• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss Nasıl geçti??

sen hangi şehirdesin cnm?

istanbulun havası yeni sönüyor ancak.. a grubu deneme yapan bi tek yer bile yoktu bu sene..

Data yayınları internet sitesinden alıntı :

6!=2^k.a ise k en büyük değerini aldığında, a 45 olur.

2. x> -4x-1

3. okek(a,b) sıralı ikilileri 15 tane

4. kok(5-kok21) > (kok7-kok3)/kok2

5. Top ilk seferde 288 birim yukseğe çıkar.

6. Tuzlu su toplamı 90.

7. Olasılık sorusu 1/7 (3!.5!/7!)

8. (a-1)(a+1)(a+3)(a+5) = 20

9. Sadece matematik dersini alan 20.

10. ışçi sorusu x 32 olabilir.

11. Üçüncü musluk tek başına 8 saatte havuzu boşaltır.

12. 1979 doğumlu.

13. Yol sorusu (8 | 4 | x ) x = 12

14. Su altı bitkisi x = 35

15. Kare sorusu x = 4-kok3

16. Koordinat sorusu (b-3)(a-4)= 12

17. Hareket sorusu x = 41.6

18. 1 den k ya sayılar toplamı = 2145

19. [x3/(x3-y3)]/[x2/(x2+xy+y2)] = 2/3 ise x/y=-2

20. Denklem sorusu(a ve x içeren). cevap a = -2

21. Fonksiyon-işlem sonucu: d

22. x2+y2=3; (x+y)2=4 ise x.y=½

23. ıkinci indirim miktarı %30

24. 2.9^(2x+1)/27^(x+1) =1/9 > x=2

25. a2-b2=16; 1/(a-b) * 1/(a+b) = 17/16 ise a=17/2

26. Denklem>=0 eşitsizliğini I-III denklemleri sağlar.

27. Grafik > 2006 yılı (250;350) olamaz. (Toplam 500 olmalı)

28. Grafik > 2004 yılı %62.5 azalma

29. Grafik > ıki yıl arasında 200 verince eşitlenir

netten yorumlar:

"sözleşmeliler kadroya geçince sonradan alınacakları kadrolu alacaklar...! sözleşmeli kalktı kalcak ama vekil öğretmenlik ücretli öğretmenlik hala devam ediyor...! yani bu sene zor sorularla vekil ve ücretli daha çok alınacak bu anlamda öğretmenlere yapılan ödeme 1600-1800 iken 600-700 olacak...! alın size maliye bakanlığının mantalitesi"

"bu soruları hazırlayan insanlarla biz aynı gezegende mi yaşıyoruz? sorular gerçekten standartlaştırıldı mı? anayasa komisyonundaki görevliler kpss ye giren bütün adayları iktisat mezunu mu zannediyor? matematik komisyonundaki insanlar acaba bilim olimpiyatlarına mı insan seçiyorlar? ayrıca bu sınavları sorgulayacak hiçbir kurum, bir insan evladı, yetkili bu ülkede hiç mi yok? geçen yıl aynı hatayı yaptınız. bu yıl neden böyle zor soru hazırlamak için kendinizi yediniz.kimse demiyor mu kardeşim bu sınavın güçlük derecesi0,50 düzeyinde olmalı diye. velhasıl sorulacak soru çok da...

özetle bir yetkili çıksın bana şunları söylesin: kardeşim biz gerçekten kamu personeli seçmemek istiyoruz, sizinle dalga geçiyoruz, sizin sabrınızı ölçüyoruz, gidin hıyar satın, amelelik yapın öğretmen almıyoruz desin. bu ülkede bu fosil öğretmenler oldukça, emeklilik yaşı 65 oldukça siz öğretmen olamazsınız desin biz de bırakalım bu işi artık. lanet olsun üniversite okuduğum güne. lanet olsun bu ülkenin siyasetçisine, milli eğitimine, yöküne, bu soruları hazırlayan insanlara, bizi bu hale düşürenlere. artık utancımdan sokağa çıkamaz oldum."

