KPSS ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum

peki birşey sorucam. her üniversitede kadro açılacağının garantisi yok değil mi? ben izmir istiyorum mesela ama buradaki üniversitelerin memur alıp almayacağı belli oluyor mu?

canım maalesef,hangi kurumun ne kadar kişi alacağını ya da kişi alıp alamayacağını şu an bilemiyoruz
mesela son atamalarda izmirde pttye hiç alım olmadı diye hatırlıyorum,en revaçta kurumlardan biri maaşı nedeniyle ptt ama izmirde alınmadı işte
ama atamalara yakın zamanlarda alınacak kadro sayıları açıklanabiliyor çünkü personel, kurumlardan ihtiyacı olduğu kişi sayılarını istiyor
ama dediğim gibi sınavdan sonra izmirdeki üni.lere kaç kişi alınır bunu şu an bilemeyiz
ama 2008 sınavından sonra yapılan atamalarda az ya da çok izmirdeki üni. kadrolarında hep açık vardı,yani alım oluyor genelde

hmm beklenip görülecek yani..

ya ben şimdi o senin verdiğin linklerdeki forumları okudum. bir de belediyeler varmış. biri girmiş oraya. 25 sene aynı iş yapılır mı falan demiş. o ıBB'de çalışıyormuş, şimdi ayrılacakmış bu sebepten. şube gibi durumlarda söz konusu olmadığı için olduğun yerde çakılı kalıyormuşsun. bunu hiç düşünmemiştim şimdi bir de bu çıktı bilmiyorumkismile

evet canım işte kuruma göre değişiyor bu olaylar.belediye de aynı mantık,üni. de...
yani biri dokuz eylül biri celal bayar,farklı kurumlar olarak değerlendirmek lazım aslında,o yüzden atama yok diyor girenler
ama tabi kurum içi yükselme olaylarını da araştırmak lazım

valla bu konularda benim de kafam karışık açıkçası
gençlik ve spor müdürlüğünde benim de biraz aklım,zevkli diyor girenler ama atama olayını bilmiyorum işte
benim de atama olmayan bi yere girmem lazım :)
hem atama olmasın,hem maaşı iyi olsun,hem zevkli bir iş olsun :) hem kariyer yolu açık olsun :) araştırmalarım sonucu böyle bir kurum bulursam haber vericem :))) sizin bildiğiniz varsa yazın lütfen :)))

hah ben de aynını istiyorum işte kaydirigubbakcemile3 gerçi izmir şartlarında bir bayan için 1200 hiç fena para değil. ama dediğin gibi sırf memur olup ot ot yaşamak değil de işinden de zevk almalı insan.

kızlar özel sektör olmasın ne olursa olsun bence devlet dairesi sonucta özel sekör inssanı cok harcıyo emek ver bi hatanda gözunun yasına bakmıyolar o yüzden ben cok istıyorum cokkk

Bende artık yok şu kurum alırmı bu kurum alırmı diye düşünmüyorum. Zaten sadece lisans mezunlarının kadrosunu tercih edebileceğim. Benim mezun olduğum bölümün ataması yok Bende genel lisans mezunu olanları aldıkları bölümleri yazıcam. Bende sadece istanbul tercihlerimi yapıcam. Artık hangi kurum olursa olsun önemli değil. Ablam girdi kpssyi kazanarak. iki yıl kadar bekledi ama girdi sonunda. Gayet memnun şu an. Yüksek puan alırsak girmemiz daha kolay olur. Hangi kurum olursa olsun tercihlerimde yazıcam. Yeterki bi devlet dairesi olsun. Bende devlet dairelerini çok sevmiyorum gözüme sevimli gelmiyor. ama bir çalışan olarak korkmuyorsun, uyarılmıyorsun sürekli, sadece işin ve sen varsın, işten çıkarılma korkun yok sürekli, maaşı ilk girdiğinde 800 dü (ki o önlisans tan girdi) sonra ki yıl hemen 1200 oldu, ve yükselme şansımız oluyor sınavlar oluyor çalışırken.. bunları ablam anlatıyor 2 yıldır çalışıyor.
Bence onu bunu düşünmeden sınavdan çok iyi bi puan almaya bakmamız lazım ve iyi bi puanımız olduktan sonra tercih listelerinden bize uygun kurumlara tercihlerimizi yaparız ve kısmetse dogru dürüst bi işimiz olur.:Saruboceq:

arkadaşlar benim de ek bazı sorularım var.

A grubundan girdiğimizde ÖSS deki gibi tercih mi yapıyoruz, yoksa devlet baba nereye gönderirse oraya mı gidiyoruz?

B grubunda da bnu şekilde mi?

Özel sektörde çalışan yada firma sahibi bir eşimiz varsa, eş durumundan aynı şehirde kalabiliyor muyuz?

Öğretmenliğin ve bazı memurlukların zorunlu hizmetleri oluyor, bir memuriyetin zorunlu hizmeti olup olmadığını nereden öğrenebiliriz?

saygılar buyrunnnnnnnnn

selam tuana,
A grubu sınavına sadece lisans mezunları girebiliyor
B grubu sınavına ise hem lisans,hem önlisans,hem de lise mezunları girebiliyor
lisans mezunlarının sınavı temmuzda,önlisans ve lise mezunlarının sınavı ise eylülde oluyor
B grubu atamalarında ise yine tercih edilebilecek yerler,pozisyonlar mezuniyete göre değişiyor
sen önlisans mezunu olarak 26.09.2010 daki sınava girebiliyorsun
35 tl :)
sınavda genel yetenek-genel kültür konuları çıkıyor,yani;
genel yetenek:matematik,geometri,türkçe
genel kültür:tarih,coğrafya,vatandaşlık

B grubu sınavı iki yılda bir yapılıyor,bu yıl sınav olduğunu biliyoruz zaten,sonraki sınav ise 2012 de.o yüzden bu yıl sınava girmek istiyorsak zamanı iyi değerlendirmekte fayda var yoksa 2012ye kadar beklemek çok zor :)

B kadrolarda yaş sınırı yok.( bazı istisnalar var onları da yukarda anlatmıştım sanırım )

başvurular büyük ihtimal mayısta başlar gibi,zaten duyulur ve haberleşiriz.

