• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS için MOTİVE lazımm

cabik

hayatımda sɹǝʇ nq ʞǝ&#647
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
647
0
116
Ordu
Arkadaşlar bir çoğumuz hala çalışma azmini beklemekten sıkılmadık.Oda sağolsun pek bi nazlı canım.kolay kolay gelmez...bunun sebeplerini yazayım sizde artık motive olun ve biyerden başlamak gerektiğini unutmayın..İçinizden çok geç kalmadık mı? dediğinizi duyar gibiyim:hayır bence tam vaktidir.yüreğinize su serpecek bir cümle daha kurayım:arkadaşlarımın çoğu son 1-1.5 ay kala sıkı çalışarak başardılar...zamanımız var o halde..hadiii sende başlaa :lepi:

Çalışma isteğin gelmiyor mu? :1no2:
-Çalışma isteğinin kendiliğinden gelmesini beklemeyin.
-Ders çalışma davranışı ile ilgili düşüncelerinizi gözden geçirin. Her şeyin malzemesi düşüncedir ve düşüncelerimizi değiştirebiliriz.
-Önyargılarınızı gözden geçirin.
-Olumsuz düşüncelerinizi çürütecek alternatifler üretin.
-Olumsuz noktaları değiştirebileceğinize olan inancınızı kaybetmeyin.

" Kendine inanmak başarıyı garantilemeyebilir ama kendine inanmamak başarısızlığı garantiler

Verimli çalışabilmek için, ders çalışma isteğinin gelmesi gerekir " düşüncesi ders çalışmaya başlamakta güçlük çekmenin bir başka nedenidir. Tıpkı bir ilham gibi ders çalışma isteğinin gelmesi beklenir. Unutmayın ki ; isteği yaratan da yok eden de bizleriz." İstek kendiliğinden gelmez "İsteğin ortaya çıkarabilmesi için önce ders çalışmaya başlamak ve sürdürmek gerekiyor. Bu, başarıyı ve içimizdeki isteğin sürekliliğini sağlayacaktır. Yani önce dersin başına oturuyoruz sonra istek oluşuyor.
"Neyin sonunda başarı geliyorsa önce onu yapmalıyız". :hooray:
Bazı bireylerin " ders çalışmayı " çok önemli gördükleri için en sona bırakma eğilimi de ders çalışma engellerindendir. Bu bireyler gün içinde ders çalışma dışındaki faaliyetleri (müzik dinlemek, telefonla konuşmak, TV izlemek vb ) bitirip, sonra çalışmanın uygun olacağını düşünürler. Ders çalışma sona ve yorgun olunan saatlere kaldığında ne kadar verimli olacağı tartışılır. Bunun yerine ders çalışma faaliyetine öncelik vermek bu faaliyeti tamamladıktan sonra diğer faaliyetleri keyifle ve tadını çıkararak yerine getirmek daha etkili olacaktır

Sloganınız " Dersini yap, keyfine bak" olsun a.s

Alıntı..
Sınava girecek olan tüm arkadaşlara şimdide başarılar diliyorum..bak hala oturuyo :oklava:

benim de motiveye çok ihtiyacım var..
3. girişm olacak sınava..
artık çok sıkılıyorum ders çalışırken...
fakat plan yaptım ve her gün ders çalışacağım dedim kendime..

bir de eğer ders çalışırsam, sınav sonucumun çok iyi geçeceğini düşünüyorum..
soruları rahatlıkla çözdüğümü düşünüyorum..
bir de o günkü planıma bakıyorum hangi dersler var diye..
şööyle bi bakıyoum, hangisini çalışmak istersem ondan başlıyorum gerisi geliyor..

hepimize kolay gelsin,başarılar dilerim herkese a.s.

oy oy oy....

bana artık çalışmaktan daral geldi. ciddi ciddi hem de.. ama başka çarem olmadığını da bildiğimden çalışıyorum da çalışıyorum... ama karşılığını da alıyorum.. yaptığım iki deneme sınavının sonuçları iyi geldi.. ilkinden 79 çıktı ikincisinden 81...
allahım diyorum sınavdan da bu sonuç gelirse kesin atandım....kaydirigubbakcemile4

kızlar bende deneme sınavı yapıyorum kendime.artık yavaştan başladım deneme sınavlarına.ama daha mat ve tarihten bitiremediğim konular var.bunuda hesaba katarak düşünürsek 70 li puanlar alıyorum.yeterli değil tabiki ama kalan konular bitince bakacaz inş.
birde nasıl hesaplama yapıyorsunuz.bende bir kaçtane var fekat sizinkinide öğreneyim.ortalamasını alırız olmassa artık :))))

