Kpss ile ilgili bir sorum var?? Kpps bilgisi olan kişiler lütfen bakablr mi?

princes_Pocahontas

♪♪KPSS hedef 85 net♪♪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
372
22
Arkadaşlar selam....
Ben önlisans 3001 koduna giren bir branş mezunuyum...... Açıktan lisans bitirdim.. İktisat.....
Önlisans 3001 de bazen tabanlar 87-88 civarı oluyor, bazen de 86-85 e düşüyor.. 2010 kpss de tabanlar 88 civarı kapattı... 2012 de 86 hatta şimdi kasım ve haziran atamaları da olunca 83-84 bulabilir.... Lisansdan İİBF bölümleri şu son alımlarda 82 ye dayandı... en son 80 i bulur en kötü ihtimalle.... yani önlisans 3001 de tabanlar lisansda iktisadın kodundan alımlara neredyse yaklaştı... Ayrıca puan hesaplamalarında da lisansın puan hesaplamasında 1 soruyu önlisansın puan hesaplamasına göre daha düşük bir sayıyla çarpıyorlar... ve mesela lisansda 3 soru 1 buçuk 2 puan gibi birşey getirrken, önlisansda 3 soru 3 puan getiriyor diyebiliriz. yaklaşk bu şeklilde puan hesaplama durumunda da da önlisansdan puan yükseltmek daha kolay.... Bu açıdan baktığımız zaman önlisans lisansa göre avantajlı görünüyor. fakat lisansdan daha çok alım oluyor ve açıktan alımlara bakınca iktisattan iyi alım oluyor... Sizce bu yıl önlisansdan mı gireyim lisans dan mı??? Lİsans yeni bittiği için önlisansdan hala kpss ye girme hakkım var.. kpss konusunda bilgili kişelerden yorum bekliyroum. Teşekkürler

cnm lisans her sene oluyor ama önlisans son hakkın bu önlisansa gir olmazsa bi sonraki seneye lisans girersin ki ben de öyle yapcam..

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm lisans her sene oluyor ama önlisans son hakkın bu önlisansa gir olmazsa bi sonraki seneye lisans girersin ki ben de öyle yapcam..
ama her yıl olan yani tek yıl olanlar B kpss değil ki cnm... Ben B den atanmayı düşünüyorum.. B ye haxırlanıyorum.. B sadece çift yıllar alım yapıyor..

Ama her yıl kadro sayısı değişiyor tabi. mesela 2012 kpss ye önlşisans girenler şanslıydı, çünkü 3001 e kadro sayısını arttırmışlar ve tabanlar 85 e düşecek hatta 84 ü bile görecek... Ama 2014 kpss ye önlisansdan girersem önlisans 3001 e kadro sayısı çok verilmezse tabanlar yine 87 civarında kalırsa hiç bi anlamı olmaz.. sanırım en güzeli risk almamak... lisans da garanti 83 alınca atanma ihtimalim olacak... sanırım kimseninde bi bilgisi yok cevap veren yok :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…