• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi

(13.01.2010)

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada Ek-1'de verilen “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği”kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme konabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks ya da e-posta yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasınıÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.trinternet adresinden edinecektir (Ek-2).

Adayın Aday İşlemleri Sistemi adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday internet erişim şifresi’ni kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da ÖSYM’nin internet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (bireysel başvuru, tercih yapma, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenleadayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru Merkezlerine başvurmalıdır.

Dilekçe yazılmaması gereken konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her sınav için ayrıca belirtilecek tarihlerde Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde kendileri gerçekleştirecektir. Bu tarihler dışında değişiklik isteği yapılamayacaktır.

· “Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde yapılmalıdır.

· “Öğrenim Bilgileri” (resmi belge gerektirmeyen), “Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.

DİKKAT: ÖSYS ve DGS için “Öğrenim Bilgileri” alanında yapılmak istenen tüm değişiklikler resmi belge gerektirdiğinden dilekçe yazılması gereklidir.

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazabilecektir:

· Başvuru sırasında oluşturulan Başvuru Kayıt Bilgilerinden “Öğrenim Bilgileri” alanındaki resmi belgeye dayalı olan bilgilerde (ÖSYS ve DGS için tümünde) değişiklik isteği

(ÖSYS için Öğrenim Bilgileri Değişikliği Dilekçe Örneği kullanılmalıdır)

· Yabancı uyruklu adaylar için kimlik bilgilerinde değişiklik isteği

· Bedensel engelli adaylar için sağlık kurulu raporu ile engel durumunu belirttiği, engelli olarak sınava girme isteği

· Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği

· Yeniden Sınav Sonuç Belgesi çıkarma isteği

Arkadaşlar burda para falan yatırılması söz konusu değil,aynen ösym nin sayfasından

kopyaladım,bugün yolluyorum ben,ama bişey sorcam,gönderen kısmına isim falan

yazsam mı ,yani yazmasam daha fazla dikkat çeker diye düşündüm,bi de isimsiz zarf

diye içinde şarbon falan var diye panikliyolarmış bunlar ne dersiniz
...kaydirigubbakcemile3

kızlar 1 tane değil 467 tane tam puan yapan varmış..

bide sınavın iptaliyle ilgili memurlarda bi yazı okudum mesajı aynen kopyalıyorum

Ösym ile görüştüm sınav iptal olabilirdiynlre inanmayın çünkü ösymde olan bir tanıdığımın verdiği cvbı aynen yazıyorum "İPTAL EDİLSİN DİYEN SALAK ÇOK NEDEN SALAKLAR,KOPYA ÇEKİLDİ DİYORLAR SINAV İPTAL OLSUN BÖYLE SAÇMA DÜŞÜNENLERİ KPSS YE BİLE SOKMAMAK LAZIM YÜKSEK ALANLAR ŞÜPHE UYANDIRANLAR TESPİT EDİLİR AYNI BÖLGE OKUL SINIF VS HERŞEYLERİ BELLİ BU KİŞİLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILIR.1 SENEDE HAZIRLANAN SORU,HAZIRLIKLARLARIN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLEYENLERİN ÜNİ MEZUNU OLMASI ÇOK KOMİK "

ne olcak şimdi..

zaten sınav iptal edilmesini gerektiren bişey yok ki iptal edilmesin de zaten tekrar mı giricez sınava. sadece puan hesaplamasında bi oyun yada yanlışlık var onun düzeltilmesi lazım.

azul bence isim yazmazsan hiç dikkate alınmaz zaten dikkate almamak için her bahaneyi arıyorlar ben aksine her bilgiyi vermeye dikkat ettim ki bi bahane bulamasınlar

iptal olmasını isteyen o kadar çok ki..
ama saçma..
kopyacı varsa tespit edilsin ayıklansın..bir daha puan hesaplaması yapılsın..
iptal olunca emeğiyle 90 üstü alanlar ne olacak yazık değilmi binlerce insana..

zaten sınav iptal edilmesini gerektiren bişey yok ki iptal edilmesin de zaten tekrar mı giricez sınava. sadece puan hesaplamasında bi oyun yada yanlışlık var onun düzeltilmesi lazım.

azul bence isim yazmazsan hiç dikkate alınmaz zaten dikkate almamak için her bahaneyi arıyorlar ben aksine her bilgiyi vermeye dikkat ettim ki bi bahane bulamasınlar

Hmm yazayım o zaman ben de bilgilerimi...