arkadaslar kolay gelsin hepinize..bende bazen süper çalışıyorum bazense içimden kitap açmak gelmiyor.tabi benim durumum biraz daha özel,bilenler olabilir kızımı kaybettim ve içine bulundugum psikolojiyi yenmeye çalışıyorum ama kafamın hiç almadıgı anlar oluyor..bir yanım kadrolu olmak isterken diğer yanım bir an evvel toparlan herşey yoluna girer diyor..üstesinden gelmek için elimden geleni yapacagım..okulu da bırakamıyorum çünkü dertlerimi öğrencilerimle azaltıyorum.
program geliştirme va vatandaşlık tamamen duruyor kalanlar bitti konu olarak..soru çözüyorum olabildigi kadar..diğerlerine bir ay kala bakmayı düşünüyorum ki aklımda kalsın..çünkü diğer sınavda tarihe son gece baktım kurtuluş savaşı dönemine ve 3 soru yaptım..sınav yaklaştıkça güncel bilgileri birbirimize yazalım diyorum..
hepimize Allah kolaylık versin:)

arkadaslar kolay gelsin hepinize..bende bazen süper çalışıyorum bazense içimden kitap açmak gelmiyor.tabi benim durumum biraz daha özel,bilenler olabilir kızımı kaybettim ve içine bulundugum psikolojiyi yenmeye çalışıyorum ama kafamın hiç almadıgı anlar oluyor..bir yanım kadrolu olmak isterken diğer yanım bir an evvel toparlan herşey yoluna girer diyor..üstesinden gelmek için elimden geleni yapacagım..okulu da bırakamıyorum çünkü dertlerimi öğrencilerimle azaltıyorum.
program geliştirme va vatandaşlık tamamen duruyor kalanlar bitti konu olarak..soru çözüyorum olabildigi kadar..diğerlerine bir ay kala bakmayı düşünüyorum ki aklımda kalsın..çünkü diğer sınavda tarihe son gece baktım kurtuluş savaşı dönemine ve 3 soru yaptım..sınav yaklaştıkça güncel bilgileri birbirimize yazalım diyorum..
hepimize Allah kolaylık versin:)

canım kaybın için gerçekten çok üzüldüm..
Allah sabır versin..

sen sanırım sözleşmeli olarak çalışıyorsun..
valla benim elime o bile geçmedi, keşke sözleşmeli olsaydımsenağlama
sen elinden geleni yap, olursa olur..
olmazsa da zaten 3 sene sonra kadro verilecek sözleşmelilere...
kolaylıklar dilerim canım...

arkadaşlar bende 2010 a gircem daha çok var ama şimdiden kafamı kurcalıyo ders çalışmak walla şimdidende ara ara baksam mı diyorum çalışınca karşılığını görücez mutlaka

buradan link veremiyorum arkadaşım ama google dan kpss puan hesaplama yaz ben o şekilde bulduğum bir siteden değerlendirme yapıyorum...

hepimize kolay gelsin...

ben de 2010 da gıreceğim şimdiden ara sıra bakıyorum bı de bebek istıyoruz nasıl olacak ikisi bır arada ben de bılmıyorum ama Allahım hayırlısını versın suan ıkısınden de vazgecemıyorum nerdeyse 2yıllık evlıyız dıyebılırım bebek olayını da fazla ertelemek istemıyorum ee kpss ye calışmak hatta zamanı gelınce de dersaneye gıtmek istıyorum anneme çok guvenıyorum bebekj konusunda bana yarımcı olacak inşallah ama sonuçta anne daha onemlı yanı yıne de coğu şey bana kalacak var mı benım durumumda olanlar

dersaneye gıtmeden evde kendım çalışmıştım 2-3 ay ve 70 aldım ama dersaneye hiç gıtmedım ve bu defa dersaneye de gıtmek istıyorum bız laborantlar için en az 80-82 falan lazım maalesef dıyorum bazen yanlış meslek keşke ebe olsaydım şimdiye atanırdım dıyorum ama işte herşey kısmet

benimde en az 85 almam gerekiyor.bakalım şimdilik iyi gidiyorum ama sınav günü bir aksilik çıkacak diye de ödüm kopuyor

ihtiyaç soru bankasından sizleri az da olsa gülümsetmek için alıntı yapılmıştır...

