Kpss

2007 Kamu Personel Seçme Sınavı (A Grubu ve Öğretmenlik)
2007 Kamu Personel Seçme Sınavı (2007-KPSS) Lisans Düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile (Resmi Gazete: 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı) yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümlerine göre 30 Haziran-01 Temmuz 2007 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa’da ÖSYM tarafından yapılacaktır.
2007-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2007-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları gireceklerdir.
2007-KPSS’ye başvurma işlemleri, ÖSYM’nin, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları sınav başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezlerine gelen adaylar Kılavuz ve Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını 14–25 Mayıs 2007 tarihleri arasında 2,00 YTL karşılığında alabileceklerdir. Sınav ücreti bankalara 14–25 Mayıs tarihleri arasında yatırılabilecektir. Sadece Cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 35,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 45,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine girecek olan adaylar 55,00 YTL; tüm oturumlara girecek adaylar 65,00 YTL sınav ücreti ödeyeceklerdir.
2006-KPSS/1’e girmemiş olan adaylar, başvurularını başvuru merkezlerine gitmek suretiyle yapacaklardır. 2006-KPSS/1’e girmiş olan adaylar, başvurularını internet yoluyla kendileri yapabilecekleri gibi, istedikleri takdirde başvuru merkezlerine gitmek suretiyle de başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru merkezlerinde yapılan başvurular için bu merkezlere başvuru hizmet bedeli olarak 3,00 YTL ödenecektir.
2004-KPSS ve 2006-KPSS/1 sonuçları 30 Haziran 2008 tarihine kadar geçerliliğini korumaktadır. Bu sınavlara girmiş olan adaylar puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2007-KPSS'ye de girebilirler. 2005-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçlarının geçerlilik süresi ise 01 Temmuz 2007 tarihinde sona ermektedir.
Adayların KPSS sonucu ile, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar ve öğretmen kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.
Tüm adaylar 2007-KPSS’nin Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Öğretmen adayları Cumartesi öğleden sonraki oturuma da gireceklerdir. A Grubu Kadrolar için sınava girecek olan adaylar, Pazar sabah, Pazar öğleden sonra veya Pazar günü yapılacak her iki oturuma da girip girmeyeceklerine kendileri karar vereceklerdir.
2007-KPSS sonuçları, sadece A Grubu ve öğretmen kadroları için, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.
2007-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.
Basınımıza saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan
Başkan

arkadaşlar..kpss'de 94 p3 puanıyla lisans düzeyinde yerleştirilmiş biriyim ben... size sadece şunu öneririm güvender kpss kitabını çalışın ve bol bol soru çözün dersane falan hiçbişey boşa vakit harcayıp paralarınızı dökmeyin bence... kolay gelsin hepinize..

40 gün bile kalmadı sınava zaman inanılmaz hızlı geçiyor.

alan sınavı da bu sene olmayacak.

bu sene memur alımı için kpss olmayacak,öğretmen alımı için her sene var tabiki zaten o ayrı bir tarihte oluyor..

ben karacan yayınlarından çalıştım çok da memnun kaldım ilk yıl kazanıp atandım benim branşım fen bilgisi dolayısıyla tarıh cohrafya sıfırdı ama özet çıkardım 1buçuk ay sürekli çalıştım en büyük kabusumdu kpss hala rüyamda görürüm o sınavı alllah kolaylık versin canım

fen bilgisi ve ilk yıl kazanıp atandın valla bravo benim arkadaş herhalde 4,5.girişi olacak bu sene fen bilgisinden hala alamadı

therita senin bölüm ne? hangi üni. mezunusun.?
EGER KAYNAK SORACAK OLURSAN YARDIMCI OLABİLİRİM,ayrıca cok güzel bir site var internette test cözüyorsun..
ben de giricem bu sene4.olucak. psikolojim alt üst oldu iyice..
geçen yıl e.bilimlerine yogunlasmıstım tarih yoktu. şimdi de tarih çalısıyorum sıkı sıkı..
bu arada ben basvurumu yaptım ama nette herhangi bir yerde basvurunuz tamamdır yazısı göremiyorum, kaydederken bir defa yazıyor ya, o yazı anlık geçiyor hemen.. onun dısında, baska bir yerde görebilirmiyiz.. yazıcıdan cıktısını aldım aday bilgilerini

bende giricem bu sene sınava:KK43: aranızda kamu yönetimi okuyup yada mezun olupta sınawa girecek warmı arkadaşlar??