...

Son düzenleme:
Yapılan soru eşleştirmelerinden anladığım kadarıyla başka bahara kaldım gene

Umarım bu saçma sınav sistemine bir son verilir.

Sorular rastgele çıkar oldu.Hiçbir kaynak tam olarak sınava hazırlanmak için yeterli

değil.Bakalım bu iş nereye varacak.

bu seneki soruları hazırlayanlar, bizi ata(ma)yacak olan bakanlar, milli eğitimi maliyesi şusu busu bu bakanlarda girsin sınava.... 60 alsınlar razıyım... alamayan da köyüne dönsün... :mymeka:

vee diyagramını yıllardır unutmuşlar bu sene akıllarına gelmiş, yapılandırılmış grid miydi neydi kaç kaynaktan çalışıp test çözmeme rağmen bir tanesinde bile geçmedi... ama nolduuu... al dediler sana soruu... :1shok:kafamçokkarıştı

ay daha yazacaktım ama susuyorum....:oklava:

:enbuyukkk:

bu seneki soruları hazırlayanlar, bizi ata(ma)yacak olan bakanlar, milli eğitimi maliyesi şusu busu bu bakanlarda girsin sınava.... 60 alsınlar razıyım... alamayan da köyüne dönsün... :mymeka:

vee diyagramını yıllardır unutmuşlar bu sene akıllarına gelmiş, yapılandırılmış grid miydi neydi kaç kaynaktan çalışıp test çözmeme rağmen bir tanesinde bile geçmedi... ama nolduuu... al dediler sana soruu... :1shok:kafamçokkarıştı

ay daha yazacaktım ama susuyorum....:oklava:

:enbuyukkk:

Benim için de fiyaskoydu sınav.Hani geçen sene eğitim bilimlerini geçici bir heyet hazırlamıştı sınavı.O grup hala duruyor demek ki...Artık sınavın formatı değişti....:oklava::oklava:
Artık özcan demirel'in,binnur yeşilyaprak'ın bilimsel kitaplarını hatmedicez anlaşılan....Kpss hazırlık kitapları da bizi hazırlayacak nitelikte değil artık.Matematik de felaketti benim...:gitme::gitme:

Kitapların çoğunda vee diyagramı yok,yapılandırılmış grid yok.Rehberlik neydi öyle ya...:bbo::bbo:

ben bakmak istemiyorum cevaplara ya..bir yanım bak diyor ama erken ögrnsem felaketimi koca tatil bana haram olacak..aylardır stresten kafayı yemiişken yapamam bunu kendime..iyisi mi acı habere yavas yavas alıstırayım kendimi...acıklanana kadar anca hazmederim off off..yediniz bitirdiniz bizi be..

Matematik çok zordu 7 soru yapabildim ve 2 tanesinden emin değilim,anayasa da zordu 3 boşum var ordan tarih coğrafya Türkçe kolaydı ama.Eğitim bilimleri matematiğe göre iyiydi ama hala yapılandırılmış grid nedir hiç anlamadım hiçbir kitap ta bu kavram yok ki ya sorulara bakmaktan da korkuyorum kızlar nolcak bu halimiz ya:uhm:

dün netten cevapları aldım.......

kontrol ederken hiç bu kadar şok olduğumu hatırlamıyorum.........:1shok:

tek kelimeyle iğrençtisenağlamasenağlama

girmedim bu seneee kpss ye dahada girmiycem zaten..üniv okumakta boşş bu devirde üniversite=lise gibi oldu asıl öss sınavı işte bu kpss:(:(:(:

Dün ben de Eğitim Bilimleri netlerime bakayım dedim.

70 sorudan 30 tanesi yanlış çıkınca gerisine bakamadım çünkü kalp spazmı geçirecektim

İşin ilginci emin olarak yaptıklarım da yanlış çıktı.Çok da zor gelmemişti;ama demek ki

gene ters köşe olmuşum.

Back