Aslında pek bi sonuç çıkmayacak gibi geliyor bana ama,neyse biz itiraz hakkımızı

kullanalım da girdikleri kul haklarını onlar düşünsün öbür tarafta
...:delphin:

ahh nolucak bu görev bekleyenlerin hali abim zavallıda arkadaşları da çok şaşkın şu kadar net yaptım nerde diye soruyolar hiiç kolay değil üniversiteyi hemen bitirip o taze bilgilerle kpss ye giren arkadaşlar hemen görev alabiliyo ama puanı yüksekde olsa artık işin şansa kalmış rabbim yar ve yardımıcınız olsun hakkınızda hayırlısı olsun...

kopya çekenler değil soruları cevapları ile yürütenler

120 doğru 0 yanlış

aklım almıyor

sonuçlarına baktıkça deli oluyorum:bbo:

burunlarından fitil fitil gelir inşallah hepsinin

ahh nolucak bu görev bekleyenlerin hali abim zavallıda arkadaşları da çok şaşkın şu kadar net yaptım nerde diye soruyolar hiiç kolay değil üniversiteyi hemen bitirip o taze bilgilerle kpss ye giren arkadaşlar hemen görev alabiliyo ama puanı yüksekde olsa artık işin şansa kalmış rabbim yar ve yardımıcınız olsun hakkınızda hayırlısı olsun...

Evet ben de soruyorum yaptığım netler nerde diye ama,naparsın işte...

Hayırlısı bakalım,belki bunda da bi hayır vardır ALLAH bilir...
boshayallersmile

Üniversite sınavında art arda yaşanan hataların ardından bu kez de KPSS’de soruların çalındığı iddia edildi. Yüzbinlerce kişi sonuçlara itiraz etti.

Devlet memurluğu için KPSS’ye giren yüz binlerce aday puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ederek, basın bürolarını e-posta yağmuruna tuttu.

KPSS'DE TOPLU KOPYA İDDİASI

2009 KPSS’de sınav birincisinin bile 120’de 120 net çıkaramadığını belirten adaylar, bu yıl 500’den fazla adayın tüm soruları doğru yanıtlamasının bir açıklaması olması gerektiğini öne sürdü.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk adayların yüzde 70’inin puanlarının yanlış hesaplandığını savundu ve , “ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, neden sağır ve dilsizi oynuyor?” diye sordu.

Radikal gazetesinin haberine göre ÖSYM Başkanı Yarımağan konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, ÖSYM kaynakları çok sayıda adayın tüm soruları doğru yanıtlamasının nedenini, soruların kolay olmasına bağladılar.

800 bin adayın katıldığı KPSS’nin sonuçlarına göre 500’ün üzerinde katılımcının eğitim bilimleri sınavında 120’de 120 net çıkarması da tartışma konusu oldu.

Bazı adaylar, 2009’da yapılan KPSS’deki sınav birincisinin bile tüm soruları doğru yanıtlayamadığını anımsatarak, ‘Acaba polislik sınavında olduğu gibi sorular bazı kesimlerce ele mi geçirildi?’ kuşkusunu taşıdıklarını dile getirdi.

Netlerinin yanlış hesaplandığını ve puanlarının beklediklerinden daha düşük geldiğini öne süren adaylar, ÖSYM’ye dilekçeyle göndermeye başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “KPSS’ye ilişkin yapacağım bir açıklama yok, bu yüzden bu konuda görüş belirtmek istemiyorum” diyerek soruları yanıtsız bıraktı.

Yetkililer, eğitim bilimleri sınavında çok sayıda adayın tüm soruları doğru yanıtlamasını da yine soruların kolay olmasına bağlayarak, “Sonucuyla ilgili kuşkuları olanlar bize başvurabilirler” mesajı verdiler.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da KPSS’ye yönelik güvensizliği artıracak bir dizi sorun yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu;

“Bu sorunlardan dolayı bazı kesimler, sonuçlara kuşkuyla yaklaşıyor. ÖSYM’ye ve yaptığı sınavlara ilişkin her sonuç açıklanması sırasında, ‘Acaba şimdi ne sorun çıkacak?’ sorusu akıllara geliyor. Çok sayıda aday bize de gelip kuşkularını dile getirdi. Ancak biz soruların çalındığına ilişkin net bir veriye sahip değiliz.

Bu bir olasılık dahilinde, polis koleji sınavında da bir şaibe olmuştu, sonra sınav iptal edilmişti. Şimdi de bazı şaibeler ortaya atılıyor ama elimizde bunu kanıtlayan herhangi bir şey yok. Elimizde kanıt olmadığı için bir şey söyleyemiyoruz.”

