Kpss hangi oturumdan gireceğimi bilmiyorum.

s_irine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
500
5
46
Ankara
Kızlar bende kpss b ye katılcam ama yarın son gün ve ben hangi oturumlara gircem bilemiyorum.4 yıllık işletme mezunuyum ve genel kültür ve yetenekden girmek istiyorum sadece yardımlarınıza ihtiyacım varr

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel
müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi
tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere
ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,
b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel
ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve
kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile
bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kurulu

Millî Eğitim Bakanlığının "öğretmenlik" kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Cumartesi sabah
ve Cumartesi öğleden sonraki oturumlarına girmek zorundadır.
Öğretmenlik kadrolarına yapılacak atamalar için başvuruların ve atamaların nasıl yapılacağı, Millî Eğitim
Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacaktır.
Bu Yönetmelik kapsamında olmayıp yapacakları sınavlarda KPSS sonuçlarını esas alma durumunda olan
kamu kurum ve kuruluşları; B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu ve sözleşmeli personel alımlarında
lisans düzeyi için KPSSP3, önlisans düzeyi için KPSSP93 ve ortaöğretim içinse KPSSP94 puanını
kullanacaklardır.

KPSS Oturumları

KPSS CUMARTESİ SABAH OTURUMU

(Sınav süresi 120 Dakika) + ( Yabancı Dil 60 Dakika )

a) Genel Yetenek
b) Genel Kültür bölümleri

KPSS'ye başvuran herkes bu oturumlara katılır. Yalnızca "Yabancı Dil Sınavı"na katılmak zorunlu değildir. KPSS başvurunuzda katılmak istiyorum derseniz, sabah oturumunda yabancı dil sınavına da girersiniz. Yabancı Dil Sınavına girmeniz KPSS sonucunda hesaplanacak puan sayınızı arttıracağından bu sınavı almanızı öeriyoruz. İngilizceniz hiç olmasada bu sınavı almanız tavsiye edilir.

KPSS CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU

(Sınav süresi 150 Dakika)

a) Eğitim Bilimleri

Cumartesi öğleden sonra yapılan oturuma sadece öğretmen adayları girebilmektedirler. Öğretmen adayı olmayanlar bu sınava giremezler.

KPSS PAZAR SABAH OTURUMU

(Sınav süresi 210 Dakika)

a) Hukuk
b) İktisat
c) İşletme
d) Maliye
e) Muhasebe

Pazar sabah oturumuna "Lisans son sınıf öğrencileri ya da Lisans mezunları" girebilirler. Bu 5 alanla ilgili sorular karşınıza çıkar. İstediğiniz alanın sorularını yapabilirsiniz. İstemediklerinizi boş bırakabilirsiniz. Hepsini yapmanız, cevaplandırmanız hesaplanacak puanlarınızı arttıracağından avantaj sağlar size.

KPSS PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU

(Sınav süresi 210 Dakika)

a) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
b) Ekonometri
c) İstatistik
d) Kamu Yönetimi
e) Uluslararası İlişkiler

Pazar öğleden sonra oturumuna "Lisans son sınıf öğrencileri ya da Lisans mezunları" girebilirler. Bu 5 alanla ilgili sorular karşınıza çıkar. İstediğiniz alanın sorularını yapabilirsiniz. İstemediklerinizi boş bırakabilirsiniz. Hepsini yapmanız, cevaplandırmanız hesaplanacak puanlarınızı arttıracağından avantaj sağlar size.

AÇIKLAMA: KPSS Kılavuzunda kadrolar bulunmaktadır. Bu kadroların altında puanların nasıl hesaplanacağı açıklanmaktadır. Örnek vermek gerekirse "Kaymakamlık" isteyen birinin Pazar öğleden sonra yapılacak oturumda mutlaka "Kamu Yönetimi" sorularını cevaplandırması gerekmektedir. Ancak yine pazar öğleden sonra yapılan oturumda "Ekonometri" sorularını cevaplandırması kendisine "Kaymakamlık" için hiçbir avantaj sağlamayacaktır. Bunlardan birini alması zorunlu iken diğerini alması zorunlu değildir. Sizde tercihlerinize göre hangi oturumlara gireceğinizi, hangi alandaki soruları cevaplandırmanız gerektiğini önceden kılavuz yardımıyla belirleyebilirsiniz.

Kızlar bende kpss b ye katılcam ama yarın son gün ve ben hangi oturumlara gircem bilemiyorum.4 yıllık işletme mezunuyum ve genel kültür ve yetenekden girmek istiyorum sadece yardımlarınıza ihtiyacım varr

sadece gy gk girmek istiyorsan tek oturuma yani cumartesi sabahı olana gireceksin.

Arkadaşlar ikinizede tşk ediyorum.İlknurcum 2.msj daha faydalı oldu bilgilerin için sağol canım

internet bankacılığın varsa hemen netten yap
hesapta paran varsa tabi

Olabilirdi aslında telaşdan aklıma gelmedi.Eve yakın zaten, yürüyerek gittim 2 dk da yatırdım.İnşallah hayırlı olur benim içinde herkes içinde ben çalışmadım ama genede şansımı deneyecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…