• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Sınavı Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
12
358
40
KPSS Sınavı her sene yapılacak mı?

Kpss sınavı Kpss B grubu ( Öğretmenlik için) ve Kpss A grubu ( İşletme, hukuk , iktisat v.b mezunları için) için her sene yapılmaktadır. Kpss memurluk ( Lise ve ön lisans mezunları için) sınavı ise iki senede bir yapılmaktadır.

KPSS Sınavına başvurular ne zaman yapılacaktır?

KPSS sınavı yapılacağı genelde mart , nisan ayı içerisinde ÖSYM tarafından açıklandığı için, Kpss sınavına başvurular nisan ayının ikinci ve üçüncü haftası içinde yapılmaktadır.

KPSS sınavı için başvurular nerelerden yapılmaktadır?

Başvurular Meslek Yüksekokulları Müdürlükleri ile ÖSYM İl Sınav Yöneticilikleri, AÖF Bürolarından yapılabilmektedir.

KPSS sınavı için kimler başvuru yapabilir ?

KPSS sınavına sınavın istediği şartları taşıyan 4 yıllık fakülte mezunları her sene girebilir. Lise ve 2 yıllık ön lisans mezunları ise 2 yılda bir yapılacak olacak memurluk sınavına girme koşullarına sahip iseler 2 yılda bir KPSS sınavına başvurabilirler.

KPSS sınavı için yaş sınırı var mıdır ?

KPSS sınavı genel Memurluk Sınavı için girenlerde 30 yaşından gün almamış olma şartı aranmaktadır.
Öğretmen adaylarından 40 yaşından gün almama şartı aranmamaktadır.
KPSS A Grubu Kadrolarına aday olanlardan ise ilgili birimin belirlediği yaş sınırı göz önüne alınmaktadır.

KPSS Sınavından alınan puanlar ne kadar süre geçerli?

KPSS sınav puanları iki yıl geçerlidir. İki yıl içinde alınan puanın yeterli olabileceği yerlere başvurma hakkı bulunmaktadır.

Kamu personeli olarak devlet kademelerine atanmak için kaç puan almak yeterlidir?

KPSS sonunda atanmak için her kurumun ve öğretmenlik için bölümlerin puanı değişmektedir.

Örnek olarak Fizik , kimya, Biyoloji öğretmeni olarak atanabilmek için 92 üzerinde , Tarih , Coğrafya ,Felsefe için 85 üzeri, Sınıf öğretmenliği için 83 üzeri , Müzik .Resim ,Beden Eğitimi öğretmenliği için 75 üzerinde puan almak gerekiyor.Tabi atanmak için yeterli olan puanlar her sene değişmektedir.Örnek puanlar 2005 KPSS için verilmiştir.

KPSS Sınavı ne zaman yapılacak ?

KPSS sınav tarihi henüz ÖSYM tarafından açıklanmamıştır, ama kpss sınavı genelde temmuz ayının birinci haftası cumartesi ve pazar günü yapılmaktadır.

Sınav hangi merkezlerde yapılacaktır.
Üniversite Rektörlüklerinin bulunduğu kentlerde ve Lefkoşa' da yapılmaktadır.

KPSS Öğretmenlik Sınavında hangi testler uygulanmaktadır?

KPSS Öğretmenlik için sabah oturumunda 60 soru Genel Yetenek ( Türkçe- Matematik ) – 60 soru Genel Kültür ( Tarih-Coğrafya- Yurttaşlık Bilgisi) derslerinin yer aldığı testler.Öğleden sonra oturumu için 120 soruluk Eğitim Bilimleri testi uygulanmaktadır.

KPSS Sınav süresi ne kadar?

KPSS Sınav süresi sabah oturumu Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri için 120 dakika,

Öğleden sonra oturumu Eğitim Bilimleri için 150 dakikadır.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin gelmemesi durumunda ne yapılması gerekiyor?

Sınava başvuran adaylardan Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ellerine geçmeyenler bu belgelerini yeniden çıkartmak için Kılavuzda yapılan açıklamalara uygun olarak ÖSYM'ye başvurabilirler.

Yeni belge çıkartmak neler yapmak gerekir?