Mynetten kopyaladım az önce arkadaşlar....:umursamaz:

Cnn Turk'te üzerinde duruldu ama yeterli değilki. Malum sitede okudum kanal d'yi aramışlar kpss der demez suratına kapamışlar. Haklısın Uğur Dündar'a ulaşılsa daha çok ses duyulur.

ÖSYM Başkanı sessiz
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “KPSS’ye ilişkin yapacağım bir açıklama yok, bu yüzden bu konuda görüş belirtmek istemiyorum” diyerek soruları yanıtsız bırakırken, ÖSYM yetkilileri, bu yılki soruların daha kolay olduğunu bu nedenle geçen yılki netleriyle bu yılki netleri aynı olan adayların puanlarının farklı olduğunu dile getirdiler. Yetkililer, eğitim bilimleri sınavında çok sayıda adayın tüm soruları doğru yanıtlamasını da yine soruların kolay olmasına bağlayarak, “Sonucuyla ilgili kuşkuları olanlar bize başvurabilirler” mesajı verdiler.

Eğitim soruları kolaymış pehhh. Karı koca çok çalışmışlar baksana 120 de 120 yapıyorlar. Allam kaç para bu ya baksana kopya çekiyosun çekiyosun bi halt olduğu yok ne cezası var ne yaptırımı kafamçokkarıştı Valla bu gidişle bi çok insanı kopyaya teşvik edecekler:hulya:

KPSS'de, Netlerinin Eksik Olduğuna İnanan Adaylar Ne Yapmalı?

KPSS yapıldığından bu yana, sınav sonuçları açıklandıktan sonra, bir çok aday, sınav sonuçlarının yanlış olduğunu belirtmektedir. Bu konudaki eleştiriler ikiye ayrılmaktadır. 1- 2008 yılındaki sınavla aynı netleri yapmama rağmen, daha düşük puan geldi. 2- Sınav sonrasında hesapladığım netlerle, ÖSYM'nin açıkladığı net arasında fark bulunmaktadır. Bu eleştirilerden ilki standart sapma ile ilgilidir. Bu nedenle bu konudaki eleştiriler yerinde değildir. Ancak, bu tespite rağmen sitemizdeki anket sonuçları da göz özüne alınarak ÖSYM Başkanlığının tatmin edici ve sınav puanlarının nasıl hesaplandığı konusunda detaylı bir açıklama yapması yararlı olacaktır. 'Net'lerinin eksik geldiğini belirten adayların iddiası ise başka bir konudur ve ciddi bir iddiadır, araştırılmalıdır. Peki bu adaylar ne yapmalıdır.

Memurlar.net, 2008 yılında benzer yöndeki iddialar için yine özel bir dosya yayımlamış ve adayların nasıl hareket etmesi gerektiğini belirtmiştik. 2008 yılından bu yana geçen süredeki deneyimlerimize binaen şunu belirtmek istiyoruz.

Aşağıdaki öneriler ne kadar yapılsa dahi, ÖSYM 'Bir hata bulunamamıştır' şeklinde yanıt verecektir. Adayların tek yapabileceği şey, bu cevaba karşı dava açmaktır. Açılacak bir dava sonucunda mahkeme, doğru cevapların işaretlendiği optik kağıdın bir örneğini ÖSYM'den isteyecek ve bilirkişiye inceletecektir. Bilirkişinin vereceği karara göre de mahkeme hakimi karar verecektir. Bu süreç en az 8 aylık bir süreçtir.

Netlerinin eksik olduğunu belirten adayların bakması gereken tek belge "Cevap Kağıdıdır". Öncelikle bu cevap kağıdının alınması için bilgi edinme yoluyla istenilmesi gerekmektedir.

1. YOL
Dileyen adaylar, aşağıdaki bilgi edinme dilekçesi ile ÖSYM'ye başvurarak, cevap kağıdının bir örneğini isteyebilir. ÖSYM'nin bu talebe olumsuz cevap vermesi halinde, yani cevap kağıdını vermemesi halinde, 15 gün içinde, Başbakanlıktaki Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna müracaat edilmesi gerekmektedir.

