.canım her yıl puanlar farklı oluyor. Standart sapmaya göre hesaplanıyor ya puanlar tam olarak ne neye eşittir pek kesin olmaz sanıyorum.
Ama önlisans da 110 net 90 puan getirse, lisansta ya 5 net eksiği olur yada fazlası.
cnm tşkrederm.. ya cnm sence önlisansdan 90 almak mı yoksa lisansdan 82 almak mı zor:44:
Sorulan soruların zorluğuna ve senin bilgi birikimine göre sınav anına göre de değişkendir bence o yüzden çok da takma kafana şu kadar net şu kadar puan diye
Sen çalış her seferinde netlerini biraz arttırmaya bak yapabiliyorsan tam yapmaya bak 120de 120 olsun hedefin gerçek sınavda alamasan bile alabileceğin en yüksek puanı alırsın bu şekilde emin ol
Sorulan soruların zorluğuna ve senin bilgi birikimine göre sınav anına göre de değişkendir bence o yüzden çok da takma kafana şu kadar net şu kadar puan diye
Sen çalış her seferinde netlerini biraz arttırmaya bak yapabiliyorsan tam yapmaya bak 120de 120 olsun hedefin gerçek sınavda alamasan bile alabileceğin en yüksek puanı alırsın bu şekilde emin ol
cvp verdğn için tşkrederm.. ya şu yüzden sordumbenm 2 yıllık moda mezunuyum ve kpss terch kodum 3001 bizde tabanlar 89 dan başlıyor yani 90 diyelm düz hesap.. şimdi 4 yıllık iktisat okuyorum iktisatta tabanlar 78-80 yani ne bileyim acaaba 2014 kpss sine okulu uzatsam önlisansdan mı girsm yoksa bi an önce bitrp lisansdan mı girsm diye düşünüyorum.. lisans soruları zor ama taban önlisansa göre bayağı düşük.. önlisansda sorular kolay taban yüksek:26: ne yapsam ki hangsnden girsem...
Araştır hangisinin maaşı çoksa ona girSanırım lisansın daha çok olur tahminimce ama yine de araştır canım. Zor olsun ne olacak ki zor olursa herkese zor yani sonuç olarak hangisine girersen gir çok çalışmak zorundasın bizde aynı şekilde zorundayız tabi Ama okulu ne karar verirsen ver uzatma bence sonra işkence oluyor gerçekten okul bitince insan rahatlıyor. Bir de insan sevdiği işi yapmalı hangi bölümü daha çok seviyorsun onu da düşün bence.
önlisanstaki 100 net 80 puan olurken lisanstaki 100 net 90dır tatlım
İhtiyaç Akademi KPSS Puan Hesaplama Modülü
burdan net sayılarını değişitirip kontrol edebilirsin
quietcmmmmmmmmmmm sağol ya iiii ki varsın
quiet cmmmmmmmmmmmmm bu temmuzda ki lisans kpss si B grubu oluyor demi??? Puan türü ne oluyor B de :44::44:bak ben onu bilmiyorum
bu arada beğen butonu geri gelmiş çok mutlu oldum
canım benim çift yıllardaki sınavla b grubudur.ama tek yıllardada lisansların b puanı yani p1-p2-p3 ü hesaplanır.tek yıllardada sözleşmeli atanma hakları oluyo bazı durumlarda
b puan türü memur olmak içindir gk gy dir canım
o arkadaşının yılındaki kat sayılar farklıdır en fazla 4 puan fark eder.ama son yıllarda 1-2 puan fark ediyo.soru zorluğu ve giren sayısına göre değişiyo bu sapmalar
valla şimdidlki aklım olsaydı önlisnasnı kaçırmazdım ben canım bilmyiroum bana daha kolay geliyo soruları o yüzden daha iyi geliyi.ama dedğin gibi kıyaslayınca bi nevi aynı oluyo şekerim
cnm sen 2 yıllık bankacılık oumuştun demi?? onda tabanlar kaç merak ettim
Benm önlisansda tabanlar 89 ve kadro da diğer önlisanslara göre çok azmalesef açıktan mezun olup bi an önce lisansdan girmem lazım.. Cnm seneye A grubu kpss var demi lisanslar için?? ben seneye yazın okul biterse inş. o zmn gireblrmym A grubuna??? A grubu kpss de G.K - G.Y. den ayrı alan bilgsi sorularıda geliyor demi??? A grubu kpss den hangi kurumlar alıyor cnm benm A grubu kpss bilgim biraz az da A grubu kpss de yaz ayında oluyor demi??
hemen anlatıyım tatlım
ben banka sigortayı açıktan okudum sınava giremicemi öğrenince araştırmadım açıkçası iktisat için sorsan sölerim
a grubu lisans her sene temmuzda olur gk gy ing ve alan olarak iktisat işletme çeko istatistik ekonometri bütün iibf derslerinden nerdeyse sınav olur.bu sınav sonuçlarına göre toplamda 120 puan hesaplanır.80 üstü alman lazım.bakanlıklar,tbmm gibi yerlerde müfettiş yrd iç kontrol dent olursun.tabi 80 alman yetmiyo mesela 90 alsan (alan sınavları dahil) ayrıca başvurduğun kurum sınav yapar hem yazılı hem sözlü ondanda geçince işe başlarsın net en az 3000 tl alırsın
120 puan türüde şudur mesela %20 gk %20 gy %10 ing %45 iktisat %5 ekonometri gibi %liklere dağılır ona göre eleman alır.o yüzden alan sınavına girmek kurum hedeflemedn saçma olur
aynı benim 2011 de yaptığım gibi puanlarım hesaplandı oturdum aşağı