Yeni belge çıkartmak isteyen adaylar, kılavuzda yapılan açıklamalara uygun olarak bir dilekçe hazırlayıp bu dilekçeye Kılavuzda belirtilen ücreti ödediklerini gösteren dekontu da ekleyerek ÖSYM'ye başvurabilirler.

tekrar bi KPSS sınavı yapılacağı ve 15 bin memur alınacağı söylendi haberlerde. Başvuru ve sınav ne zaman bilen var mı acaba?

tekrar bi KPSS sınavı yapılacağı ve 15 bin memur alınacağı söylendi haberlerde. Başvuru ve sınav ne zaman bilen var mı acaba?

canım başvurular 24 aralıkta başlayacak,5 ocakta bitecek..
kadrolarda bu tarihler arasında belli olacak..
tekrar KPSS 27-28 haziran 2009 da yapılacak ama üst düzey memurluk ve öğretmenlik için..
normal memurluk için ise 2 sene sonra, yani 2010 da yapılacak..

Arkadaşım çok teşekkürler çok faydalı bir bölüm olmuş gerçekten.Ben bu sene eylülde mezun oldum.Çok yakına kadar kamu kurumunda memurluk düşünmüyordum ama KPSS ye girmeyi düşünüyorum artık.Yeni yeni KPSS hakkında bilgilenmeye başladım çok mu geç kaldım acaba:1no2:6ay yeter mi çalışmaya:çok üzgünüm:Ben hukuk mezunuyum A grubundan giricem galiba şimdi 24 aralıkta başvurular başlıyor öyle mi?Bir de en çok yabanci dilden korkuyorum KPSS nin dil sınavı nasıl oluyor:uhm:KPDS denginde mi oluyor?Kursa başlamayı düşünüyorum dil için...Diğerlerini kendim halletmeye çalışıcamsositosositoOkul bitse de dert bitmiyorsenağlamaŞimdiden teşekkürler...

canım başvurular 24 aralıkta başlayacak,5 ocakta bitecek..
kadrolarda bu tarihler arasında belli olacak..
tekrar KPSS 27-28 haziran 2009 da yapılacak ama üst düzey memurluk ve öğretmenlik için..
normal memurluk için ise 2 sene sonra, yani 2010 da yapılacak..

Çok tşk canım ya
:1hug:

Ben 24 Aralık' ta başlayan sınava başvuru yapacağım. SSınava da 2009 Haziran' da gireceğim değil mi? Yani 2009 Haziran için yapılacak olan sınav 24 Aralık' ta başlayacak başvurular için mi?

Tv de yılbaşından sonra 15 bin memur alınacak dediği için tereddütte kaldım. :utangac:

Arkadaşım çok teşekkürler çok faydalı bir bölüm olmuş gerçekten.Ben bu sene eylülde mezun oldum.Çok yakına kadar kamu kurumunda memurluk düşünmüyordum ama KPSS ye girmeyi düşünüyorum artık.Yeni yeni KPSS hakkında bilgilenmeye başladım çok mu geç kaldım acaba:1no2:6ay yeter mi çalışmaya:çok üzgünüm:Ben hukuk mezunuyum A grubundan giricem galiba şimdi 24 aralıkta başvurular başlıyor öyle mi?Bir de en çok yabanci dilden korkuyorum KPSS nin dil sınavı nasıl oluyor:uhm:KPDS denginde mi oluyor?Kursa başlamayı düşünüyorum dil için...Diğerlerini kendim halletmeye çalışıcamsositosositoOkul bitse de dert bitmiyorsenağlamaŞimdiden teşekkürler...

canım tereddüt etme, 6 ay çok uzun bi süre.. planlı programlı bi çalışmayla halledebilirsin.
KPSS yabancı dil ise KPDS den daha kolay, KPDS bayağı zor..eğer biraz dil biliyorsan ya da kurs ile rahatça üstesinden gelebilirsin.. başarılar dilerim canım..

canım tereddüt etme, 6 ay çok uzun bi süre.. planlı programlı bi çalışmayla halledebilirsin.
KPSS yabancı dil ise KPDS den daha kolay, KPDS bayağı zor..eğer biraz dil biliyorsan ya da kurs ile rahatça üstesinden gelebilirsin.. başarılar dilerim canım..

Çok teşekkürler canım kurs bakmaya başladıma.s Ben de sana başarılar başarılar dilerim..Allah kolaylık versin...:1hug:

bayanlarr bende kpss konusunda cahilim 7 yıldır özel sektörde çalışıyorum şimdi anlamadığım bişey var 24 aralık ve 5 ocak arasında dediğiniz sınava girmek içinmi başvuru yoksa sınava girmiş olanların tercih yaptığı bir aşamamı ben önlisan mezunuyum şimdide açıköğretim 3. sınıf öğrencisiyim benim yapmam gereken nedir acilll yardım bekliyorum sizden..

ben de lisans mezunuyum ama 2010 da sınava girmek istiyorum normal memurluk için çünkü alanımda girsem sınava çok zor kazanmam iktisat

Back
X