ösymnin sayfasında sol alt köşede arşiv bölümü var,ordan geçmiş yılların sorularını bulabilirsin.bunun dışında netten de kpss çıkmış sorular diye aratırsan yine yıllara göre soruları bulabilirsin.ayrıca çıkmış sorular ve çözümleri şeklinde kitaplar var piyasada,onlardan da faydalabilirsin.çıkmış sorulara bakmak şart.

bunun dışında yine piyasada kpss ile ilgili bir çok kaynak var,ihtiyaç,yargı,data bunlar tavsiye edilen kaynaklar arasında.ders ders ayrı ayrı olanı da var,modüler set şeklinde olanı da var,tek kitap bütün dersler bir arada şeklinde satılan da var.birden fazla kaynaktan çalışmak ise daha güvenilir geliyor bana :)

joeycim A grubu sınavına girdin diyelim,pazar tüm gün akşama kadar sınavda oluyorsun :) sınav biter,bir süre sonra puanlar açıklanır.120 çeşit puanını alır beklemeye başlarsın.bu puanlar P1,P2...P120 şeklinde ifade edilir.

diyelimki maliye bakanlığı vergi denetmeni alacak,ilan yayınlar,derki işte P49 dan en az şu kadar puan alan başvurabilir.eğer vergi denetmeni olmak istersen ve puanın da tutuyorsa,artı yaş engelin yoksa,diğer şartları yazmıyorum artık hani yüz kızartıcı suç filan :))) şartlarda sorun yoksa ilana başvuru yaparsın.sınava çağıralacak kişi sayısı bellidir,atıyorum 300 kişi sınava girsin demişlerdir.en az 70 alan başvursun dediler diyelim,senin de puanın 75 olsun,başvuran kişilerin puanları sıralanır ve ilk 300 kişi sınava alınır.eğer 300.kişinin puanı 76 ise sen 301.kişi olarak maalesef puanın tutsa da sınava giremezsin.

yani A grubu kadrolarda mantık,puanı al,ilanı bekle ve başvur şeklindedir.

Yüksek puan almak tabiki avantaj :)yani puan tutsa da girememek de var sınava,işte o çok kötü bişey.

ilanları sürekli takip etmek gerekir.hangi kurumun ne zaman ilan vereceği belli olmaz.
diyelimki A kadrodan bi ilana başvurdun,sınavı kazandın,hangi ilde çalışacaksın ? işte bu noktada hangi kurumu istediğimiz çok önemli çünkü bu kuruma göre değişiyor.bazı kurumların çalışma yerleri sabit olabilir.bunu ise kurum bazında incelemek araştırmak lazım.bunun için kurumların web sitelerine girip yönetmelikleri incelenebilir ya da bilgi edinmeden kuruma sorulabilir.

B grubunda ise,öss mantığı geçerli tamamen.puanı alır ösymnin atama yapacağı tarihi beklersin.atama tarihi açıklanır ve istediğin kurumu ve ili tercih edersin.tercih edebileceğin il ve kurum bilgileri yayınlanacak olan kılavuzda yer alır.sanırım 15 tercih hakkı vardı.kontenjan ve puan mantığına göre de merkezi yerleştirme işlemi yapılır.

eş durumu ve atama olayını yine kurum bazında araştırmak lazım.ya yönetmeliklerinden,ya bilgi edinmeden ya da googledan :)
mesela B kadro gümrükte eş durumuna hiç bakılmıyor,aile birliği hiçe sayılıyor deniliyor.çalışanlar duyduğum bu.o yüzden gümrüğü eledim kendi adıma :)

Çok teşekkür ederim canım.Gerçekten çok faydalı bir açıklama yapmışsın .:1hug:a.s.

arkadaşlar bilgim yoktu sayenizde çok şey ögrendim.çok teşekkürler bende girmeyi düşünüyorum sınava lisans bende dershaneleri araştırıcam bakalım

arkadaslar mrb ben forumda yeniyim bu baslık süpermiiş zemuszemus
ben de bu sene kpssye giricemama daha formasyon almadm inşş öğretmen olmak hayalim..öğretmenlik için her sene girebiliomuyuz sınava bi de doğu görevi nasıl oluyor bile biri varsa cok sevinirimm acıklarsa opuyorumnanaktan

çok güzel açıklayıcı yazılardı, teşekkürler herkese :)

cevap vericek kimse yok muu bilmiyorumkismile

canım eğitimciler her yıl sınava cumartesi öğleden sonra oturumunda giriyor diye biliyorum
şimdi netten 2009 ve 2008 kpss eğitim bilimleri soruları diye arattım iki yılda da çıktı :) demekki her yıl giriyorlar :)

diğer sorular için eğitimciler aranıyor kızlar hadi bir cevap lütfen :)

çook tesekkurler begooonyacım cevabn için a.s.
bi de doğu görevini öğrenebilrsem tam olucak :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…