arkadaslar kolay gelsin hepinize..bende bazen süper çalışıyorum bazense içimden kitap açmak gelmiyor.tabi benim durumum biraz daha özel,bilenler olabilir kızımı kaybettim ve içine bulundugum psikolojiyi yenmeye çalışıyorum ama kafamın hiç almadıgı anlar oluyor..bir yanım kadrolu olmak isterken diğer yanım bir an evvel toparlan herşey yoluna girer diyor..üstesinden gelmek için elimden geleni yapacagım..okulu da bırakamıyorum çünkü dertlerimi öğrencilerimle azaltıyorum.
program geliştirme va vatandaşlık tamamen duruyor kalanlar bitti konu olarak..soru çözüyorum olabildigi kadar..diğerlerine bir ay kala bakmayı düşünüyorum ki aklımda kalsın..çünkü diğer sınavda tarihe son gece baktım kurtuluş savaşı dönemine ve 3 soru yaptım..sınav yaklaştıkça güncel bilgileri birbirimize yazalım diyorum..
hepimize Allah kolaylık versin:)
ihtiyaç soru bankasından sizleri az da olsa gülümsetmek için alıntı yapılmıştır...
1)Polat Alemdağ ve arkadaşı Abdülhap bir iş görüşmesi için Tataroğullarından Şekerim Fuat'la bir restoranda buluşarak paşamel soslu ördek yemişlerdir.Şekerim Fuat hesabı ödedikten sonra restorandan ayrılmışlardır.Gecenin ilerleyen saatlerinde Polat Alemadar ve Abdülhap midesindeki tahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve o günden sonra bir daha paşamel soslu ördek yememişlerdir...
2)Polat Alemdağ sebepsiz yere hır çıkaran ve milletin bacaklarına sıkan Memati'yi bu huyundan vazgeçirmek için İhtiyaç Yayıncılık'ın hazırladığı öğrenme psikolojisi kitabını okumuş ve bu kitaptan thorndike'la ilgili bilgiler edinmiştir.Polat Alemdağ edindiği bilgilere dayanarak Memati'nin istemediği davranışları sergilemesi durumunda onu bazen cezalandırmış bazen de görmezden gelmiştir.Ancak davranışta ciddi bir değişiklik görememiştir.Daha sonra ise Memati'yi istenmeyen davranışlar yapmadığı zamanlarda da sık sık pekiştirmiştir.Bu durumda Memati'nin istenmeyen davranışlarında azalma görülmüştür.Polat Alemdağ bu deneyiminden yola çıkarak pekiştirmenin cezadan daha etkili olduğu sonucuna varmıştır....
paragrafımız;
Murat Bey'i eşi sık sık dövmektedir. Murat bey yine bir gün hanımından dayak yerken, ayağının kanepenin kenarına takılması nedeni ile yere düşmüştür. Yere düşünce hanımı ona vurmaktan vazgeçmiştir. Murat Bey bu durumun farkına varınca daha sonraları da hanımı kendisini dövmeye kalkıştığında hemen kendisini yere atıp bağırarak dayak yemekten kurtulmaya başlamıştır...
sorularımız;
Hanımının Murat Bey'i dövmesi aşağıdakilerden hangisine örnektir?
esas şıkkımız: İSABETLİ BİR CEZADIR..delikafaduldendelikafadulden
Hanımının evi terk edip gitmesi Murat Bey açısından nedir?
esas şıkkımız:ETTİĞİNİ ÇEKMESİDİRsırnaşık şeysırnaşık şey
Hanımının evi terk edip gitmedi üzerine Murat Bey'in bir türbeye gidip mum yakması nedir?
esas şıkkımız:MANEVİ PEKİŞTİRME:teytey::teytey:
Murat bey kimdir? Bağımlı kimlik statüsüne sahip pısırık koca delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?