sınava hazırlanan arkadaşlar lütfen paniklemeyin..ben 2004 kapssden 94 alarak ankaraya ilk tercihime yerleştim ve sadece güvender öneriyorum...sınava az kaldı evet ama 40 günde en az 85 alabileceğinizi düşünüyorum çünkü ben çok sıkı 2.5 ay çalışmıştım... bence hepiniz halledebilirsiniz yerleşeceğinize inanın ve çalışın bence... hepinize kolay gelsin Allah yardımcınız olsun...

mrb arkadaşlar bende kpssye giriyorum bu 5.olacak inşallah olacak diyorum her seferinde ama olmuyor.bu yıl dersaneye de başladım ama pek faydası olmadı açıkçası.zaman da az kaldı konular hala yarım.allah sonumuzu hayır etsin inşallah kazanırız.testci.com var site ama vakit kaybı bence geçen yıl çok takıldım oraya derse vakit ayıramadım.kolay gelsin herkese

ben de sözleşmeli öğretmenim...kpss korkulu rüya.matematik bende sıfır....çok kaygılıyım.bu yıl hiç ümidim yok,ama gelecek sene kursa gitmeyi düşünüyorum... ya ben bu aralar kime sordysam ,yargıyı tavsiye ediyolar.işe yarıyor demekki...

valla kusura bakmayın kpssde istersen tam 100 puan al yinede arkanda şöyle sözü geçen dayın amcan yoksa olmuyor bu işler kaç kere girdim iide ouan aldım olmadı olmad olmadı biliyorum olmayacakta ben 112 hemşiresi olarak mezun oldum ama 112 lerde normal hemşireler çalışıyor ve bakanlıktan bir açıklma türkiye genelinden 8 112 personeli alınacak peki söyleyin bu 8 kişi arasına girmemin ihtimali yüzde kaç sizce

YARIN BÜYÜK GÜN herkese basarılar arkadaslar
en cok da kendime
sınavdan illallah geldi artık
ALLAHIM NE OLUR ARTIK BU SEFER OLSUN

Ben 3. sınıfı bitirdim bu yıl girdim kpssye öylesine çalışmamıştım zaten.düşük bi puan aldım seneye okulum bitiyo bilgisayar öğretmenliği inşallah güzel bi çalışmayla iyi bi puan alırım.Çalışmaya ikinci dönem başlamayı düşünüyorum dersaneyle birlikte.Birinci dönem okulda derslerim yoğun 8 tane dersim var bide tez hazırlamam lazım işim zor hayırlısı bakalım herkese başarılar

Ben 3. sınıfı bitirdim bu yıl girdim kpssye öylesine çalışmamıştım zaten.düşük bi puan aldım seneye okulum bitiyo bilgisayar öğretmenliği inşallah güzel bi çalışmayla iyi bi puan alırım.Çalışmaya ikinci dönem başlamayı düşünüyorum dersaneyle birlikte.Birinci dönem okulda derslerim yoğun 8 tane dersim var bide tez hazırlamam lazım işim zor hayırlısı bakalım herkese başarılar

Ceku, ben de bu sene 4. sınıfa geçtim ve bilgisayar öğretmeni olacağım inş. Hangi üniversitedensin?

Ayrıca bu başlık benim için çok yararlı olacak. ama benim gözüm korktu. :1no2: Sıkı çalışabilir miyim, bunu da bilmiyorum. Galiba yavaş yavaş başlasam iyi olacak. Kaynaklar ve öneriler için teşekkürler..

Gazi üniversitesi canım sen hangi ünvdesin.evet canım çalışmak lazım artık bizim bölümden de az alıyorlar

arkadaşlar ben de bu sene ilk defa giricem matematik öğretmenliği için,ama çok korkuyorum şimdiden.çünkü baktım atamalara 32kişi alınmış ya,çok üzüldüm.en az 94 puanla atanılmış,şaka gibi ya.ben napcam,ne etcem,nasıl çalışcam,bi fikriniz öneriniz var mı.çok yardıma ihtiyacım var çooooookksenağlamasenağlamasenağlamasenağlama:a015::a015:

X