bu tablolarda zaten herşey yazmıyor maalesef,sadece görünen kısım
aslında neyin ne olduğunu,hangi dersin nerde daha önemli olduğunu bilmek için de biraz işin içinde olmak gerekiyor aktif olarak
üniversite memuriyeti,B kadrodur
lisans mezunları girebilir
yani iki yılda bir yapılan sınava girer sadece genel yetenek genel kültür çözersin,P3 ü alırsın,atama zamanı da tercih kılavuzunda yer alan üniversitelerden birini,kendi şehrinde varsa tercih edebilirsin,misal :) maaşları da 1200 civarı oluyor onu da ekliyim :)
genelde tayin olmadığı için üniversite memuriyetleri pek revaçta değildir,tercih eden de boşta kalmamak için tercih eder ama kendi şehrinde atandıysan daha ne olsun :) bir bayan için...bence tabi :)
bu arada A kadro isterken maaşları da bilmek lazım,bir B kadro ile bir A kadro maaşı aynı olabiliyor.eğerki kariyer meslek idealiniz yoksa A kadro için o çaba harcayıp aynı maaşı almak da düşündürücü olabilir.tabi bu kişiye göre değişir.
bu arada ingilizce için iyi çalışmalar :) belki biliyosundur ohcanımadeysin,ayhan sezer ve cesur öztürk isimli kişiler sınav komisyonundalarmış,en son bilgi bu şekildeydi değişmediyse..bu kişilerin kitaplarına çalışmak nokta atışı olabilir...
linkleri özel mesaj olarak atayım,joey...
evet canım işte kuruma göre değişiyor bu olaylar.belediye de aynı mantık,üni. de...
yani biri dokuz eylül biri celal bayar,farklı kurumlar olarak değerlendirmek lazım aslında,o yüzden atama yok diyor girenler
ama tabi kurum içi yükselme olaylarını da araştırmak lazım
valla bu konularda benim de kafam karışık açıkçası
gençlik ve spor müdürlüğünde benim de biraz aklım,zevkli diyor girenler ama atama olayını bilmiyorum işte
benim de atama olmayan bi yere girmem lazım :)
hem atama olmasın,hem maaşı iyi olsun,hem zevkli bir iş olsun :) hem kariyer yolu açık olsun :) araştırmalarım sonucu böyle bir kurum bulursam haber vericem :))) sizin bildiğiniz varsa yazın lütfen :)))
Selam kızlar.Bende 2010 kpssye girmek istiyorum.Ama hiçbir bilgim yok iken biraz buradaki arkadaşların sayesinde birazda olsaa bilgilendim.Çok teşekkür ederim.Ben iktisat önlisans mezunuyum ama yaşım 35i geçkin olduğu için anladığım kadarıyla sadece KPSS-B ye girebiliyorum.Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsinler lütfen .Ayrıuca ben hangi konulara ve hangi konulara çalışmam gerekiyor bilmiyorum.Bu konuda da yardımcı olursa sevinirim.Bşvurular başladığında da buradan birbirimize haber verirsek iyi olur...
arkadaşlar benim de ek bazı sorularım var.
A grubundan girdiğimizde ÖSS deki gibi tercih mi yapıyoruz, yoksa devlet baba nereye gönderirse oraya mı gidiyoruz?
B grubunda da bnu şekilde mi?
Özel sektörde çalışan yada firma sahibi bir eşimiz varsa, eş durumundan aynı şehirde kalabiliyor muyuz?
Öğretmenliğin ve bazı memurlukların zorunlu hizmetleri oluyor, bir memuriyetin zorunlu hizmeti olup olmadığını nereden öğrenebiliriz?
saygılar buyrunnnnnnnnn
selam tuana,
A grubu sınavına sadece lisans mezunları girebiliyor
B grubu sınavına ise hem lisans,hem önlisans,hem de lise mezunları girebiliyor
lisans mezunlarının sınavı temmuzda,önlisans ve lise mezunlarının sınavı ise eylülde oluyor
B grubu atamalarında ise yine tercih edilebilecek yerler,pozisyonlar mezuniyete göre değişiyor
sen önlisans mezunu olarak 26.09.2010 daki sınava girebiliyorsun
35 tl :)
sınavda genel yetenek-genel kültür konuları çıkıyor,yani;
genel yetenek:matematik,geometri,türkçe
genel kültür:tarih,coğrafya,vatandaşlık
B grubu sınavı iki yılda bir yapılıyor,bu yıl sınav olduğunu biliyoruz zaten,sonraki sınav ise 2012 de.o yüzden bu yıl sınava girmek istiyorsak zamanı iyi değerlendirmekte fayda var yoksa 2012ye kadar beklemek çok zor :)
B kadrolarda yaş sınırı yok.( bazı istisnalar var onları da yukarda anlatmıştım sanırım )
başvurular büyük ihtimal mayısta başlar gibi,zaten duyulur ve haberleşiriz.
ösymnin sayfasında sol alt köşede arşiv bölümü var,ordan geçmiş yılların sorularını bulabilirsin.bunun dışında netten de kpss çıkmış sorular diye aratırsan yine yıllara göre soruları bulabilirsin.ayrıca çıkmış sorular ve çözümleri şeklinde kitaplar var piyasada,onlardan da faydalabilirsin.çıkmış sorulara bakmak şart.
bunun dışında yine piyasada kpss ile ilgili bir çok kaynak var,ihtiyaç,yargı,data bunlar tavsiye edilen kaynaklar arasında.ders ders ayrı ayrı olanı da var,modüler set şeklinde olanı da var,tek kitap bütün dersler bir arada şeklinde satılan da var.birden fazla kaynaktan çalışmak ise daha güvenilir geliyor bana :)
Çok teşekkür ederim canım.Gerçekten çok faydalı bir açıklama yapmışsın .:1hug:a.s.
cevap vericek kimse yok muu bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?