KPSS-Genel Kültür gerekli-gereksiz bilgiler...

Üçlü İtilaf grubu, Osmanlı Devleti ile ittifak yapmaya sıcak bakmamakta, Osmanlı Devleti’nin ittifak yapmak zorunda bırakıldığı Üçlü İttifak grubuna dahil olmak ise Osmanlı Devletine sıcak gelmemektedir. Osmanlı Devleti’nin Üçlü İtilaf devletlerine ayrı ayrı yaptığı ittifak tekliflerini reddedilmesi, Osmanlı Devletini yalnız kalmamak için Almanya’nın dahil olduğu Üçlü İttifak ile anlaşmaya mecbur etmiştir.

yaniii osmanlı devleti ittifak grubundan önce itilaf grubuna dahil olmak istemiştir ancak osmanlı topraklarını paylaşmak isteyen itilaf grubu osmanlıyı yanında istememiştir.

osmanlıda sultan unvanını kullanan ılk padısah I.Murat tır.
turk devletlerınde kullanan ıse gaznelı mahmut tur.

Cnm bakıyorum kpss den iyi puan alınca uğramaz oldun bu topiğe

canım yanlıs anlamıssın :) sınavdan sonra ramazan bayram falan derken ızındeydık sehır dısındaydık 2 gun oldu donelı aklıma geldıkce yada kjarsıma cıktıkca yazıyordum ders ıle ılgılenmedıgımden yazacak bırsey olmadı buralardayım merak etme ama sızlerde yazın benceee ayrıca puanım yeterınce ıyı degılll(( ıdare etcez ınsallah atanırım ama malum uzun bır sure bu ılk atama 11. ayın sonu gıbı yapılacaktı yanlıs hatırlamıyorsam sonra 6. ayda boylşe gıdecek bır 11 bır 6 offfff

Cnm şaka yaptım İnşallah atanrsn tatlım..... Allah verir emeklerinin karşılığını... Hangi kurumları istyorsun cnm??

Cnm şaka yaptım İnşallah atanrsn tatlım..... Allah verir emeklerinin karşılığını... Hangi kurumları istyorsun cnm??

:)) inşallah canım ankarada oldugumuzdan bakanlıklar olsun ıstıyorduk 90 ustu alabıleydım ama alamadım artık yıne bakanlıkları dusuncez ama baska yerlerede bakıcaz

:)) inşallah canım ankarada oldugumuzdan bakanlıklar olsun ıstıyorduk 90 ustu alabıleydım ama alamadım artık yıne bakanlıkları dusuncez ama baska yerlerede bakıcaz

cnm olsun artık asaletn tastklennce eş durumunda gelmeye çalışırsn.. zamanla gelrsn inş..

cnm olsun artık asaletn tastklennce eş durumunda gelmeye çalışırsn.. zamanla gelrsn inş..

canım eş durumu ısı bıraz karısık esın memur olması gerekıyormus falan dıye bırseyler okudum benımkısı ozel sektorde aılenın butunlugu ılkesı es memur degılse olmuyormus galıba :) nasıl oluyorsa artık bakalım olmadı ben gıderım herıf pesıme gelır senın ders calısmaları nasıl gıdıyor.

Resm-i asiyab:
Su veya yel ile çalışan un değirmenleri ile zeytinyağı değirmenlerinden sipahi tarafından alınan vergi

Cnm ben eşini memur sanıyordum:26: olsun atanda cnm devlete dayanda 1 kaç yıl ayrı bile yaşamaya değer

Cnm ben eşini memur sanıyordum:26: olsun atanda cnm devlete dayanda 1 kaç yıl ayrı bile yaşamaya değer

değil canım ya
valla ayrı kalmayada dayanamammmmm ben kocamdannnnn (( neyse bakıcıgız artıkkk

TC nin meclis dışından ilk CB si Kenan Evren ikincisi ve sonuncusuda Ahmet Necdet Sezer dir.

Türk tarihinde siyasal özgürlükler uğruna ilk mücadele hangisi tarafından verilmiştir?

YANIT: Genç Osmanlılar

1924 anayasasına göre savaş ilanı ve barış ve uluslararası anlaşma kime aittir?

YANIT: TBMM

1924 anayasasına göre savaş ilanı ve barış ve uluslararası anlaşma kime aittir?

YANIT: TBMM

Türk tarihinde siyasal özgürlükler uğruna ilk mücadele hangisi tarafından verilmiştir?

YANIT: Genç Osmanlılar

Merhaba güzel paylaşımlar ders çalışmayı bıraktıktan sonra açtım burayı aklımdakileri ve karşıma çıkanları paylaşıyordum bazı arkadaslarımda paylasımda bulunuyordu ama artık ders çalışmadıgımdan unuttum bilgilerimi:) devam etmen çok iyi olur geri dönüp bakabileceğin bişr yerde olur sanıyorum. bende takip ediyorum öğrenmek adına tarih severim özellikle.

Artık kimse KPSS ye hazırlanmıyor sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…