1)Polat Alemdağ ve arkadaşı Abdülhap bir iş görüşmesi için Tataroğullarından Şekerim Fuat'la bir restoranda buluşarak paşamel soslu ördek yemişlerdir.Şekerim Fuat hesabı ödedikten sonra restorandan ayrılmışlardır.Gecenin ilerleyen saatlerinde Polat Alemadar ve Abdülhap midesindeki tahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve o günden sonra bir daha paşamel soslu ördek yememişlerdir...

2)Polat Alemdağ sebepsiz yere hır çıkaran ve milletin bacaklarına sıkan Memati'yi bu huyundan vazgeçirmek için İhtiyaç Yayıncılık'ın hazırladığı öğrenme psikolojisi kitabını okumuş ve bu kitaptan thorndike'la ilgili bilgiler edinmiştir.Polat Alemdağ edindiği bilgilere dayanarak Memati'nin istemediği davranışları sergilemesi durumunda onu bazen cezalandırmış bazen de görmezden gelmiştir.Ancak davranışta ciddi bir değişiklik görememiştir.Daha sonra ise Memati'yi istenmeyen davranışlar yapmadığı zamanlarda da sık sık pekiştirmiştir.Bu durumda Memati'nin istenmeyen davranışlarında azalma görülmüştür.Polat Alemdağ bu deneyiminden yola çıkarak pekiştirmenin cezadan daha etkili olduğu sonucuna varmıştır....

ihtiyaç soru bankasından sizleri az da olsa gülümsetmek için alıntı yapılmıştır...

1)Polat Alemdağ ve arkadaşı Abdülhap bir iş görüşmesi için Tataroğullarından Şekerim Fuat'la bir restoranda buluşarak paşamel soslu ördek yemişlerdir.Şekerim Fuat hesabı ödedikten sonra restorandan ayrılmışlardır.Gecenin ilerleyen saatlerinde Polat Alemadar ve Abdülhap midesindeki tahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve o günden sonra bir daha paşamel soslu ördek yememişlerdir...

2)Polat Alemdağ sebepsiz yere hır çıkaran ve milletin bacaklarına sıkan Memati'yi bu huyundan vazgeçirmek için İhtiyaç Yayıncılık'ın hazırladığı öğrenme psikolojisi kitabını okumuş ve bu kitaptan thorndike'la ilgili bilgiler edinmiştir.Polat Alemdağ edindiği bilgilere dayanarak Memati'nin istemediği davranışları sergilemesi durumunda onu bazen cezalandırmış bazen de görmezden gelmiştir.Ancak davranışta ciddi bir değişiklik görememiştir.Daha sonra ise Memati'yi istenmeyen davranışlar yapmadığı zamanlarda da sık sık pekiştirmiştir.Bu durumda Memati'nin istenmeyen davranışlarında azalma görülmüştür.Polat Alemdağ bu deneyiminden yola çıkarak pekiştirmenin cezadan daha etkili olduğu sonucuna varmıştır....

Hmm şimdi birinci olayda klasik koşullanmadan bahsediyor. Garcia (tat etkisi) olmalı değindiği şey... laelaelaelaelae
İkincisinin açıklaması zaten yapılmış. :dilcikar:

Şaka bir yana iyi olmuş bu yazı. Teşekkürler. Böyle ilginç şeyler olunca insan daha iyi anlıyor. Bu arada Anlatmadan geçemicem. Bu gelişimde androjen kimlik konusu vardı. ben ona çalışırken bir örnek vermiştim kafamda. Bizim sınıftaki hatice erkek gibi davranışlar sergiliyor. Mesela bu androjen kimliğe örnek demiştim. :bbo: Sonra birgün hatice androjen kimlik neydi ya? dedi. Ve ben aynı cümleyi ona da kurmuşum. Kızın verdiği tek cevap "ne diyosun ya sen?" ve arkasından kuvvetli bir kahkaha delikafadulden

future kullanıcısından alıntı

Hmm şimdi birinci olayda klasik koşullanmadan bahsediyor. Garcia (tat etkisi) olmalı değindiği şey...
İkincisinin açıklaması zaten yapılmış.

