyle oynadılar,kul hakkına girdiler,bilmiyolar mı acaba üstlerinde o kadar insanın hakkı varken ALLAH onlara o görevi

yaptırtmaz,yapsalar da bir yerden çıkar acısı...
 
Back