- Konu Sahibi emptychild
-
önce 6! açarım canıma ve k pozitif tam sayılar olmak üzere,
6!=2[SUP]k[/SUP].a
eşitliginde k en büyük degerini aldıgında a kaç olur?
A) 15
B) 25
C) 30
D) 45
E) 60
çarpanlara ayırırsak şöyle olur
(a-b)(a+b)=29
her ikisi de pozitif tamsayı olduğu için bu işlemleri 1x29 olarak düşünürüz canım
a-b=1
a+b=29 olur
önce 6! açarım canım
6.5.4.3.2.1=2[SUP]k[/SUP] .a
3.2.5.2[SUP]2[/SUP] .3.2.1=2[SUP]k[/SUP] .a diye yazarım
buradan en son haliyle
2[SUP]4[/SUP] .45=2[SUP]k[/SUP] .a olur
k ya en çok 4 değeri verildiğinde a 45 olur
37! sayısının sondan kaç basamağı sıfırdır?
A)6 B)7 C)8 D)9 E)10
Merhaba bayanlar,
aşağıdaki sorularla ilgili fikri olan var mı?
1) Bir çuval şekerin yarısını % 20 zararla satan bir bakkalın çuvalın tamamının satışından % 18 kar elde etmesi için çuvalın diğer yarısını yüzde kaç karla satması gerekir? Cevap:56
böyle buldum canım şimdi ikinciye bakıyorum resime tıklarsan büyüyor
Merhaba bayanlar,
2) Bir öğrenci bursunun % 40 ının ulaşım harcamalarında kullanıyor. Öğrencinin bursu arttığı halde ulaşım harcamaları değişmiyor. Öğrenci yeni bursunun % 25 ini ulaşım için harcadığına göre, bursu yüzde kaç artmıştır? Cevap:60, aslında bu soruyu çözdüm ama kurduğum denklemden emin değilim.
çok çok teşekkür ederim canım, ellerin dert görmesin. Yüzde problemlerinde sıkıntım var, galiba biraz daha pratik yapmam gerekiyor. Denklem kurmakta zorlanıyorum
sorular çözdükçe daha da kolaylaşıyor canım halledersinBende yardımcı olurum yine
Merhaba bayanlar,
aşağıdaki sorularla ilgili fikri olan var mı?
1) Bir çuval şekerin yarısını % 20 zararla satan bir bakkalın çuvalın tamamının satışından % 18 kar elde etmesi için çuvalın diğer yarısını yüzde kaç karla satması gerekir? Cevap:56
2) Bir öğrenci bursunun % 40 ının ulaşım harcamalarında kullanıyor. Öğrencinin bursu arttığı halde ulaşım harcamaları değişmiyor. Öğrenci yeni bursunun % 25 ini ulaşım için harcadığına göre, bursu yüzde kaç artmıştır? Cevap:60, aslında bu soruyu çözdüm ama kurduğum denklemden emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?