kpss den matematiksiz 80 ve üzeri puan alanlar varmı yada alınabilirmi??

huzunguz

kalkmayı değil düşmemeyi öğretecektin...
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
4.079
1.964
sadece merak ediyorum bi kaç tanıdıgım matemetiksiz 85 puan ve civarı aldı ve atandı. biri lise diğeri önlisans mezunu. metematk temelim yok çalışmaya başlamıştım ama vakitte dar verim az... bıraktım ve sözele yogunlaştım. tecrübelerinizi paylasırmısınız..

Sınava bağlı, her sene zor olan ders değişiyor. Bu sene lisans kpssde bizi matematik kurtardı. Tarih rezaletti kimse yapamadı haliyle, matematik neti yüksek olan yüksek puan aldı. İlk 10.000de hep sayısalcılar var. O yüzden sözele yükleneyim sayısalı ordan kapatırım gibi bir hataya düşmeyin bence ne olacağı belli olmaz.

Sınava bağlı, her sene zor olan ders değişiyor. Bu sene lisans kpssde bizi matematik kurtardı. Tarih rezaletti kimse yapamadı haliyle, matematik neti yüksek olan yüksek puan aldı. İlk 10.000de hep sayısalcılar var. O yüzden sözele yükleneyim sayısalı ordan kapatırım gibi bir hataya düşmeyin bence ne olacağı belli olmaz.
Cnm bu gune kadar ne çektiysem matemetimten çektim. Ztn ev çocuk vs.. dersleri toparlamaya çlşyorum sözele yüklendim baska çarem kalmadı. Esim mat. İyi ama vakit az ve bazen olmuyor diye bırakıyorum. Özel ders alırsam ancak 5 -10tane yaparımherhalde okadar vasat. .. nahsam bilmiyorm mat . Konusu kafamı karıstırıo. Biri çıkıp neden olmasın desın:)

ilkten sözelleri sakince çöz bilemdiklerini işaretleme. son kalan vaktinde mata geç ve yapabildiklerini yap. yapamam diye bakma sorulara anlamaya çalış. sırf şıklardan bile çıkıyor 5 6 soru. özellikler probelmler ve mantık üzerinde dur ilk sorularda kolay oluyor bi 15 net getirir sana. 65 de sözellerden yaparsan tamamdır

Ah keske o kadar mat. Yapabilsem.. sözelden fazla korkmyorm.

Matematiksiz 80 de vardır 90 da ama onların da sözeli 25netten aşağı değildir. Sınavın hangi bölümden vuracagı belli olmaz. Hepsinden az çok yapabilmek gerek.

Bu yılki kpss lisansta yoktur mesela, bildiğiniz üzere tarih epey zorladı. Hepsine çalışın üstteki arkadaşın da dediği gibi hangi dersten vuracağı belli olmaz.

Bu yılki kpss lisansta yoktur mesela, bildiğiniz üzere tarih epey zorladı. Hepsine çalışın üstteki arkadaşın da dediği gibi hangi dersten vuracağı belli olmaz.
Bu yıl ki sınavda 80 üstü matematiksiz yapanlar vardı ya da kimi 2 3 net yapmıs falan ama onların da sözeli uçmuştu bayağı. Bir de kendileri matematiksiz80 üstü almıs diye matematiği boş verin diyorlar. Çok yanlıs yönlendiriyorlar herkesin sözeli o kadar iyi olmayabilir yani.

Bu yıl ki sınavda 80 üstü matematiksiz yapanlar vardı ya da kimi 2 3 net yapmıs falan ama onların da sözeli uçmuştu bayağı. Bir de kendileri matematiksiz80 üstü almıs diye matematiği boş verin diyorlar. Çok yanlıs yönlendiriyorlar herkesin sözeli o kadar iyi olmayabilir yani.

Benim de Matematikçi arkadaşım hiç sözele çalışmadan 80 puan aldı :110: Matematiği full, Türkçesi de iyiydi kültürden de yapmış az çok belli ki. Tabii bunlar istisna en mantıklısı hiç birini ihmal etmemek hele düz memurluk içinse(alan sınavı falan yoksa) bir soru bile kazandırıp kaybettirebilir.
Sınava gireceklere başarılar.:KK51:

Tarih yapmasaydim, matematik turkceyle goturcektim isi, mantiklari fullemistim cunku. Tarih beni batirdi 75 aldim, tarih yapmasaydim rahat alirdim 80 i.
Matematik haric digerleri iyiyse, hic bulasma derim. Benim canim yandi cunku bilmedigim sorulara lonk diye atladim:KK53:

Bu yıl tarihten vurdu. Ters köse olduk.. söz. Mükemmel değil. Son dk 3mat. Yaptım 3üde doğru...

önlisans kpss de coğrafya ve matematik vurdu beni de. hayırlısı olsun sonuçları bekliyoruz

kendinizi nekadar bukadar sınırlıyorsunuzki..
matemtikte 30soru var..
evet herkes bu 30 soruyu yapamaz..
ama sınavda herkesin (çalışanın) yapıbilceği 5 10 soru illaki vardır.
antremanlarla matematiğği alıp güzel bir teml oluşturun.
sonrada çözümlü matematik kitaplarını alın.. ekol hoca şenol hoca ve ofisokul sitelerinden matematik videolarını dinleyin.. bol bol soru çözün.. nekadar soru okadar temel unutmayın

Tarih bitirdi...76 puan birsürü yanlş tarihten çok... bos bıraksam 85alırdım...

En fazla puanı matematik getiriyor. Matematiksiz 80 almak çok zor. Bunun yerine biraz matematik çalışmayla 15 net falan yapabilsen işin çok daha kolay olur. Çünkü sözel de her zaman çalışmayla halledilmiyor. Bazen tarihten, anayasadan o kadar zor sorular geliyor ki çözmek imkansız.

Ben lise mezunuyum 5 matematik netiyle aldım 80 üstü puanımı. Tarih ve anayasa müthiş puan getiriyor ben deli gibi onları çalışmıştım..

X