Şaka bir yana iyi olmuş bu yazı. Teşekkürler. Böyle ilginç şeyler olunca insan daha iyi anlıyor. Bu arada Anlatmadan geçemicem. Bu gelişimde androjen kimlik konusu vardı. ben ona çalışırken bir örnek vermiştim kafamda. Bizim sınıftaki hatice erkek gibi davranışlar sergiliyor. Mesela bu androjen kimliğe örnek demiştim. Sonra birgün hatice androjen kimlik neydi ya? dedi. Ve ben aynı cümleyi ona da kurmuşum. Kızın verdiği tek cevap "ne diyosun ya sen?" ve arkasından kuvvetli bir kahkaha

ayyy kızlar böyle kendimden geçmiş bi şekilde baygın baygın okumaya başladım yazdıklarınızı gülme krizine girdim okuyunca :roflol: ikinizide Allah güldürsün.gözüm açıldı.uykumda kaçtı.napsam ki ben şimdi fisfisfis

aaa bu sorulardan daha bir sürü var şekerim... hemen yazayım bikaç tane daha...

Azılı düşmanı olan İskender Küçük'ün eline düşen Polat Alemdağ, İskender Küçük'ün sağ kolu olan Nazım'ın kafasını bulduğu bir anahtarla kesip,tutulduğu yerden kaçmış ve başına gelenleri arkadaşı Memati'ye anlatmıştır. Memati "Usta helal olsun sana,anahtar dediğinle kapı açılır,anahtarla kelle kesileceğini kırk yıl düşünsen akledemezdim" demiştir...

cevap: işleve takılma ama şıklar da güzel biri duygusal engeller diğeri alışkanlıklar sırnaşık şey

paragrafımız;

Murat Bey'i eşi sık sık dövmektedir. Murat bey yine bir gün hanımından dayak yerken, ayağının kanepenin kenarına takılması nedeni ile yere düşmüştür. Yere düşünce hanımı ona vurmaktan vazgeçmiştir. Murat Bey bu durumun farkına varınca daha sonraları da hanımı kendisini dövmeye kalkıştığında hemen kendisini yere atıp bağırarak dayak yemekten kurtulmaya başlamıştır...

sorularımız;
Hanımının Murat Bey'i dövmesi aşağıdakilerden hangisine örnektir?
esas şıkkımız: İSABETLİ BİR CEZADIR..delikafaduldendelikafadulden

Hanımının evi terk edip gitmesi Murat Bey açısından nedir?
esas şıkkımız:ETTİĞİNİ ÇEKMESİDİRsırnaşık şeysırnaşık şey

Hanımının evi terk edip gitmedi üzerine Murat Bey'in bir türbeye gidip mum yakması nedir?
esas şıkkımız:MANEVİ PEKİŞTİRME:teytey::teytey:

paragrafımız;

Murat Bey'i eşi sık sık dövmektedir. Murat bey yine bir gün hanımından dayak yerken, ayağının kanepenin kenarına takılması nedeni ile yere düşmüştür. Yere düşünce hanımı ona vurmaktan vazgeçmiştir. Murat Bey bu durumun farkına varınca daha sonraları da hanımı kendisini dövmeye kalkıştığında hemen kendisini yere atıp bağırarak dayak yemekten kurtulmaya başlamıştır...

sorularımız;
Hanımının Murat Bey'i dövmesi aşağıdakilerden hangisine örnektir?
esas şıkkımız: İSABETLİ BİR CEZADIR..delikafaduldendelikafadulden

Hanımının evi terk edip gitmesi Murat Bey açısından nedir?
esas şıkkımız:ETTİĞİNİ ÇEKMESİDİRsırnaşık şeysırnaşık şey

Hanımının evi terk edip gitmedi üzerine Murat Bey'in bir türbeye gidip mum yakması nedir?
esas şıkkımız:MANEVİ PEKİŞTİRME:teytey::teytey:

Murat bey kimdir? Bağımlı kimlik statüsüne sahip pısırık koca delikafadulden

alcan eline kitabı ezberlicen....başka yolu yok..MF TM TS diye ayırdılar bizi..ÖSS de ona göre yerleştirdiler..şimdi karşımıza tarih coğrafyayı koydular..KPSS sınavının içeriği yanlışşşşşş...nasıl ayırdılarsa bizi lisede gene ayır branşlara..bir müh ne anlar tarihten coğrafyadan yaa...mat sos sorularını ona göre bölsünler bu ne...sırf ezber yapıp 80 aldıysam biraz daha ezberle 85 alırık heral...okadar matematiği boşa öğrenmişim sorun işte branşımızla ilgili alın cevabını..A grupları daha şanlı;muhasebe,iktisat,işletme,maliye,hukuk zaten bunları görüyorlar...biraz çalışıp iyi puan almak daha kolay..bize göre diyorum..düşünün en son lise1 de tarih coğ görmüş biri nasıl yapar bu soruları?ezberle..Allah hepimize yardım etsin...öptüma.s.

Back
X