4982 sayılı Kanun, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu olarak bilinmektedir. Bu Kanun, başvuru sahiplerine bir kamu kurumunun elinde bulunan bir bilgi veya belgeyi isteme hakkı sağlamaktadır. Bu Kanuna dayanarak bir adayın, sınav cevap kağıdının bir örneğini isteme hakkı bulunmaktadır. (Ancak bu Kanuna dayanarak sınav kağıtlarının bir daha incelenmesi istenememektedir.) ÖSYM, daha önce vermemekte direndiği KPSS soruları konusunda da, Bu Kanun nedeniyle geri adım atmak zorunda kalmış ve sonrasında tüm soru ve cevapları yayımlamıştı...

Bu Kanun gereğince yapılacak başvurularda, ilk 10 sayfa için hiçbir kamu kurumu bir ücret isteyememektedir. Bu nedenle, ÖSYM'nin kılavuzlarda açıkladığı banka hesaplarına para yatırılmasına gerek yoktur.

Yine bu Kanun çerçevesinde yapılacak başvurularda ÖSYM'nin kılavuzlarda yayımladığı dilekçe örneğinin de kullanılması zorunlu değildir. Adayların, bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde başvuru yaptığını belirtmesi, T.C. Kimlik numarasını yazması ve dilekçesini imzalaması yeterlidir.

ÖSYM, bu dilekçelere, cevap kağıtlarının bir daha incelenmesini isteyen dilekçelere verdiği cevaplar türünden baştan savma bir cevap veremez. Zira bu şekilde başvuru yapacak bir aday, yeniden inceleme değil, cevap kağıdının bir örneğini istemektedir.

Adayların daha sonra başvurularını ispatlayabilmeleri açısından, mail yoluyla değil, yazılı dilekçe yoluyla başvurması ve dilekçesinin bir örneğini saklaması uygun olacaktır.

Vevap kağıdının verilmemesi halinde, 15 gün içinde, başvuru dilekçesi, ÖSYM'nin cevabı ve itiraz dilekçesi ile Başbakanlıktaki Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna müracaat edilmesi gerekmektedir.

CEVAP KAĞIDININ BİR ÖRNEĞİNİ İSTEYECEKLER İÇİN ÖRNEK DİLEKÇE

Başvuru Sahibinin Adı ve Soyadı: ....

Oturma Yeri veya İşyeri: ......

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No: .....

İmzası: .....

İstenen bilgi veya belgeler: 2010 yılı KPSS sınavının Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonraki tüm oturumlara katıldım. 4982 sayılı Kanunun 10. maddesinin ilk fıkrasında "Kurum ve kuruluşlar, başvuru sahibine istenen belgenin onaylı bir kopyasını verirler" hükmü ve 11. maddesinin ilk fıkrasında "Kurum ve kuruluşlar, başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye erişimi onbeş iş günü içinde sağlarlar" hükmü yer almaktadır.

Bu Kanun hükümleri çerçevesinde katılmış olduğum oturumlarda, doğru cevapları işaretlediğim "cevap kağıtlarının" bir örneğinin, 15 işgünü içinde, tarafıma gönderilmesi hususunda gereğini arz ederim.

2. YOL
İkinci yol ise resmi dilekçe yoluyla ÖSYM'ye itirazda bulunmak gerekmektedir. ÖSYM'ye yazılacak dilekçede, netlerin eksik geldiği belirtilmeli ve cevap kağıdının bir kez daha okunması istenmelidir. Bu başvuruda, KPSS sınav kılavuzunda yer alan usule uyulmalıdır. ÖSYM, bu şekildeki bir başvuru sonrasında cevap kağıdını tekrar okuyacak ve büyük bir ihtimalle, bir yanlışlık olmadığını belirtecektir. (ÖSYM'nin bir yanlışlık olmadığına dair cevabında muhtemelen "Cevap kağıdının" bir örneği yine bulunmayacaktır.)

Adaylar, kendilerine verilen cevaptan itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmalıdırlar. Memurlar.Net (Dava Dilekçeleri) adresinde çok sayıda örnek dilekçe yer almakta olup, bu dava dilekçelerinden bir veya ikisini okuyarak kendi durumunuza uygun bir dava dilekçesi hazırlamanız mümkündür. Dava masrafları genel olarak 100 YTL civarındadır. Ancak davanın sonuçlanması minimum 8 ayı bulabilmektedir. Dava dilekçesinde, mahkeme heyetinden, cevap kağıdının bir örneğinin ÖSYM'den istenerek tetkik edilmesi istenilmelidir.

Galiba boşuna çırpınıyoruz biz,8 ay sonra kim öle kim kala....kafamçokkarıştı:umursamaz:

ay şimdi düşüp bayılacam yaa :bbo: para yatırmamıza gerek yokmuş bunu öğrendik. bilgi edinme hakkı 2002 de çıktı, o zaman 2002 den önce ne sorular yayınlanıyordu ne cevaplar. şimdi yayınlanıyorda ne oluyor. ne diyeyim ben... azulcum memurlardan mı bu?
bi video buldum akıllara zarar, nimet çubukçunun mimiklerine lütfen dikkat!

Dailymotion - Öğretmenlik branş sıralaması - Haber Kanalı

Son düzenleme:
ay şimdi düşüp bayılacam yaa :bbo: para yatırmamıza gerek yokmuş bunu öğrendik. bilgi edinme hakkı 2002 de çıktı, o zaman 2002 den önce ne sorular yayınlanıyordu ne cevaplar. şimdi yayınlanıyorda ne oluyor. ne diyeyim ben... azulcum memurlardan mı bu?
bi video buldum akıllara zarar, nimet çubukçunun mimiklerine lütfen dikkat!

Dailymotion - Öğretmenlik branş sıralaması - Haber Kanalı

Evet memurlar.net ten aldım...boshayallersmile
Kadının mimikleri hakkaten bi garip,sanki cevap veremeyeceği bi soru sorulcak diye korkuyo gibi...

Son düzenleme:
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı ve puanların yanlış hesaplandığı iddialarına ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'dan cevap geldi.

İddiaları 'palavra' olarak niteleyen Yarımağan, "Netlerim eksik hesaplanmış diyenler bize başvursun. Her dilekçeyi inceliyoruz. Ama netlerim eksik diyenlerin hiçbirinin dediği doğru çıkmıyor. İsterlerse cevap kâğıtlarının fotokopisini bile veririz." dedi.

KPSS sonuçları 11 Ağustos'ta açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından soruların önceden çalındığı ve netlerin yanlış hesaplandığı iddiaları gündeme geldi. Günlerdir bir açıklama yapması istenen ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, suskunluğunu bozdu. İddiaları adayların 'daha yüksek puan almalıydım' isyanları ve 'umduğunu bulamayan öğrencilerin feryadı' olarak değerlendirdi. Soruların çalındığı iddialarını da 'ciddiyetten uzak' bulan Yarımağan, "Herkes bir şey söylüyor, akıl alacak şeyler değil. Sorular çalınsa şimdiye kadar kimsenin haberi olmaz mıydı? Yok öyle bir şey." dedi. Sınavda bazı adayların bazı testlerin tamamını çözmesine yönelik eleştirilere de tepki gösteren Yarımağan, "Bütün soruları nasıl çözdü diyorlar. Neden çözemesinler? Lise mezunlarıüniversitesınavında, ilköğretim öğrencileri SBS'de tüm soruları çözüyor da üniversite mezunları KPSS'de neden çözemesin? Yüz binlerce kişi giriyor sınava ve bazıları ciddi bir hazırlık yapıyor." diye konuştu. Ünal Yarımağan, kendilerinin 'sadece bir sıralama sınavı' yaptığının altını çizdi. Her sınavın kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, geçen senekiKPSSile bu senekinin karşılaştırılmasının yanlış olacağını belirtti.

STANDART SAPMAYI DİKKATE ALMIYORLAR

Bu seneki KPSS puanlarının düşük olmasını 'soruların biraz kolay' olmasına bağlayan ÖSYM Başkanı, "Geçen sene 100 sorunun 90'ını yapan ile bu sene 100 sorunun 90'ını yapan aynı puanı alamayabilir. Netlerin hangi testten yapıldığı bile puanları etkiler. Bu sınava üniversite mezunları giriyor, anlamaları lazım. Standart sapma diye bir şey var, ortalamalar yükseldikçe puanlar düşer. Puanların nasıl hesaplandığını ve standart sapmaları da açıklıyoruz. Kendileri de hesaplayabilir." dedi. Netlerinin ve puanlarının yanlış hesaplandığını düşünen adayları 'dilekçe' vermeye çağıran Yarımağan, "Her dilekçeyi inceliyoruz. Ama 'netlerim eksik' diyenlerin hiçbirinin dediği doğru çıkmıyor. İsterlerse cevap kâğıdının fotokopisini veririz. Bilgi edinme kapsamında başvursunlar, hepsini kendilerine sunarız." çağrısı yaptı.

18.08.2010 05:19:04

kötükedihüsokötükedihüso

Back